Winkelwagen (0)

Verslag KZ/Keukensale.com 1 – Dalto/Klaverblad Verzekeringen 1

Op deze wederom warme dag mocht de reis naar Koog aan de Zaan worden gemaakt om te spelen tegen KZ. Een team vol internationals waardoor er voorafgaand aan deze wedstrijd de vraag ook rees hoe de “jonkies” zouden reageren onder/tegen de voortdurende druk die KZ op het veld zou leggen.

Voor deze wedstrijd speelde Dalto 2 een gelijk opgaande wedstrijd waarin de stand ieder moment dan weer voor en dan weer tegen was. Uiteindelijke eindigde deze clash in 17-17.

In een gezellige ambiance vol speelkussens en trampolines, met de voortdurende geur van frituur, gebakken poffertjes en verbrande chocolade in de neus werd er omstreeks half vijf gefloten voor de start van deze wedstrijd.

Het aanvallende vak met Thijs, Kris, Fenna en Enza en het verdedigende vak met Mathijs, Gideon, Fleur en Quinty moest gaan proberen aanvallend de druk te weerstaan en verdedigend de druk van KZ te ontregelen. Heel brutaal opende Kris de stand die direct gevolgd werd door de gelijkmaker. Dit beloofde een middag te worden met veel doelpunten. KZ bracht de stand op 2-1 waarna Quinty direct een antwoord gaf door de 2-2 binnen te gooien. Wat toen volgde was een periode waarin KZ zijn klasse liet zien. Ieder foutje van Dalto werd afgestraft en aanvallend konden er geen potten worden gebroken waardoor KZ snel uitliep naar een 9-2 voorsprong

Het niveauverschil bleef groot waardoor er een ruststand van 15-5 op het bord kwam.

Na rust was er een kleine opleving waardoor Kris en Fenna de stand naar 16-7 zette maar KZ wist in de volgende fase de stand verder uit te bouwen naar 22-7. Ieder schot was bijna raak. Na een time-out en enkele wissels, Mats voor Thijs en Yoni voor Quinty, wist Yoni haar invalbeurt direct kracht bij te zetten door van afstand te scoren en ook Mathijs wist de korf te vinden. Na doelpunten van Enza en Yoni werd de laatste wissel doorgevoerd, Kjell voor Kris, waarna de invaller met 2 stippen de eindstand van 29-15 op het scorebord bracht. Inderdaad een middag met veel doelpunten, maar helaas aan de verkeerde kant.

Een middag waar veel van geleerd kan worden. Fases in de wedstrijd waar we onder de druk van KZ uit konden komen en zeker een tweede helft waar mooie dingen werden getoond. Deze wedstrijden zijn nodig om te blijven groeien waardoor het niveauverschil alsmaar kleiner en kleiner kan worden.

Doelpuntenmakers: Mathijs 3, Kris 3, Kjell 2, Quinty 2, Yoni 2, Enza 1, Fleur 1, Gideon 1.

Op naar de volgende wedstrijd zaterdag 23 september om 14.00 uur Fiks 2- Dalto 2 en om 15.30 uur Fiks 1 tegen Dalto 1.

Pieter

Ander nieuws

Dalto kerstklaverjassen, vrijdag 22 december

1 likes

Bio-Kultura, shirtsponsor van Dalto C2

5 likes

AD: “Dalto verrast met zege bij gedegradeerd Unitas”

4 likes

Verslag Unitas/Perspectief – Dalto/Klaverblad Verzekeringen

3 likes