Winkelwagen (0)

4 likes

Verslag Dalto/Klaverblad Verzekeringen – TOP/IAA Fresh

Kleine nederlaag voor Dalto/Klaverblad Verzekeringen in spannende wedstrijd tegen TOP/ IAA Fresh

Opnieuw kwam Dalto net iets tekort om punten te kunnen pakken tegen een directe concurrent in de strijd op de play-offs. Thuis tegen TOP Sassenheim werd het 19-21. In de eerste helft kreeg Dalto veel schietkansen, maar liet de afronding te wensen over. Daardoor kon TOP een snelle voorsprong nemen (1-5). Dalto kwam goed terug en nam een 7-6 voorsprong, maar bij rust stond het toch 10-12. Door tactische omzettingen bij TOP had Dalto het moeilijk in het begin van de tweede helft (12-16). Dalto antwoordde tactisch slim en strijdlustig, en kwam twee keer terug tot één doelpunt achterstand. Op die momenten wist TOP op basis van kwaliteit en routine het hoofd koel te houden en het verschil weer naar twee te tillen. Dalto stond zo opnieuw met lege handen, maar mag toch moed putten uit de inzet en het vertoonde spel in grote delen van de wedstrijd.

Verslag: Johan de Groot
Foto’s: René van Dam (clubfotograaf TOP – Orange Pictures.nl)

Coach Jesper Oele stond voor de wedstrijd kort stil bij het gelijkspel (20-20) tegen Avanti vorige week: “We hebben drie keer een voorsprong van vijf doelpunten weggegeven. In het laatste kwartier ging het mis omdat we verdedigend te weinig druk gaven terwijl Avanti ineens goed ging draaien, en één vak aanvallend niet meer effectief was. Aan het slot mochten we nog blij zijn dat Lotte in de laatste seconden nog de gelijkmaker scoorde. Tegen TOP Sassenheim hebben we de eerste wedstrijd kansloos verloren, omdat we zoveel druk kregen dat we niet in ons spel kwamen, en te weinig rebounds pakten. We hebben er op getraind om het nu zowel aanvallend als verdedigend anders te doen. Een opsteker voor ons is dat Joost sinds deze week weer terug is in Nederland, zijn inbreng is belangrijk voor de groep, maar hij moet natuurlijk nog ritme opdoen, we zullen hem rustig brengen”.

Dalto ging flitsend van start, Lotte had direct een doorbraak die onreglementair werd gestopt, maar helaas ging de strafworp er niet in. Aan de andere kant deed TOP dat wel, waardoor het 0-1 stond. Lotte revancheerde zich vervolgens door ondanks een nieuwe overtreding de gelijkmaker binnen te schieten. Daarna kreeg Dalto in beide vakken veel kansen, maar die gingen er niet in. TOP scoorde wel, onder meer via een schot van Pikaar vanaf middenlijn. Dalto liet zich echter niet uit het veld slaan door de 1-5 achterstand, Mathijs en zijn vak vierden ook de verdedigende successen met de D-side, onder meer toen hij de bal door een blok veroverde. Kris liep zich vrij door weg te lopen bij de korf en scoorde zo de 2-5. Dalto nam een time-out om de aanvallende tactiek te bespreken, en Rene benutte een kans onder de korf (3-5). De tegenstandster van Lotte werd vervangen omdat die haar snelheid niet kon bijbenen, en Mathijs scoorde de 4-6. Verdedigend liet het vak van Mathijs de heren van TOP schieten en dat werkte, want zij konden de korf niet vinden. Aanvallend stokte het spel even bij een schotklokoverschrijding, en Quinty moest (tijdelijk) vervangen worden door Fleur. Daarna pakte Dalto de draad weer op, Fenna zorgde voor 5-6 en Kris trok de stand gelijk met de derde van drie schoten waartoe hij in de gelegenheid werd gesteld door knap reboundwerk van Rene. Via een strafworp van Mathijs kwam Dalto op een 7-6 voorsprong, en in deze fase had Dalto kunnen uitlopen, ware het niet dat er opnieuw onzuiverheid in de afronding sloop. Voor TOP was Julia Schuiling drie keer trefzeker, gelukkig voor Dalto deed Gideon iets terug direct vanaf de uitworp (8-10). Even later scoorde Rene van afstand de 9-11, maar een dubieuze vrije bal voor TOP leidde tot een stip en 9-12. Gideon bracht het verschil bij rust terug tot twee (10-12).

In het begin van de tweede helft had TOP veel baat bij de voor rust doorgevoerde tactische wissels waarbij Nick Pikaar werd overgebracht naar het andere vak. Zijn vak had heel veel rebounds en kon daardoor blijven schieten. Dat leverde twee doelpunten op, terwijl Dalto de bal in de aanval gelijk weer kwijt was. Gideon wist opnieuw onder de korf te scoren, en de coaches van Dalto antwoordden tactisch door Rene naar het andere vak te brengen en een time-out te vragen bij 12-15. Dalto had meer moeite om kansen te creëren dan voor rust en ging een paar keer door de schotklok. Rene was echter twee keer zuiver van afstand en bracht de spanning terug (14-16). Nick Pikaar deed voor TOP helaas hetzelfde en zo was het gat weer vier doelpunten. Dalto wisselde aanvallend door Thijs in te brengen en dat bleek een goede zet. Eerst scoorde Rene weer van afstand (en werd hij toegezongen met ‘Wally-hij is geweldig’), en vervolgens zorgde Thijs voor de 16-18. De coaches legden hun laatste troeven op tafel en brachten Mathijs en Joost in de ploeg in de aanval voor de laatste vijf minuten. Mathijs scoorde voor Dalto 17-18 en de zaal ontplofte. Zou het er nog inzitten? Dalto veroverde de bal, maar dat leverde geen doelpunt, en Thimo Winter was op dit belangrijke moment trefzeker voor TOP, 17-19 met nog drie minuten te spelen. Na een time-out van TOP ging Dalto weer in de aanval en Thijs forceerde een doorbraak waarbij hij vanaf de zijkant werd tegengehouden, maar hij kreeg tot ieders verbazing de bal tegen voor doordringen. Toch bracht Dalto het verschil weer op één door een mooie doorloopbal van Lotte met nog twee minuten te spelen. TOP probeerde vervolgens om Fenna Jagtman uit te spelen in de aanval, deed dat knap, en zij schoot helaas voor Dalto ook nog raak. Daarmee was de wedstrijd beslist, ook al scoorden beide ploegen daarna nog een keer, waarmee de eindstand van 19-21 op het bord kwam.

Jesper Oele prees de strijdlust en het verdedigende werk van zijn ploeg: “We hebben het vandaag veel beter gedaan dan in de uitwedstrijd tegen TOP, en ook beter gespeeld dan vorige week. Helaas was het net niet genoeg voor de punten. Aanvallend moet het nog beter, we schieten een goed percentage, maar we zijn op zoek naar hoe we tot meer schoten kunnen komen. In de eerste helft kwamen we goed terug en hadden we eigenlijk voor moeten staan. De tactische wissels van TOP maakten het ons lastig, maar daar hebben we wel goed op gereageerd. In de eindfase wordt zo’n wedstrijd op details beslist”.

Doelpunten Dalto:
Rene 5, Mathijs 3, Gideon 3, Kris 2, Lotte 2, Fenna 2, Quinty 1, Thijs 1.

• Verslag op kvTOP.nl: “Top laat Dalto even achter zich in aantrekkelijke partij”

Ander nieuws

Nederlands Kampioenschap Veldkorfbal 2024

3 likes

Help mee met het NKD! 22 juni hebben we jouw hulp nodig!

9 likes

Volledige E-jeugd voorzien van trainers!

34 likes

Informatie halve finale D1 & B1 (livestream + parkeren)

1 likes