Winkelwagen (0)

Verslag Dalto/Zhimble D1

Door het kampioenschap in de zaal werd het zaalseizoen door onze D1 verlengd met het NK waar een zevende plaats werd behaald. Stiekem misschien op meer gehoopt, maar desalniettemin een mooie prestatie en leerzame ervaring.

Na het NK stond de D1 als eerste Dalto-team al direct weer op het veld en werd op zaterdag Victum in een oefenwedstrijd ruim verslagen. Dezelfde dag overnachtten we met z’n allen bij Jesper in het Grote Bos. Voetballen, korfballen, in het speeltuintje hangen, Kolonisten van Catan spelen, filmpje kijken, pannenkoeken eten, trainer met poedersuiker bestrooien… We vermaakten ons prima! 😉

Een week later reisden we af naar Zutphen voor de eerste competitiewedstrijd tegen KVZ. Altijd een lastige tegenstander, maar beide teams moesten duidelijk wennen aan het veld. Veel passfouten en slordigheden. Tot 4-4 ging het gelijk op, maar vlak voor rust wist Iris twee keer te scoren en konden we met 4-6 gaan rusten. De tweede helft was de D1 duidelijker beter, meer tempo, gevaar en betere afronding dan KVZ, waardoor een eindstand van 5-12 werd bereikt. Hoewel KVZ wel vier strafworpen miste…

Op 8 april gingen we met z’n drieëndertigen ’s middags richting Amsterdam voor de finale van de Korfbal League. Voordat we naar binnen gingen werd er uiteraard een potje gekorfbald op het plein voor de Ziggo Dome. Daar wist vooral Stijn de aandacht van de speaker te trekken door ‘overal in het veld te zijn’. Daarna zagen we een matige juniorenfinale en een weinig bijzondere finale, maar op de tribune was het in ieder geval erg gezellig!

Afgelopen week kregen we bezoek van een drietal Portugezen. De training werd gefilmd, er werden aantekeningen gemaakt en overlegd met Kas en mij. Vrijdags verzorgden ze zelfs het eerste deel van de training – daar leerde ik ook weer van – en sloten ze af met twee Portugese varianten van ‘Kampioentje’. De taal bleek met een beetje improvisatie en een goede tolk (Nienke) geen enkel probleem. Een leuke ervaring en we hebben ze alvast uitgenodigd voor volgend seizoen!

portugezen-op-bezoek

Zaterdag kwam SKF op bezoek. Vrijdagavond nog zorgen, drie spelers min of meer geblesseerd of ziek. Zaterdagochtend aanpassing van de opstelling. Toch lichte spanning, bij mij althans…

De eerste helft is goed, van beide kanten. Maar één voordeel voor ons, Kas en ik zien enorm veel mogelijkheden in deze wedstrijd en met rust staan we twee punten voor (7-5). In de rust een aantal duidelijke opdrachten: verdedigend nog meer druk geven in het rondspel, beter voorverdedigen en lichte druk geven op het schot, aanvallend de diepteballen beter uitvoeren en meer vanuit de aangeef spelen. Tweede helft is beter en pakken we veel ballen. We kunnen aan de kant regelmatig genieten van met gevoel gegeven dieptepasses (al dan niet met afronding) en lange aanvallen met veel rebounds en doelpogingen. Het spel zoals we dat graag zien met als resultaat een 13-10 overwinning!

Kortom, de D1 is goed bezig en blijft zich ontwikkelen! De komende weken geen wedstrijd, dus we zien jullie weer langs het veld voor de wedstrijd tegen Tiel ’72 op zaterdag 6 mei om 9.30 uur.

Robin

Ander nieuws

Livestreams Dalto/Klaverblad Verzekeringen (B1-C1-A3-4-3-8-6)

2 likes

Zaterdag Unitas – Dalto/Klaverblad Verzekeringen

5 likes

Grote clubactie: We hebben geweldig nieuws!

1 likes

Eerste trainersbijeenkomst Sociale veiligheid

0 likes