Winkelwagen (0)

Schminkvrijwilligers in het zonnetje

Enthousiaste meiden die er elke thuiswedstrijd in de zaal weer staan!

Bij de afsluiting van het zaalseizoen worden nog even de vier meiden, die elke zaalwedstrijd schminken, in het zonnetje gezet. Benthe (speelt zelf in de A3), Roos, Kim en Sophie (spelen in de B1) doen dit met veel enthousiasme.

Wie organiseert het oplopen en schminken?

Marlies van Dijk coördineert het en heeft de contacten met andere verenigingen. Het zijn vooral korfbalverenigingen uit de regio waarvan de kinderen oplopen (zoals NOVA, MIA, Culemborg, Viking, HKC).

Wat doen jullie?

Wij helpen met het schminken, geven uitleg aan de kinderen hoe het oplopen gaat en delen de kinderen in. Aan het begin van de wedstrijd splitsen we op. Twee gaan met de kinderen mee die bij de tegenstander oplopen. 

smink 5 - Dalto/Klaverblad Verzekeringen - Korfbal - Driebergen   smink 4 - Dalto/Klaverblad Verzekeringen - Korfbal - Driebergen

Wat maakt het leuk?

Het is vooral gezellig met de kinderen en onderling, dat we het met z’n vieren doen.  Niet alleen het schminken of training geven maar ook helpen bij een jeugdinstuif of het schoolkorfbaltoernooi. 

smink 3 - Dalto/Klaverblad Verzekeringen - Korfbal - Driebergen

Hoe reageren de kinderen?

De kinderen zijn altijd heel dankbaar. De meesten (vooral F en E-jeugd) vinden het vooral spannend. Want ze lopen tenslotte met hun grote helden mee. De ouders vinden het geweldig wat bij Dalto rond het oplopen gebeurt en we krijgen geregeld complimenten. Vooral de E- en F-jeugd vindt het oplopen helemaal geweldig. 

Wat is bij het schminken vooral het verzoek van de kinderen?

De jongens hebben eigenlijk de meeste eisen. Die willen hun hele gezicht geel/zwart geschminkt. De meiden willen vooral een hartje of de letters DALTO op hun gezicht. Tegenwoordig is het in om rugnummers van de spelers te vragen. 

smink 2 - Dalto/Klaverblad Verzekeringen - Korfbal - Driebergen

Wie is favoriet bij het oplopen?

De meiden roepen in koor: Dat is 100% Fenna bij de meiden en toch ook bij een aantal jongens. Vooral omdat zij zo lief voor de kinderen is. Bij de jongens is Kris favoriet. Maar sinds Joost terug is, hebben zij wel concurrentie. Want Joost is ook populair!

Doen jullie nog meer bij Dalto?

Roos en Sophie zijn trainers van de E3. Kim en Benthe zijn trainers van de F1. Zij vinden het leuk om te doen, het geeft energie, het is af en toe ook vermoeiend. Soms zijn de kinderen, vooral die ouder zijn, bijdehand en willen ze niet goed luisteren. Terwijl de jongere kinderen meer tegen de trainsters opkijken en hun regelmatig juf noemen. De meiden zijn blij met de begeleiding die zij krijgen en de trainersavonden die door Floor en Fernand worden georganiseerd.  

Sluiten jullie na het schminken bij de D-side aan?

Jazeker maar meestal staan we er dan naast, omdat er weinig ruimte over is.  “Dus eigenlijk moet de D-side voor jullie een plek reserveren?” Ja, roepen ze lachend. Voor het interview wordt van jullie nog een foto gemaakt! Oh, dan moeten we zorgen dat ons haar goed zit, roepen ze in koor. 

Meiden, heel erg bedankt voor jullie inzet!

 

Ander nieuws

Stichtse Courant: “Adriaan van Dijk trots op Dalto D1”

10 likes

Team in het zonnetje!

3 likes

Daltokamp 2024

5 likes

Dalto zoekt (assistent) trainer-coach voor Dalto 2

5 likes