Winkelwagen (0)

0 likes

Update Technische Commissie

Graag praten we jullie bij over de ontwikkelingen de afgelopen tijd en wat er komen gaat.

Draaiboek
Na anderhalf seizoen was tijdens het overleg van 16 mei jl. eindelijk het moment daar: de eerste versie van het Draaiboek voor de Technische Commissie. Daarin zijn alle praktische kanten van het TC-werk vastgelegd, zoals afspraken over het trainingsrooster en competitieplanning. Een mooie stap vooruit!

Draaiboek Technische Commissie

Uitbreiding Technische Commissie
We zijn heel erg blij dat we drie nieuwe TC-leden kunnen verwelkomen. Maarten Groot Hulze en Willemijn Bergsma gaan naast Edwin (Wolswinkel) aan de slag met de portefeuille Topkorfbal. Erg fijn dat die portefeuille nu weer volwaardig wordt bemand. Daarnaast krijgt de Technische Commissie vanaf volgend seizoen ondersteuning van Mika Anbeek. Hij zal op de achtergrond bepaalde taken op zich nemen.

Aanspreekpunten volgend seizoen
Binnen de Technische Commissie zijn een aantal TC-leden aanspreekpunt voor een bepaalde jaarlaag. Voor volgend seizoen is een nieuwe verdeling van TC-leden over de jaarlagen afgesproken. Deze is terug te vinden op onze pagina. Heb je een vraag, opmerking of suggestie? Neem dan contact op met het betreffende aanspreekpunt.

Beachtoenooi Scheveningen
Zoals in de gepubliceerde jaaragenda is te zien, nemen alle D- tot en met A-teams op zondag 21 augustus deel aan het beachtoernooi in Scheveningen. Bij het aanmelden hebben wij ons niet gerealiseerd dat dit toernooi op een zondag plaatsvindt (vorig seizoen was het namelijk op een zaterdag). Wij kunnen ons goed voorstellen dat niet iedereen het prettig vindt om op zondag te spelen en dat sommige kinderen ook niet op zondag mee zullen doen, wat lastig is als andere kinderen wel mee mogen doen. Voor nu hebben wij ervoor gekozen de aanmelding te laten staan en volgend seizoen goed te kijken op welke dag het toernooi plaatsvindt. We hebben er uiteraard begrip voor als spelers niet meegaan. Het echte seizoen start in de week van maandag 22 augustus, vanaf die week wordt iedereen verwacht aanwezig te zijn.

Korfbaltrainersopleidingen
Zoals jullie op de website hebben kunnen lezen zijn er onlangs tien KT2’ers geslaagd. Via deze weg willen wij nog alle trainersbegeleiders bedanken die hieraan een bijdrage hebben geleverd door een of meerdere cursisten te begeleiden. Volgend seizoen zullen vijf trainer-coaches verdergaan met de KT3. Daarnaast starten er twee met de KT4 (de hoogste opleiding) en gaan we, als die mogelijkheid vanuit het KNKV er is, ook weer aan de slag met een nieuwe groep trainer-coaches die de KT2 gaat volgen.

Koppelingsverzoeken
De Technische Commissie dient bij het KNKV altijd koppelingsverzoeken in voor de zaalcompetitie. Met zo’n verzoek kunnen we Dalto 3 en 4 bijvoorbeeld altijd tegelijk thuis laten spelen, wat handig is in verband met invallers. Onze verzoeken zijn helaas niet gehonoreerd, sterker nog: het tegenovergestelde is gebeurd (Dalto 3 speelt bijvoorbeeld standaard thuis en Dalto 4 op dat moment uit). Vanuit de vereniging zullen we hiertegen bezwaar maken zodat we het competitieprogramma zo veel mogelijk behouden zoals dat afgelopen seizoenen ook zo was.

Heb je nog vragen of wil je iets kwijt? Laat het ons vooral weten!

Namens de Technische Commissie

Anke Visser & Robin Meerman

Ander nieuws

Nederlands Kampioenschap Veldkorfbal 2024

3 likes

Help mee met het NKD! 22 juni hebben we jouw hulp nodig!

9 likes

Volledige E-jeugd voorzien van trainers!

34 likes

Informatie halve finale D1 & B1 (livestream + parkeren)

1 likes