Winkelwagen (0)

0 likes

Dalto/Klein Zwitserland E1 kampioen!

Dalto E1 kampioen!

Na een veldseizoen waarbij de E1 geen hoge ogen gooide, waren de verwachtingen over het zaalseizoen voor de heren en dames van de E1 niet direct hooggespannen. Voor een betere balans tussen jongens en meisjes in het team kwam Douwe uit de E2 het team versterken.

De eerste twee zaalwedstrijden waren uit en thuis tegen Sparta Nijkerk. Uit werd er met een doelpunt verschil gewonnen (5-6) , thuis bleek deze tegenstander wederom taai. Lang stond de E1 achter, maar tegen het einde stond het ineens weer gelijk en door de verwarring om de buzzer, terwijl de scheidsrechter de wedstrijd nog liet doorspelen, scoorde Lonneke heel tactisch en wonnen ze toch nog met 10-7.

Tegen de E7 van SKF moest natuurlijk gewonnen kunnen worden en dat bleek de makkelijkste opgave: 13-4. Vervolgens in en tegen Tiel speelde de E1 één van hun beste wedstrijden en won met 11-10.

Vervolgens hadden op 7 januari Thomas en Lysander bedacht om op hun verjaardag te scoren tegen medekoploper Telstar. Alleen de ijzel gooide roet in het eten, de wedstrijd werd afgelast.

De uitwedstrijd tegen TZ E2 ging wel door en met 9-6 gewonnen. Naomi, aangemoedigd door haar opa en oma, scoorde voor het eerst twee keer in een wedstrijd, waarna de altijd lastige wedstrijd tegen de geel-zwarte buren uit Woudenberg volgde. Volgens één van de ouders had deze wedstrijd “weinig met korfbal te maken”, maar gewonnen werd er wederom met 14-13. Thomas gooide in de laatste 20 seconden de winnende door de korf, ongeveer vanaf de middenlijn.

Zo langzamerhand gingen de dames en heren denken aan een eventueel kampioenschap en werden SKF en Tiel redelijk gemakkelijk verslagen. Ondertussen bleek Telstar nog de enige achtervolger te zijn, maar begonnen zij ook steeds meer punten te verliezen. Hierdoor konden de heren en dames van de E1 ineens kampioen worden als ze een van de twee wedstrijden tegen Telstar zouden winnen. In de eerste wedstrijd in het eigen Hoenderdaal, zonder de verdedigende kracht en passing van Sam, bleek de spanning een groot struikelblok. Kansloos werd verloren met 11-5. Maar op een doordeweekse donderdagavond moest nog de afgelaste wedstrijd in Hoevelaken worden ingehaald en werd revanche genomen, 8-5 winst. De doelpunten eerlijk verdeeld tussen Lysander, Douwe, Lonneke en Thomas en goede passings van Sam en Naomi brachten de dames en heren naar de welverdiende taart!!!

Kampioen met nog twee wedstrijden te gaan en met maar één nederlaag. En drie keer winnen met één doelpunt verschil is ook een kunst!

Het zestal maakt onder de bezielende leiding van Conner een mooie ontwikkeling door. Ze leren wekelijks bij en groeien echt in het spel en de verantwoordelijkheid. Leuk om te zien hoe snel die ontwikkeling kan gaan.

Gefeliciteerd Naomi, Sam, Lonneke, Douwe, Lysander, Thomas en Conner met dit mooie resultaat!!

Verslag en foto: Ruben Simmering

Gefeliciteerd namens Dalto!

Ander nieuws

Update van het S-team

3 likes

Zomertrainingen

0 likes

Jaaragenda seizoen 2024/2025 (paar wijzigingen)

1 likes

Dalto Gala, meld je nu aan!

3 likes