Winkelwagen (0)

12 likes

Promotie! Dalto/Klaverblad Verzekeringen B2 en de spannende slotfase!

Terwijl ik dit stukje schrijf komt de spanning van afgelopen zaterdag toch weer naar de voorgrond want wat kan deze B2 het seizoen spannend maken. Ik ga het proberen kort te houden, maar ik kan niks beloven.

Verslag: Nathalie Drost
Foto’s: Hans Bömer

Na een veldseizoen waarbij promotie naar de 1e klasse net niet lukte doordat we niet helemaal wakker waren, begonnen we met goede moed aan het zaalseizoen. Waar we het seizoen begonnen met 11 fantastische spelers kwam Renske ons ook nog eens versterken en waren we helemaal compleet.

We begonnen met een superstart het zaalseizoen met een 7-18 overwinning op Fortissimo B1, met een uitslag van 17-4 werd Rust Roest B1 weer terug naar Eindhoven gestuurd en werd er overtuigend met 16-9 van SDO (V) B1 gewonnen. Toen kwam toch de eerste echte tegenstander: DOT uit Oss. Zij hadden ook nog geen wedstrijd verloren en op het veld hadden zij ook goede resultaten laten zien. Met goede moed stapten we het veld op, maar al snel bleek dat er tegen 9 man niks in te brengen was. Toch bleef de B2 doorstrijden en werd de wedstrijd uiteindelijk maar met 8-7 verloren. De eerste verliespunten waren een feit.

Na het eerste verlies konden we thuis weer aan de bak tegen Victum B1. Helaas waren we wat spelers en speelsters kwijt aan de B1 vanwege wat blessures, maar gelukkig werd de wedstrijd toch, met wat moeite, gewonnen met 13-12. De laatste wedstrijd voor de kerst werd ook nog mooi gewonnen met 15-11 en zo konden we als nummer twee in de poule de kerstvakantie ingaan.

Na de vakantie stond de laatste wedstrijd op het programma voordat de returns zouden beginnen. Tegen Fiducia in Vleuten werden, ondanks een moeilijke eerste helft, toch de punten mee naar Driebergen genomen. De eerstvolgende wedstrijd was een thuiswedstrijd die we in Bunnik mochten spelen tegen Fortissimo. Gezien de eerdere uitslag zou deze wedstrijd niet spannend worden en werd ook deze wedstrijd gewonnen met 13-6. Maar wat bleek nadat we klaar waren met spelen, DOT (O) had verloren van Rust Roest! Dat betekende dus dat we de koppositie nu deelden.

De gedachten waren al bij de wedstrijd tegen DOT (O) thuis, maar eerst moesten we nog even afreizen naar het mooie Veldhoven om met 5-15 en de punten in de tas weer huiswaarts te keren. De week brak aan waarin we zaterdag mochten gaan aantreden om de koppositie echt in handen te gaan nemen. Er werd hard getraind en van vrijdag op zaterdag slecht geslapen maar we stonden er en hoe!

De eerste helft had de B2 vleugels gekregen en gingen we de rust in met een 9-2 voorsprong. In de rust benadrukt dat we rustig door moesten gaan korfballen en dat we nu niet mochten gaan denken dat we er al waren. De tweede helft ging van start en DOT kwam puntje voor puntje terug in de wedstrijd. Van 9-2 gingen ze naar 9-6 en toen stond het opeens 10-10. We gingen het toch niet uit handen geven? Julian gooide gelukkig zijn stip raak, 11-10. Eén punt verschil zou genoeg zijn om de koppositie over te nemen. Helaas kreeg DOT aan de andere kant een cadeautje op de strafworpstip en die werd verzilverd 11-11. De laatste seconden van de wedstrijd tikten weg en we hadden nog één kans om de winnende te maken. En dat lukte! Door een wonderassist van Ian kon Douwe de bal er met één hand op wonderlijke wijze inkrijgen. 12-11 en de scheids floot af! Wat een blijdschap en wat zijn we weer met zijn allen door blijven strijden tot het laatste moment.

Met nog vier wedstrijden te gaan stonden we op dat felbegeerde nr. 1 plekje! Op de trainingen werd super hard gewerkt en had ik er het volste vertrouwen in dat het ging lukken, maar de spelers moeten het nog wel even doen. De eerstvolgende wedstrijd tegen Rust Roest werd, ondanks een bijzondere scheidsrechter en nog meer bijzondere momenten, gewonnen met 6-11. Eén van de vier was afgetikt, nog drie te gaan.

Op naar Houten zonder Douwe, die we achter lieten bij de B1 om er daar voor te zorgen dat zij zouden gaan winnen van TOP (S). Misschien waren we wel teveel met de wedstrijden van de C1 en B1 bezig om ons op onze eigen wedstrijd te richten, maar we begonnen matig aan deze wedstrijd. De bal wilde niet door de korf en uiteindelijk gingen we met een 3-4 de kleedkamer opzoeken. Advies: blijf rustig en geduldig naar de juiste kans zoeken en schiet altijd te hard want de meeste van onze schoten waren te kort. De energie ontbrak en de bal wilde niet door dat mooie gele mandje. Uiteindelijk floot de scheidsrechter met een stand van 7-7 af. Punt verloren, maar gelukkig was er nog niks aan de hand en stonden we nog steeds één punt voor op DOT.

Nog twee wedstrijden te gaan. De trainingen gingen alleen maar beter en wat kan ik toch genieten van dit team! Wedstrijd tegen Wageningen B2 was een superwedstrijd op verdedigend vlak. We gingen de kleedkamer opzoeken met een stand van 0-5 in ons voordeel en uiteindelijk gingen de punten mee terug naar Driebergen met een overwinning van 4-10.

De laatste week brak aan. Thuis konden we kampioen worden tegen Fiducia B1. De trainingen waren super scherp en iedereen had er zin en vertrouwen in. We hadden een superstart met een doorloopbal van Demian en een schot van Bente, 2-0. De tegenstander had ook gelijk een antwoord, 2-1. Julian deed ook gelijk mee in de score en Bente zat er lekker in en maakte gelijk nog een doelpunt, 4-1. De tegenstander maakte nog een mooi afstandschot en Julian maakte ook zijn tweede van de wedstrijd, 5-2. Maar toen….

Toen sloegen de zenuwen toe? Kwam het kampioenschap te dichtbij? De ballen wilde er bij ons niet meer in en Fiducia maakte vijf doelpunten op rij, 5-7. Gelukkig maakte Bente, vlak voor de rust, nog een mooie ringloze goal en gingen we rusten met 6-7. In de rust duidelijk gemaakt dat alles nog mogelijk is. In de uitwedstrijd tegen Fiducia stonden we in de rust ook achter en maakten we het uiteindelijk in de tweede helft goed. Doorgaan met energie leveren en rustig blijven.

Helaas maakte Fiducia gelijk 6-8 maar gelukkig had Julian ook gelijk een antwoord 7-8. Fiep en Bram maakten ook eindelijk hun eerste doelpunt van de middag en we stonden weer voor 9-8. Toch liep het niet helemaal lekker en kwamen de eerste spelers van de bank. Jael mocht op de plek van Renske gaan spelen zodat Renske op haar beurt weer het andere vak kon gaan versterken. Ook kwam Douwe op de plek van Ian om toch wat meer doelpunten te forceren. Helaas bleven nog steeds de doelpunten uit en kwamen we weer 9-10 achter. Vanaf de kant genoeg coaching dat de spelers door moesten gaan en dat die goals echt nog wel gingen vallen. Gelijkspel was immers ook genoeg om het kampioenschap binnen te halen. Douwe maakte eindelijk de gelijkmaker 10-10 en de slotfase van de wedstrijd brak aan. Spanning bij de coaches aan de zijkant maar ook bij het publiek. Gaat het de B2 lukken om kampioen te worden? Overtreding! We krijgen een stip mee, maar wie moet die dan nemen? Jael stond vrij en die stond daar trillend op de strafworpstip. Vanaf de zijkant geen enkele twijfel Jael gaat hem maken. En dat deed ze, hij rolde net over het eerste randje 11-10.

Verdedigend dicht houden en zo snel mogelijk de bal onderscheppen en dan lang aanvallen. Dat onderscheppen dat lukte, dat lange aanvallen iets minder. Fiducia krijgt nog een kans op de gelijkmaker, maar gelukkig weer een onderschepping en de bal naar de aanval. En daar was het verlossende fluitje van de scheids; einde wedstrijd en het kampioenschap, en daarmee de promotie naar de 1e, is binnen!

Dalto Gefeliciteerd - Dalto/Klaverblad Verzekeringen - Korfbal - Driebergen

dalto b2 13 - Dalto/Klaverblad Verzekeringen - Korfbal - Driebergen

Ander nieuws

Update van het S-team

3 likes

Zomertrainingen

0 likes

Jaaragenda seizoen 2024/2025 (paar wijzigingen)

1 likes

Dalto Gala, meld je nu aan!

3 likes