Winkelwagen (0)

Jong en dynamisch Dalto 7 ongeslagen kampioen!

Dit seizoen is het 7e een team samengesteld uit grotendeels jonge spelers afkomstig uit de junioren, die voor het eerst bij de senioren spelen. 

Op 7 oktober stond de thuiswedstrijd tegen DVO/Transus 7 op het programma. Een team met geslepen (oudere) spelers waarvan, volgens zeggen, een paar oud spelers van DVO 1 meededen en het nodige duw en trekwerk onder de korf. Gelukkig werden door de snelle heren van Dalto (Yoran en Steijn) balletjes slim weggetikt en waren er goede onderscheppingen door afvangen van het schot op de korf. De score bleef in eerste instantie nog achter en de Dalto spelers gingen, na een gemiste strafworp van de tegenstander, met 3-3 de rust in. Na rust liep Dalto even uit tot 6-4 maar werd het toch weer 6-6. Bij DVO werd vooral de aanval over twee heren gezocht en kwam Dalto zelfs op achterstand, namelijk 6-8. Suus viel geblesseerd uit door een sprong tegen haar tegenstandster. Even later kreeg Yoran een strafworp mee en werd het 7-8 en scoorde hij even later 8-8, waarmee de wedstrijd met een gelijkspel eindigde. Een verdiend punt voor Dalto/Klaverblad Verzekeringen die de wedstrijd mooi had uitgespeeld.

Hierna zouden nog twee wedstrijden tegen Kesteren 2 volgen, met uitzicht op het kampioenschap. Eerst volgde de inhaalwedstrijd afgelopen vrijdag uit bij Kesteren. Intussen was de herfst losgebarsten met flinke hoosbuien en windstoten, gevolgd door een veld dat blank stond. Na een vertraging van ruim 45 minuten kon de wedstrijd op het aangrenzende veld beginnen. Yoran, Xanne en Tijl zorgden al snel voor dubbele doelpunten waarmee Dalto met 2-6 uitliep. Met rust stond het 5-8. De verdediging haalde veel ballen weg uit de aanval van de tegenstander. Na rust liep Dalto door een mooie doorloopbal van Annelieke uit tot 5-11 en blokte zij even later haar tegenstander. Halverwege de tweede helft kwamen Menno en Arthur in het veld, kortom snelheid en lengte. Waarna Selma verdedigend ook een mooi blok had. Tim bleef hard werken in het onderscheppen van de ballen, helaas lukte het maken van een doelpunt net niet. De wedstrijd werd uiteindelijk met 7-13 beslist. Gelukkig bleef het tijdens de wedstrijd droog, maar werd de terugreis naar Driebergen geteisterd door onweer en hevige regenbuien. Binnen 24 uur zou de returnwedstrijd in Driebergen volgen. Genoeg tijd om de shirts te wassen en de volgende dag weer droog aan te trekken?

Op zaterdag, met thuispubliek en supporter Jan Bömer in het zwart-geel getooid op de bank in de Duck-out, kon de kampioenswedstrijd van start gaan. Het was gelukkig droog, wel stond er veel wind. De eerste 10 minuten ging het gelijk op tot 2-2. Veel ballen raakten niet de korf. Dalto liep uit tot 5-3 omdat Jasmijn kort voor rust scoorde. Op slag van rust werd het toch nog 5-4. Na de rust liep Dalto uit tot 9-5 en werd het nog even spannend omdat de tegenstander tot 9-7 terugkwam. Een gemiste strafworp door Dalto hield het spannend, de stand werd 10-8. De tegenstander miste nog een strafworp, kort nadat de score 11-8 was geworden. Daarmee werd Dalto 7 verdiend kampioen, door 5 gewonnen wedstrijden en 1 gelijkspel. 

Gefeliciteerd en op naar een mooi zaalseizoen!

Tekst: Heidi de Kam

dalto7 kampioen - Dalto/Klaverblad Verzekeringen - Korfbal - Driebergen

Ander nieuws

Er is een nieuw bericht geplaatst

4 likes

Update Technische Commissie

3 likes

Trainerscafé over terug- en vooruitblikken op een seizoen

2 likes

NK Veldkorfbal op 22 juni 2024, hulp gevraagd!

1 likes