Winkelwagen (0)

Speciaal Korfbal

Spelers en begeleiding

Mensen die graag willen korfballen, maar waarbij de verstandelijke- of sociaal-emotionele beperking van dien aard is, dat ze daar iets meer begeleiding in nodig hebben, moeten ook bij een sportvereniging kunnen horen. Daarom is korfbalvereniging Dalto in Driebergen in september 2014 gestart met Speciaal Korfbal.

Kom jij ook meedoen?

Wat is Dalto?
Dalto is als korfbalvereniging niet meer uit Driebergen weg te denken. Dalto is een gezellige vereniging met ruim 400 leden. Korfballen bij Dalto draait om samen sporten, familie, gezelligheid, mensen leren kennen en vrienden maken.  Het 1e en 2e team en verschillende jeugdteams van Dalto spelen op het hoogste korfbalniveau en daar zijn we erg trots op.

Voor wie?
Ben je 7 jaar of ouder en heb je, door een verstandelijke- fysieke- of sociaal-emotionele beperkung, extra begeleiding nodig, dan is Speciaal Korfbal misschien iets voor jou! Wij verzorgen wekelijks (niet tijdens schoolvakanties) een trainingen in kleine groep met aandacht voor iedereen. Dus heb je interesse, wees welkom.

Wie verzorgen de begeleiding?
Binnen Dalto staat een groep enthousiaste mensen klaar om de trainingen te geven. Dit zijn mensen die ervaring hebben met de doelgroep, door hun werk of privésfeer. De trainers hebben ook ervaring met het geven van trainingen aan korfbalteams.

Wanneer sporten we?
De trainingen worden op ons veld op de zaterdagochtend van 11.00 tot 12.00 uur gegeven. In Hoenderdaal zijn de trainingen in hal 3, ook van 11.00 tot 12.00 uur.

Waar sporten we?
Korfbal wordt zowel buiten, op het veld, als binnen in de zaal gespeeld. Buiten sporten we op het korfbalveld van Dalto aan De Woerd 1 in Driebergen. In de zaal trainen we in Healthcenter Hoenderdaal aan de Hoendersteeg 7 in Driebergen.

Contributie?
De contributie is 25 euro per kwartaal. De eerste drie trainingen zijn gratis, zodat je kan uitproberen of je Speciaal Korfbal leuk vindt.

Wat heb je nodig?
Sportkleding en sportschoenen voor in de zaal of op het veld.

Aanmelden?
Wil je meer weten over Speciaal Korfbal of wil je een keer mee komen doen? Stuur dan een mail naar speciaal.korfbal@dalto.nl.

Elke week zijn er tijdens de training ouders van bestaande Speciaal Korfbal leden aanwezig om anderen (ouders/ondersteuners) te woord te staan. Voorafgaand aan de training is er gelegenheid om informatie of bijzonderheden aan de Speciaal Korfbal trainers te melden. Na de training kunnen er, onder het genot van een kopje koffie of limonade, ook zaken met elkaar uitgewisseld worden.

Een recente impressie van het Speciaal Korfbal bij Dalto volgt nog.