Winkelwagen (0)

KVA 1 – Dalto/Klaverblad Verzekeringen 1

“We hebben een mentale nederlaag geleden” waren de eerste woorden van coach Jesper Oele na de wedstrijd tegen KVA.

Nadat Dalto 2 deed wat het moest doen en met 12-15 de punten meenam naar Driebergen was het de beurt aan DALTO 1 om de punten mee te gaan nemen.

Hoe anders verliep deze middag!

Uitgaande van de eerste ontmoeting dit seizoen tegen KVA, wat een duidelijke 33-16 overwinning opleverde, was de verwachting dat ook deze keer Dalto een makkelijke middag zou gaan krijgen. Nadat KVA de 1-0 op het bord zette, liep Dalto uit naar een 1-4 voorsprong. Vanaf dat moment ging er veel fout. Het vak met Kris, Mats, Fenna en Yoni, wist de korf niet te vinden. Matig aanvalsspel en slordig spel gaf Dalto niet de ruimte in de stand om afstand van KVA te nemen. Ondanks goed verdedigend spel van Mathijs, Gideon, Quinty en Fleur, wist KVA terug te komen naar 3-4 waarna er een ruststand van 6-7 kwam.

De tweede helft kon er geen afstand van KVA worden genomen en het geloof bij de thuisclub bleef derhalve aanwezig dat er deze middag een goed resultaat kon gaan komen. Het spel van Dalto werd slechter en slechter en vooral het geloof werd steeds minder. Ook de vele wissels konden hier geen verandering in brengen en het werd meer een wedstrijd waar Dalto tegen zichzelf begon te spelen. Vanaf de kant leek het net of sommigen ongeïnteresseerd en ongeïnspireerd in het veld liepen en bij de toeschouwers uit Driebergen liepen de frustraties hoog op. De wedstrijd eindigde dan ook in een 14-13 overwinning voor KVA, wat door hen gevierd werd alsof er een kampioenschap was binnen gehaald.

Wat resulteert voor Dalto is goed in de bekende spiegel te gaan kijken. Natuurlijk weten we dat er dit seizoen met een relatief jonge ploeg geleerd moet worden. Maar helaas zien we de laatste weken dat er geen progressie in het spel en dan vooral in het mentale aspect te zien is.

Plek 2 in de veldcompetitie is normaal gesproken niet meer mogelijk maar voor de gehele ploeg is er werk aan de winkel om de komende weken met een goed gevoel richting de zaal te gaan.

Doelpuntenmakers: Mathijs 4x, Yoni 2x, Kris 2x, Quinty 1x, Fleur 1x, Enza 1x, Mats 1x, Rene 1x.

Volgende wedstrijd: zaterdag 7 oktober: 14.00 uur Dalto 2- KZ/Keukensale.com 2 en om 15.30 uur Dalto 1 – KZ/Keukensale.com 1, locatie Sportpark De Woerd

Pieter Keuning

Tegel - Dalto/Klaverblad Verzekeringen - Korfbal - Driebergen

• Naar het verslag op de site van KVA: “KVA wint op eigen veld knap van Dalto/Klaverblad Verzekeringen”

Ander nieuws

Stichtse Courant: “Adriaan van Dijk trots op Dalto D1”

10 likes

Team in het zonnetje!

3 likes

Daltokamp 2024

5 likes

Dalto zoekt (assistent) trainer-coach voor Dalto 2

5 likes