Winkelwagen (0)

Dalto/Klaverblad Verzekeringen 1 – Oost-Arnhem 1

Het zaalseizoen zit erop en wat rest zijn nog zes wedstrijden op het veld om het behoud inde ERE-klasse veilig te stellen. Vandaag beginnend tegen Oost-Arnhem, een ploeg die bekend is uit dat zelfde zaalseizoen, dus zeker niet een ploeg die met heel veel verrassingen de reis naar Driebergen had gemaakt.

Verslag: Pieter Keuning
Foto: Hans Bömer

Alvorens Dalto 1 zijn kunsten mocht vertonen eerst de wedstrijd van Dalto 2 met, wat mij betreft, het hoogtepunt met de rentree in de competitie van de langdurig afwezige Karin en Justin. Lekker om hen weer op het veld te zien! Het lukte Dalto 2 helaas niet om de punten in Driebergen te houden en verloren met 13-18.

In een nat, winderig en koude decor startte Dalto 1 met Enza, Fenna, Rene en Joost in de aanval terwijl Fleur, Lotte, Mathijs en Gideon het verdedigende blok waren.

De volgend seizoen voor Dalto spelende Bastian van Essen opende de score van afstand waarna Joost datzelfde deed. Na een gemiste strafworp van Fleur liep Lotte langs haar tegenstandster en legde de 2-1 er in. Oost-Arnhem liet zich niet van de wijs brengen en maakt de 2-2 en 2-3 en na een gemiste strafworp van Fenna liepen zij uit naar 2-4.

Gideon bracht de stand weer iets dichter naar elkaar toe en na een gemiste strafworp van Oost-Arnhem wist Mathijs van afstand toch weer de gelijkmaker binnen te schieten en Rene de 5-4. Na de gelijkmaker van Oost-Arnhem miste Lotte haar stip en met een 5-6 ruststand werd de droogte en warmte gezocht.

Na rust, waarbij Rene en Gideon van vak wisselden, liep Oost-Arnhem makkelijk uit naar 5-7. Joost en Fenna wisten de stand beiden  door een stip nog op gelijke hoogte te brengen, maar dit bleek de laatste stuiptrekking van Dalton te zijn geweest. Oost-Arnhem liep makkelijk uit naar een 7-13 voorsprong vooral omdat Dalto slap en ongeïnspireerd speelde. Quinty kwam er in voor Fleur en Kris voor Mathijs maar ook dat leverde niet het gewenste resultaat op. Fenna mocht aan het einde van de wedstrijd nog de 8-13 eindstand noteren waarna 1 minuut voor tijd!! Thijs en Yoni, voor Gideon en Fenna, het veld op kwamen.

Natuurlijk mag er als excuus naar het slechte weer worden gekeken maar ook een tegenstander heeft daar last van en die lieten zien dat zij wel de schouders eronder kunnen zetten op het moment dat het daar om vraagt. Vooral de tweede helft leverde dan ook enkel en alleen maar ergernis op over de te lieve manier van spelen.

Nu een week rust waarna Dalto echt moet gaan laten zien dat zij het waard zijn om ook volgend seizoen op het hoogste niveau op het veld te mogen acteren. Het lieve mag nu, bij spelers en staf, vervangen worden door strijd en haar op de tanden!

Doelpuntenmakers: Fenna 2x, Joost 2x, Lotte 1x, Mathijs 1x, Rene 1x, Gideon 1x.

Volgende wedstrijden:

Zaterdag  4 mei:

  • Unitas/Perspectief – Dalto/Klaverblad Verzekeringen 2, aanvang 14.00 uur te Harderwijk
  • NKC ’51 1 – Dalto Klaverblad Verzekeringen 1, aanvang 14.30 uur te Nijverdal.

Ander nieuws

Er is een nieuw bericht geplaatst

4 likes

Update Technische Commissie

3 likes

Trainerscafé over terug- en vooruitblikken op een seizoen

2 likes

NK Veldkorfbal op 22 juni 2024, hulp gevraagd!

1 likes