Winkelwagen (0)

Onze Dalto/Zhimble D1

Onze D1 staat op 18 maart 2017 op het NK in Wijk bij Duurstede.

Omdat de laatste keer dat Dalto D1 een NK heeft gespeeld een heel lange tijd geleden is (en ik enorm trots ben op deze ploeg) wil ik alle spelers even aan u voorstellen.

Jonas
Als eerste hebben we onze wonderboy Jonas. Geef deze jongen een bal en hij gooit hem door een korf, basket, hoepel of je poortje. Robin en ik hebben Jonas vorig jaar ook training gegeven, maar hij blijft ons (en u) verbazen.

1

Jonas en Stijn zijn samen altijd dolblij na een doelpunt, mooi om te zien.
Jonas en Stijn zijn samen altijd dolblij na een doelpunt, mooi om te zien.

Iris
Dan onze ‘soms topschutter’ Iris. Iris kan goed schieten, vangen, vrijspelen, verdedigen en bidons vullen. Het is mooi om te zien hoe belangrijk Iris voor dit team is en de ‘jongere’ dames op sleeptouw neemt, voeg daar haar gevoel voor humor aan toe en je hebt een kanjer van een meid. Iris staat altijd haar vrouwtje in de wedstrijd en niemand speelt graag tegen haar!

Iris, je bent een topper!

3

Jesper
Daar is onze Jesper ‘pitbull’ ‘jeppie’. Ik zweer het je, Jeppie kan met z’n 1,40 m. Tim Bakker huilend van het veld sturen. Zijn inzet, actie naar binnen en strijdlust is ongekend. Tsja, ik weet het, ‘hij lijkt zo lief’…

Met zijn inzicht en alertheid kan onze Jeppie nog een hele grote worden. Mocht u willen weten waarom ik hem ‘pitbull’ noem? Moet je ff 1 tegen 1 met hem spelen.

4

Inge
Inge is onze – altijd – koudbloedige captain, strafworpenkoningin en giechelmeisje. Ook Inge is  klaar voor dit NK, zeker omdat haar grote vriendin Xanne er ook bij is. Samen kunnen zij alles aan.

Als Inge op zichzelf vertrouwd schittert ze overal in het veld en heeft haar directe tegenstander geen seconde de mogelijkheid om even ‘mee te kijken’.

4

Stijn
Ah, dan komen we aan bij onze Stijn, de jongen die overal lief om lacht. Vooral tijdens zijn gejuich samen met Jonas. Stijn heeft grote stappen gezet in verdedigen, 1 tegen 1 aanvallen, ballen onderscheppen en rebounden.

Maar weet je wat nou mooi is? Dat gaat allemaal lekker snel als je zoveel talent hebt als deze knul. Moet je als verdediger nou druk op ‘m geven, of toch maar niet? Ik wil je wel een hint geven: allebei onmogelijk.

5Floor
SuperFloor! Lang, scherp en handig. Zoals je waarschijnlijk denkt nu, ‘oh, da’s handig zo’n dame in de vang’. Jazeker. Maar… Floor kan goed schieten en mensen vrijspelen en terwijl ze dat doet, ook zelf gelijk mee vangen, top!

Floor is nog jong en heeft dus nog genoeg tijd om veel te leren, ik ben benieuwd hoe snel ze in het 1e speelt.

6

Rick
Nog zo’n onuitstaanbaar jong (in het veld, voor zijn tegenstander). Rick kan ontzettend goed verdedigen, wat echt een luxe is in de D1. Hij heeft oog voor zijn teamgenoten, soms net iets teveel. Hij is slim en heeft altijd door wat er aan de hand is. Soms is Rick een beetje stil, juist daarom komt het zo goed naar voren hoe goed hij eigenlijk is. Soms komt hij na de wedstrijd trots vertellen na hoeveel minuten zijn tegenstander gewisseld is.

Blijf doorgaan Rick!

7

Nienke
Overzicht, balbehandeling en rebounden, Nienke kan het allemaal fantastisch. Nienke verbindt de andere 3 spelers in haar vak, dit doet ze met name door bovenstaande kwaliteiten. Vangen, juist aanvallen of aangeven, Nienke doet alles wat nodig is om te winnen. Het lijkt nu misschien alsof Nienke altijd ‘in dienst’ speelt. Maar dat is gelukkig lang niet waar! Ze pikt echt wel haar doelpuntje mee, maar juicht net zo hard als iemand anders scoort.

9

Dennis
Onze nieuweling met trucjes en snoeiharde bloks! Wegstapballetjes, doorloopballen met één hand en gekke passjes, hij kan het allemaal. Hij houdt van ballen onderscheppen en zijn tegenstander laten twijfelen. Als je hem vrij laat staan is het een doelpunt, vergeet je hem even te volgen na de aangeef dan is het ook te laat. Dennis, kop omhoog en mikken die ballen!

10

Xanne

Xanne, onze schutter. Xanne is vlijmscherp van verder dan 6 meter, het lijkt wel hoe verder ze staat, hoe makkelijker het wordt! Een nachtmerrie voor elke tegenstander, ze bijt zich vast en laat pas na de wedstrijd weer los.

Ze springt hoog, rent hard en accelereert snel.  Als Xanne zeker van haarzelf is dan wordt ze echt knettergoed, beter dan ze al is! Elke week is ze beter dan haar tegenstander, wat zijn wij trots op haar!

11

Ik heb het kort geprobeerd te houden, maar dat is lastig bij deze kanjers.

Ze kunnen allemaal fantastisch spelen, maar soms komt dat er net wat meer uit dan anders. Robin en ik hebben maar één missie voor het NK: genieten. Dit zullen ze niet snel meer meemaken. Zoveel gelach tijdens trainen, zoveel kwaliteit, zoveel doelpunten, zoveel leuke jongens, zoveel leuke meisjes. Maar vooral: wat een team.

Nog een laatste oproep aan iedereen met een geel hart: kom even kijken de 18e, het is maar eventjes rijden en die kids vergeten het nooit meer.

D1 vergeet dit niet: Robin en Kas, jullie papa’s en mama’s en heeeeeeel de rest van Dalto is trots op jullie. Geniet ervan en altijd blijven lachen!

Kas


Informatie over het NK vind je op de NK-pagina

Ander nieuws

Eerste trainersbijeenkomst Sociale veiligheid

0 likes

Verkoop D-side Hoodie / T-Shirt

3 likes

AD: Interview met Mathijs den Ouden

4 likes

Dalto/Klaverblad Verzekeringen tankt vertrouwen tegen Oost-Arnhem

9 likes