Winkelwagen (0)

Het vervolg van de KT2

Als coach moet je je bewust zijn van jouw manier van coaching en wat het effect daarvan is op de spelers. Dat was het aandachtspunt dat afgelopen maandagavond centraal stond. En uiteraard kwamen daarbij ook de Vijf inzichten van het Dalto trainerschap langs.

Vijf inzichten van het Dalto trainerschap

Als coach is het goed om je bewust te zijn dat er meerdere manieren van coaching zijn. Je kunt bijvoorbeeld heel direct aanwijzingen geven (‘voorzeggen’) of juist vragen stellen, zodat spelers zelf oplossingen bedenken. En uiteraard is het ook mogelijk om daartussen te schakelen. Maar als je vragen stelt, hoe ver ga je daarmee door? Interessante inzichten leverde dat op.

Een ander belangrijk aandachtspunt was de vraag of de coaching ook aankomt: begrijpen de spelers wat jij als coach zegt? Het is natuurlijk heel fijn als je positief coacht en langs de lijn – hoe vaak horen we het niet – roept: ‘Goed gedaan!’ Het is echter de vraag of de spelers dan ook weten wat ze goed hebben gedaan. En als de coaching inhoudt dat de passing beter moet, wat houdt dat dan concreet in? Moet de bal harder gegooid worden, beter in de handen worden geplaatst of iets anders?

Derde KT2-avond

Allemaal interessante vragen waar de ‘bewuste coach’ tijdens de wedstrijd telkens mee bezig is. Uiteraard werd dit ook in de praktijk gebracht tijdens een oefenwedstrijd met de spelers uit de C2, C3, B2, B3 en A3. Fijn dat jullie er allemaal waren!

Maandag 13 juni is de vierde KT2-avond. Die avond staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken en… diploma’s uitreiken uiteraard! De laatste lootjes wegen het zwaarst, maar als alles volgens plan verloopt, is de vereniging straks elf gediplomeerde trainer-coaches rijker.

Mocht je vragen hebben of ook trainersbegeleiding willen? Of wil je meedoen met een trainersopleiding? Neem contact op met ondergetekenden!

Rick Memelink, Jolanda Zuijdendorp & Robin Meerman

In de Databank voor trainer-coaches vind je meer informatie!

Ander nieuws

Livestreams Dalto/Klaverblad Verzekeringen (B1-C1-A3-4-3-8-6)

2 likes

Zaterdag Unitas – Dalto/Klaverblad Verzekeringen

5 likes

Grote clubactie: We hebben geweldig nieuws!

1 likes

Eerste trainersbijeenkomst Sociale veiligheid

0 likes