Winkelwagen (0)

3 likes

In de Stichtse Courant: ‘We zijn vijf stappen verder’

Foto: Rene Siedsma gooit de bal naar een medespeler in de wedstrijd tegen Mid Frylân. Foto Hans Bömer

Tussenbalans: Dalto op koers

Het Driebergse Dalto is halverwege de Korfbal League 2. Uitzicht op de play-offs is er nog altijd. Drie direct betrokkenen maken de tussenbalans op.

Stan Bos

Jesper Oele, trainer: “De eerste zaalhelft is er één met ups en downs. De laatste twee weken waren minder goed met nederlagen tegen Mid Fryslân en een gelijkspel tegen Avanti. Misschien komt dat omdat het de weken ervoor goed ging. Daardoor komt er wellicht onbewuste druk op de ploeg. We staan in de middenmoot, maar willen graag naar boven kijken. Voordat we in aanmerking komen voor de play-offs moeten we een beter niveau halen. Dat is de stap die we moeten zetten. Tegen de onderste ploegen lieten we één punt liggen. Dat deden de teams boven ons ook. Van het rijtje Mid Fryslân, AW.DTV en TOP Sassenheim hadden we er eentje meer moeten winnen. Tegen Unitas was het een mooie pot, tegen de andere topploegen waren we nog niet zo ver om ze op de knieën te krijgen. De individuele ontwikkeling van spelers vind ik mooi om te zien. Als je ziet hoe we tijdens de veldcompetitie speelden, dan hebben we stappen gezet.”

Rene Siedsma, aanvoerder: “Ik heb een beetje een gek gevoel. Aan het begin van het seizoen zeiden we tegen elkaar dat het moeilijk werd. We moesten een nieuw team bouwen en keken de kat uit de boom. De eerste veldhelft liep niet van een leien dakje. Dan kijk je er wat negatiever tegenaan. Daarna pakten we het goed op en nu sta ik er best positief in. We kunnen toch met een schuin oog naar boven kijken. Er zit veel potentie in deze groep. Als dat eruit komt, kunnen we mooie dingen neerzetten. Af en toe tikken we nog de ondergrens aan en winnen we de wedstrijden niet die we wél moeten winnen, maar het gevoel dat we het moeilijk zouden krijgen, is wel weg. Ik hoop op meer. Wat daar voor nodig is? Stabieler en volwassener spel. Ik denk dat we de vierde plaats, die recht geeft op de play-offs, kunnen bereiken. Makkelijk wordt het niet, alles moet kloppen en een beetje meezitten. Het belangrijkste is dat we als team blijven groeien. De komende thuiswedstrijden tegen TOP Sassenheim en Tempo worden belangrijk. Zeker die tegen TOP, want dat is een ploeg uit de top vier.”

Ben Mansvelder, voorzitter: “Tijdens de eerste helft van de veldcompetitie hoorde je in de vereniging, is dit wel de juiste keuze? Gelukkig werd de hand van de trainers die we hebben aangesteld snel zichtbaar. Ik ben er trots op dat we de vereniging in beleving en sfeer mee hebben. Naar de uitwedstrijd bij DSC in Eindhoven gingen 125 mensen mee. De D-side staat er compleet achter. De selectie weet welke rol ze speelt in de rest van de vereniging. Sportief is er veel te winnen. Je ziet een jonge groep. Laat het Dalto van weleer opstaan met talent uit eigen kweek. Zo zijn we ooit groot geworden. De tussenbalans is positief, maar er is altijd meer te halen, want het is topsport, maar we zijn vijf stappen verder dan de eerste veldhelft. Ik ben ook trots als je de omgeving hoort over Dalto. Dus hoe we te boek staan bij het korfbalverbond, de gemeente of welke stakeholder dan ook. Ze voelen dat we aan het bouwen zijn.”

Ander nieuws

Nederlands Kampioenschap Veldkorfbal 2024

3 likes

Help mee met het NKD! 22 juni hebben we jouw hulp nodig!

9 likes

Volledige E-jeugd voorzien van trainers!

34 likes

Informatie halve finale D1 & B1 (livestream + parkeren)

1 likes