Winkelwagen (0)

Dalto/Klaverblad Verzekeringen strijdend ten onder tegen Groen Geel

In de eerste play-down voor een plaats in Korfbal League 1 verloor Dalto de thuiswedstrijd van Groen Geel met 17-23. Na een moeizaam begin was Dalto al snel op achtervolgen aangewezen, en de ruststand van 7-12 gaf weinig hoop op een goed resultaat. Behalve met een solide spelend Groen Geel had Dalto ook te kampen met een arbitraal duo dat veel omstreden beslissingen nam in het nadeel van Dalto, met belangrijke gevolgen. Desondanks bleef Dalto in de tweede helft strijden om terug in de wedstrijd te komen. Het werd 16-18 en 17-19, maar dichter bij kon Dalto niet meer komen. Het pleit echter voor de ploeg dat ondanks alle tegenslag met maximale inzet werd gespeeld, en dat zal ongetwijfeld bij de uitwedstrijd ook weer het geval zijn.

Verslag: Johan de Groot
Foto: Hans Bömer

Na de verloren finale tegen HKC waren er uiteraard veel emoties te verwerken zei Barry Schep: “We hebben dat samen doorleefd, maar gisteravond ook de knop weer omgezet. We zijn klaar voor vanavond, en we zullen alles geven, wat er ook gebeurt. Groen Geel is gegroeid in het seizoen, en ik verwacht dat ze direct zullen spelen en het veel ongelijk zullen neerzetten. We moeten proberen dit keer zelf aanvallend ons niveau te halen, want dat zal nodig zijn”.

Dalto moest het helaas stellen zonder Karin, die in Papendrecht een zware knieblessure heeft opgelopen. Robin speelde in haar plaats in het vak van Mathijs, dat dit keer in de aanval begon. Joost kreeg direct een kans, zijn eerste schot ging er niet in, maar in de herkansing werd het alsnog 1-0. Groen Geel maakte snel gelijk, en het tweede aanvalsvak van Dalto had moeite om goede kansen te creëren, en toen Rudo een doorloopbal kon nemen ging die er helaas niet in. De verdediging hield lang stand maar via twee strafworpen kwam Groen Geel toch op 1-3. Mathijs van afstand maakte snel de aansluitingstreffer, en het zou ook 3-3 zijn geweest als Mathijs niet onterecht zou zijn afgefloten voor lopen. Groen Geel scoorde daarna direct 2-4, en liep weg naar 2-6, waarbij het zesde doelpunt van Groen Geel wel lopen was (wat wel vaker onbestraft bleef). De coaches van Dalto namen een time-out, maar het tweede aanvalsvak bleef moeite houden met de druk van Groen Geel. Ondanks een mooie doorloopbal van Robin liep Groen Geel uit naar 3-9. Een doelpunt van Lotte werd afgekeurd omdat de paal door Joost zou zijn bewogen. Behalve de spelers en het publiek ergerde ook Barry Schep zich aan veel beslissingen, maar hij kreeg daarvoor een gele kaart van het duo Van der Terp en De Groot, die een aantal weken geleden nog een prima wedstrijd floten in Driebergen. Groen Geel gaf in de verdediging veel druk en toonde zich fysiek sterk, maar werd niet bestraft als ze daarin ver gingen door zich af te zetten of af te houden. Dalto kreeg in de hele wedstrijd slechts één vrije bal en nul strafworpen (tegen vijf voor Groen Geel). Joost speelde opnieuw sterk in de rebound, en was aanvallend ook gevaarlijk. Met twee doelpunten bracht hij Dalto weer terug tot 5-9, en René scoorde het eerste doelpunt van zijn vak (6-9). Na een time-out van Groen Geel was het in de laatste minuten van de eerste helft aanvallend toch weer wat onzorgvuldiger bij Dalto, en liep Groen Geel uit naar een 7-12 voorsprong bij de rust.

In de tweede helft begon Dalto met lange aanvallen, en kreeg het de eerste en enige vrije bal, die direct door Fenna werd benut. Mathijs brak even later door, zijn tegenstander stapte in de baan en duwde, maar helaas kreeg hij geen strafworp. Dalto ging echter door met het zoeken naar de aansluiting, en via treffers van Joost en Rene werd het 10-13. Even later maakte Mathijs een klassieke Mathijs-goal voor de 11-14, waarmee hij nog maar eens liet zien wat een klasse Dalto met hem in huis heeft. De coaches van Dalto wisselden om de wedstrijd te laten kantelen. Eerder al was Fleur in de ploeg gekomen, en nu kwamen Kris en Robin er in. De D-side kon meteen ‘Boere, Boere”, zingen, want Kris maakte een fantastische doorloopbal, het stond 12-15 met nog 14 minuten te spelen. In de volgende fase bleef het verschil lang ongeveer gelijk, omdat Groen Geel er in slaagde het initiatief van Dalto te beantwoorden met rake schoten van grote afstand. Met een korte kans van Joost en een schot van Mathijs werd het 16-18, en als Robin op dat moment een vrije bal had gekregen (in plaats van een spelhervatting) was er nog van alles mogelijk geweest. Groen Geel verdedigde fel, en Dalto ging door de schotklok, het werd 16-19, maar René bracht de spanning weer terug (17-19), met nog vijf minuten te spelen. Toen Fenna Jagtman namens Groen Geel de 17-20 binnen schoot was het echter beslist, en liet Dalto het de laatste minuten lopen, waardoor de geflatteerde uitslag van 17-23 op het scorebord kwam.

Ondank de nederlaag was coach Barry Schep trots op zijn ploeg: “We hadden moeite met de verdedigende druk van Groen Geel, en het zat ons niet bepaald mee, maar we hebben in de tweede helft gevochten voor wat we waard zijn. We spelen wel tegen een ploeg die niet voor niets in de Korfbal League speelt, en met name Kevin Dik was goed bij hen vanavond”.

Doelpunten Dalto:
Mathijs 5, Joost 5, Rene 3, Kris 2, Fenna 1, Robin 1.

Dalto - GG
Driebergen, Nederland – woensdag 12 april. Eerste Play-Down tussen Dalto 1 en Groen Geel 1, uitslag 17 – 23. (Photo by Hans Bömer / hansbomer_korfbalfotografie / korfbalfoto.nl)

 

Ander nieuws

Livestreams Dalto/Klaverblad Verzekeringen (B1-C1-A3-4-3-8-6)

2 likes

Zaterdag Unitas – Dalto/Klaverblad Verzekeringen

5 likes

Grote clubactie: We hebben geweldig nieuws!

1 likes

Eerste trainersbijeenkomst Sociale veiligheid

0 likes