Winkelwagen (0)

Spannend duel tussen Dalto/Zhimble D1 en Tiel’72 D1

[av_hr class=’invisible’ height=’10’ shadow=’no-shadow’ position=’center’ custom_border=’av-border-thin’ custom_width=’50px’ custom_border_color=” custom_margin_top=’30px’ custom_margin_bottom=’30px’ icon_select=’yes’ custom_icon_color=” icon=’ue808′ font=’entypo-fontello’ custom_class=”]

Dit seizoen staat er een heel nieuwe D1: vier spelers uit de D2 (Nienke, Xanne, Rick en Jesper), drie uit de E1 (Stijn, Dennis en Floor) en drie uit de D1 (Jonas, Iris en Inge). Wat zal dit gaan worden dachten de coaches voorafgaand aan het seizoen… Maar we zijn positief verrast, de eerste paar weken beloven veel goeds!

Dalto-D1-Header

Zaterdag 3 september mochten we in Veenendaal aantreden tegen SKF voor onze eerste competitiewedstrijd. In het begin ging het gelijk op, maar vlak voor rust wist de D1 een gat te slaan waardoor we met 2 – 6 gingen rusten. Dat was vooral te danken aan slim spel, waarbij Iris goed op dreef was (2x). Voor SKF kwam de rust net op tijd, want we waren goed bezig! In de tweede helft kwam SKF goed terug en kwam het einde van de wedstrijd voor ons op tijd (9 – 10).

Afgelopen zaterdag kwam Tiel ’72 bij ons op bezoek. Hoewel het halverwege de eerste helft 4 – 4 stond, met scores van Inge, Rik en Jonas (2x), was het spel nog lang niet voldoende. Als we zo door zouden gaan, dan zou het niet goed gaan komen vandaag. Maar de D1 herpakte zich en dat resulteerde in een 7 – 5 ruststand. Stijn, Jonas en Dennis stonden daarbij aan het eind van soms prachtige aanvallen en passes.

De tweede helft was qua score duidelijk voor Tiel ’72. Stond er eerst nog een 8 – 5 tussenstand op het scorebord, een minuut voor het einde was dat 8 – 10. Vooral de aanvoerder van Tiel ’72 was erg gevaarlijk, Dennis had er zijn handen vol aan. Langzaamaan kreeg hij meer grip op hem, maar de tijd begon te dringen. In de laatste minuut scoorde Xanne nog een doorloopbal en hadden we nog even hoop toen de bal snel onderschept werd, maar helaas… Eindstand wederom 9 – 10.

Geen slechte wedstrijd, maar te wisselvallig en een te laag afrondingspercentage. Aan de gecreëerde kansen heeft het in ieder geval niet gelegen, dat is een positief punt waar we wat mee kunnen!

Robin

Ander nieuws

Dalto kerstklaverjassen, vrijdag 22 december

1 likes

Bio-Kultura, shirtsponsor van Dalto C2

5 likes

AD: “Dalto verrast met zege bij gedegradeerd Unitas”

4 likes

Verslag Unitas/Perspectief – Dalto/Klaverblad Verzekeringen

3 likes