Winkelwagen (0)

3 likes

Verslag Avanti/Post Makelaardij – Dalto/Klaverblad Verzekeringen

(Foto is een screenshot van de livestream)

Na een tussenstop in Oegstgeest alwaar Dalto 2 een goede en mooie overwinning haalde, 15-26 op Fiks, werd de reis naar Pijnacker aangevangen om daar Dalto 1 aan het werk te zien.

In het aanvallend vak vandaag Fenna, Quinty, Rene en Kris en in het verdedigende vak Fleur, Enza, Mathijs en Gideon.

Na wat opstartproblemen, kapotte schotklok, werd de wedstrijd iets later dan gepland gestart met een raak afstandsschot van Avanti waarna Quinty al snel van afstand de gelijkmaker erin gooide.

Hierna volgde een fase waarin het aanvalsvak van Dalto slordig en matig was maar het verdedigend beter voor elkaar had. Toch was het Mathijs die de 1-2 en 1-3 erin gooide en na de vakwissel deed Quinty hetzelfde door de 1-4 en 1-5 op het scorebord te zetten. Nadat Mathijs ook nog de 1-6 van afstand scoorde leek er eigenlijk geen vuiltje aan de lucht.

Toch wist Avanti terug te komen tot 4-6 en nadat de wedstrijd enkele keren werd onderbroken, bloedneus, blessures, kapotte brace, waren het toch Mathijs en Gideon die het verschil weer op vier doelpunten zetten.

Na de, door Dalto aangevraagde, time-out wist Fiks ringloos de stand op 5-8 te zetten en brak voor Avanti de fase van “Stippen missen” aan. Stip 1 werd gemist maar Avanti liet zich hier niet door ontmoedigen en kwam wederom terug naar 7-8, waarna Mathijs de ruststand op 7-9 zette.

Na de rust maakte Avanti direct de 8-9 gevolgd door een mooi doelpunt van Rene, 8-10 en mocht Lotte de plaats van Fleur innemen.

Avanti miste stip 2 maar wist toch daarna de 9-10 te scoren. Er brak een fase aan waarin Dalto door Lotte (doorloop), Rene (afstand), Kris (afstand) en Enza (afstand) de stand weer draaglijker maakte, 9-14.

Gideon werd vervangen door Mats en na de 10-14 van Avanti werd er, na de time-out van hen, direct door Kris de 10-15 op het bord gezet.

Hierop miste Avanti stip 3 maar blijkbaar gaf die misser hen toch iets extra’s, door daarna de 11-15 en 12-15 te scoren. Lotte deed iets terug middels een doorloop en nadat Avanti de 13-16 scoorde mochten zij aanleggen voor stip 4 die gemist werd. Toch lukt het hen om op de daarop gegeven vrije worp de 14-16 te scoren en nadat Mathijs de 14-17 erin legde kwam Avanti toch weer op gelijke hoogte.

Na enkele wissels, Fleur voor Enza en Thijs die het verdedigend overnam van Rene, scoorde Mats van afstand de 17-18, direct weer gevolgd door de 18-18 van Avanti.

Gelukkig voor Dalto misten zij direct de 5e stip en kon Kris de 18-19 raak mikken. In de zeer spannende eindfase wist Avanti een voorsprong van 20-19 te nemen en met nog 12 seconden op de klok legde Lotte van afstand toch nog de gelijkmaker erin 20-20.

Een bizarre wedstrijd waarin Dalto twee keer een voorsprong van vijf doelpunten weggaf en door deze puntendeling plaats vier verder uit het oog verliest. Een onnodig puntverlies waarbij het spel vaak onrustig oogde.

Een mooie taak voor staf en spelers om er volgende week weer te staan in de thuiswedstrijd tegen TOP Sassenheim.

Doelpuntenmakers:
Mathijs 6x, Quinty 3x, Lotte 3x, Kris 3x, Rene 2x, Enza 1x, Gideon 1x, Mats 1x.

Volgende wedstrijd zaterdag 20 januari 2024, locatie Sporthal Hoenderdaal te Driebergen:
Aanvang 18.15 uur: Dalto/Klaverblad verzekeringen 2 – TOP/IAA fresh 2
Aanvang 20.00 uur: Dalto/Klaverblad verzekeringen 1 – TOP/IAA fresh 1

Ander nieuws

Nederlands Kampioenschap Veldkorfbal 2024

3 likes

Help mee met het NKD! 22 juni hebben we jouw hulp nodig!

9 likes

Volledige E-jeugd voorzien van trainers!

34 likes

Informatie halve finale D1 & B1 (livestream + parkeren)

1 likes