Winkelwagen (0)

4 likes

In het AD: “In het begin was het voor iedereen heel erg zoeken”

20240108 AD Dalto Mid Fryslan Koptekst - Dalto/Klaverblad Verzekeringen - Korfbal - Driebergen

20240108 AD Time out Dalto Mid Fryslan - Dalto/Klaverblad Verzekeringen - Korfbal - Driebergen

Dalto-coach Jesper Oele instrueert zijn spelers tijdens een time-out in het duel met Mid-Fryslân. “We willen graag naar boven blijven kijken, ook na vandaag.” Foto Marco Spelten
.

Een halfjaar is Jesper Oele (39) coach van Dalto. Ondanks het verlies tegen Mid-Fryslân (18-20) in de Korfbal League 2 geniet de Drieberger van de ontwikkeling van zijn ploeg. “Ik vind het gaaf hoe deze groep zich ontwikkelt, ze willen graag”, merkt de trainer.Stan Bos
DriebergenEen kleine tien minuten voor tijd, toen er een kort pauzemoment nodig was om een klein deel van de vloer schoon te maken, schalde de stem van Freddie Mercury uit de boxen: I want to break free. De Driebergse diskjockey raakte met de boodschap van de legendarische leadzanger van Queen de juiste snaar. Dalto zette nog één keer aan, kwam terug tot één punt (18-19), maar boog uiteindelijk voor een sterk geprepareerd Mid-Fryslân.Nog één wedstrijd en dan zijn de Driebergers halverwege de competitie in de Korfbal League 2. De angst voor een rol in de degradatiezone is ingeruild voor bescheiden optimisme, zelfs na het onnodige verlies tegen de Friezen.Een positionering bij de eerste vier wordt in Driebergen als reëel gezien. Dalto is in vergelijking met vorig seizoen geen favoriet, maar outsider voor een play-off-ticket. De druk ligt bij de concurrentie, trainer Jesper Oele bouwt in de luwte.Furore
Een halfjaar is hij onderweg als Dalto-coach, de club waar hij opgroeide als speler en furore maakte na een uiterst succesvolle periode bij OVVO uit Maarssen. Nu staat de Drieberger voor de groep als eindverantwoordelijke, de schoenen vullend van voorganger Barry Schep.“Machtig mooi, vindt Oele. “In het begin was het voor iedereen heel erg zoeken. Er waren veel vernieuwingen. Zeven spelers die vorig seizoen regelmatig in de basis stonden, zijn er niet meer.Ik vind het gaaf hoe deze groep zich ontwikkelt, ze willen graag.”

Dat gaat met vallen en opstaan. Sterke wedstrijden speelde Dalto tegen TOP Arnemuiden en Unitas. Favoriet en koploper DSC bleek in het kerstweekend te sterk, Mid-Fryslân was zaterdag een directe kraker om plek vier. Een wedstrijd van de rebounds, waar Dalto voor rust geen vat op kreeg. Een kraker beslist op details met gemiste strafworpen van Fenna Cavelaars en Quinty Stahli, een ongebruikelijk lage doelpuntenmoyenne van Mathijs den Ouden en Rene Siedsma en een gemiste gouden kans voor Lotte Keuning op de 19-19.

Topsport
Zo werkt dat in topsport, weet ook Oele, die dit weekend ondanks het verlies beter zal hebben geslapen dan Khalid Kasem. Het was ook de verdienste van Mid-Fryslân dat z’n huiswerk uitstekend had gedaan en Dalto onder druk zette.

“De groep baalt nu en dat mag, maar we moeten hiervan leren en ons verder ontwikkelen, stappen zetten. Ik zie dat we beter worden, dat is kicken. Vooraf had iedereen zoiets van: oeh, we moeten erin blijven. Nu willen we graag naar boven blijven kijken, ook na vandaag.”

Oele geniet van het bouwen en boetseren. Tussen de 25 en 30 uur per week is hij bezig met Dalto. De zaterdagen, drie trainingsavonden, beelden van tegenstanders bekijken, plannen en analyses maken, mensen bellen en gesprekjes met spelers. “Je moet het echt doen omdat je het leuk vindt. In het begin, tijdens de veldcompetitie, verloren we steeds. Dan is het hard werken. Nu is het geweldig dat we meedraaien in deze competitie.”

De kans op plek vier en plaatsing voor de play-offs om promotie naar ’s lands hoogste korfbalpodium is in Driebergen de stip aan de horizon. Al moet er nog wel wat water door de Rijn stromen om die andere Queen-klassieker, We will rock you, door Hoenderdaal te laten galmen.

Ander nieuws

Nederlands Kampioenschap Veldkorfbal 2024

3 likes

Help mee met het NKD! 22 juni hebben we jouw hulp nodig!

9 likes

Volledige E-jeugd voorzien van trainers!

34 likes

Informatie halve finale D1 & B1 (livestream + parkeren)

1 likes