Winkelwagen (0)

0 likes

Het is weer begonnen!

Dalto 1 en 2 mochten de veldcompetitie starten met thuiswedstrijden tegen KVA. Op een te warm sportpark kon er gekeken worden welke veranderingen er in de afgelopen periode bij de selectie zijn doorgevoerd. Want het lijkt allemaal zo vanzelfsprekend dat er aan het begin van de competitie wederom een representatieve selectie staat maar is dat eigenlijk wel zo?

Aan het einde van het afgelopen seizoen waren er de onvermijdelijke mutaties. Spelers gingen weg of gingen stoppen en er moest aanvulling komen. Dan gaat er intern bij de club het nodige draaien. TC, technische staf, spelers en anderen worden ingezet om spelers te benaderen de overstap naar Dalto te maken en er wordt met jeugdspelers gesproken om de stap naar de Senioren te bespreken en te hopen dat zij ervoor kiezen die overstap te maken.

De vraag die dan toch altijd bij mij opkomt is: Waarom kiezen die spelers ervoor om bij Dalto te blijven of te gaan spelen?

Voor sommigen gaat dat namelijk inhouden dat zij 3 à 4 keer per week de reis naar Driebergen moeten maken, de oude schoenen moeten inruilen voor nieuwe terwijl er aan sommigen getrokken wordt door andere verenigingen om toch daar te komen spelen.

Blijkbaar doet Dalto dan toch iets heel goed waardoor die spelers overtuigd zijn om die stap te maken. We mogen dan ook concluderen dat er bij Dalto daadwerkelijk een dusdanig sportklimaat is gecreëerd dat het, naast de gezelligheid, aantrekkelijk is om daar te spelen.

Een ruime en kundige Technische staf die aan alle kanten wordt vergezeld door anderen op het gebied van videoanalyse, fysio en verzorging, voedingsadvies, mentale hulp, en ga zo maar door. Een professioneel  team dat enkel en alleen bezig is om de selectie beter en sterker te maken.

Op deze plaats: Hulde aan die groep!.

Dan de wedstrijden tegen KVA; Eigenlijk kunnen we daar kort en bondig over zijn. Dalto bleek enkele maatjes te groot voor hen te zijn waardoor Dalto 1 met 33-16 en Dalto 2 met 16-9 de punten in Driebergen wist te houden. Een mooie start van het nieuwe seizoen.

Volgende week staan de uitwedstrijden tegen KZ/Keukensale.com op het programma.

Om 14.30 uur DALTO 2 en om 16.30 uur DALTO 1.

Pieter Keuning
Foto: Hans Bömer

Ander nieuws

Update van het S-team

3 likes

Zomertrainingen

0 likes

Jaaragenda seizoen 2024/2025 (paar wijzigingen)

1 likes

Dalto Gala, meld je nu aan!

3 likes