Winkelwagen (0)

Dalto/Zhimble D1 kampioen!

Halverwege de eerste veldhelft was het erg spannend met drie ploegen op een gedeelde eerste plaats. Op dat moment hadden we verloren van Tiel ’72 en gewonnen van SKF en DVO.

Van DVO werd daarna thuis relatief eenvoudig gewonnen, hoewel het bij rust pas 2-1 stond. Uiteindelijk werd het 9-2 en konden Kas en ik terugkijken op een mooie tweede helft, waarbij we samen tot de conclusie kwamen dat onze D1’ers langzaamaan begonnen te begrijpen hoe we willen en moeten spelen. Met dit in ons achterhoofd konden we vol vertrouwen naar de wedstrijd tegen SKF toe werken.

Deze wedstrijd werd vorige week op de Woerd gespeeld en we begonnen direct scherp aan de wedstrijd. Binnen een paar minuten stond het al 3-0 en we liepen uit naar 7-2. SKF speelde vooral tegen zichzelf maar was bij rust wel teruggekomen tot 8-6. In de rust kreeg iedereen een eigen verbeterpunt voor de tweede helft en dan zou het zeker goedkomen.

In de tweede helft liepen we uit naar 13-6 en was de wedstrijd wel gespeeld. Eindstand werd 14-11. Hoewel er wel heel veel balverlies was van onze kant, was het mooi om te zien dat iedereen zijn of haar opdracht goed oppakte, erg knap!

Een uurtje na die wedstrijd kregen we van Edwin te horen dat DVO en Tiel ’72 gelijk hadden gespeeld en dat we dus kampioen waren, in ieder geval op onderling resultaat en doelsaldo. Beetje vreemde gewaarwording zo…

Daarom konden we maar één ding doen, de laatste competitiewedstrijd tegen Tiel ’72 winnen. Er werd weer goed getraind afgelopen week en we waren er klaar voor. Met een compleet team en een grote groep supporters werd er afgereisd naar Tiel. Ik kon zelf helaas niet mee en moest alles via de app volgen, niet normaal hoe stressvol dat is voor een coach… Eerst 3-1 op achterstand komen, wat gebeurt daar in Tiel vraag je je dan af. Langzaamaan terug komen en met rust 5-6. Geruststelling, ze zijn op stoom gekomen. Vanaf dat moment kon ik het niet meer volgen, maar met vertrouwen kon ik het loslaten om een paar uurtjes later te lezen: 6-8, KAMPIOEN!!

Achteraf was het volgens Kas allemaal niet zo spannend, ik geloof hem graag.

Natuurlijk zagen Kas en ik aan het begin van het seizoen wel de mogelijkheden van deze groep spelers, maar dat we al zo veel stappen konden zetten in zo’n korte periode, dat hadden we niet verwacht. En we kunnen nog veel beter, op naar de zaal!

Robin

[av_gallery ids=’11435,11436,11437,11438,11434′ style=’thumbnails’ preview_size=’portfolio’ crop_big_preview_thumbnail=’avia-gallery-big-crop-thumb’ thumb_size=’portfolio’ columns=’5′ imagelink=’lightbox’ lazyload=’deactivate_avia_lazyload’ custom_class=”]

Onderstaande goal van Stijn in de wedstrijd tegen SKF wil ik jullie niet onthouden. Een prachtige doorloopbal het één hand afgemaakt na een mooie pass van Nienke!

 

Ander nieuws

Er is een nieuw bericht geplaatst

4 likes

Update Technische Commissie

3 likes

Trainerscafé over terug- en vooruitblikken op een seizoen

2 likes

NK Veldkorfbal op 22 juni 2024, hulp gevraagd!

1 likes