Winkelwagen (0)

Verslag NKC ’51 – Dalto/Klaverblad Verzekeringen

Helaas geen wedstrijdfoto van deze wedstrijd, daarom eentje uit het archief.

Op deze zaterdag de uitwedstrijd in het verre en mooie Nijverdal alwaar de plaatselijke NKC’51 de thuiswedstrijden speelt. Bij aankomst bleek het sportpark nog gesloten te zijn en na een kwartiertje wachten kwam een alleraardigste dame het toegangshek en de kantine openen waarna we konden genieten van een lekker bakkie.

Verslag: Pieter Keuning
Foto: Hans Bömer

Net op tijd, alvorens de spelers van Dalto aan hun warming-up konden beginnen, werden de dug-outs en palen naast en op het veld geplaatst en kwam de eerste verbazing al doordat er nog gewoon met de “aloude” Blauw-gele bal gespeeld ging worden.

Dalto startte aanvallend met Quinty, Fenna, Kris en Rene terwijl verdedigend Enza, Lotte, Gideon en Joost hun kunnen mochten laten zien.

De wedstrijd begon met een snelle 1-0 voorsprong voor de thuisclub en na de gelijkmaker van Rene kwam NKC’51 wederom op voorsprong. Door een doorloopbal van Lotte en een afstandsschot van Quinty werd de eerste voorsprong bereikt en in deze fase van de wedstrijd lukte het NKC’51 goed om bij te blijven. Bij Dalto was er in het begin van de wedstrijd toch enige spanning te bespeuren maar bleef de ploeg wel goed en verzorgd korfbal spelen.

Hierna brak er een fase van stuivertje wisselen in de stand aan: 4-3, en de 4-4 van Lotte door een korte kans, 5-4 en Kris de 5-5 door een korte kans, 6-5 en Lotte van afstand de 6-6.

Nadat Quinty de 6-7 en de 6-8 van afstand wist binnen te schieten was de weerstand bij NKC’51 wel gebroken. Het werd zienderogen zichtbaar dat de conditie bij hen een stuk minder goed was dan bij Dalto en vooral in deze fase kon Dalto met lange aanvallen, door Joost, Fenna, Kris en Enza uitlopen naar een 7-12 ruststand.

Na rust eigenlijk hetzelfde beeld als aan het einde van de eerste helft. Goed en geconcerteerd verdedigen en mooie lange aanvallen.

Waar het in de eerste helft vooral de dames van Dalto de doelpunten voor hun rekening namen waren het na rust vooral de mannen die dat deden. Kris, Rene en Gideon schoten de stand naar 8-15 waarna NKC’51 iets terug kwam door tweemaal te scoren.

Rene(3x), Fenna(2x), Lotte, Joost en Gideon wisten de score uit te breiden naar 11-23 waarna Fleur in het veld kwam voor Fenna.

Na de 12-23 mochten ook Thijs (voor Joost), Mathijs (voor Gideon) en Yoni (voor Quinty) het veld betreden waarna Mathijs ook direct de 12-24 er in gooide gevolgd door de 13-24 van NKC’51. Het slotstuk kwam van Lotte en Rene, die zijn zesde doelpunt wist te noteren.

Een wedstrijd waar vooraf toch met de nodige “spanning” naar werd gekeken. Zou Dalto in staat zijn om de “vieze smaak” van de eerste wedstrijd tegen Oost-Arnhem weg te spoelen.

Na deze wedstrijd kunnen we  alleen maar zeggen dat ze daar goed in zijn geslaagd. Klasse!

Doelpunten:
Rene 6x, Lotte 5x, Quinty 3x, Fenna 3x, Kris 3x, Gideon 2x, Joost 2x, Enza 1x, Mathijs 1x.

Wedstrijden zaterdag 11 mei 2024:

Aanvang 14.00 uur: Dalto/Klaverblad verzekeringen 2 – LDODK/Rinsma Modeplein 2
Aanvang 15.30 uur: Dalto/Klaverblad Verzekeringen 1 – Synergo 1

Locatie: Sportpark De Woerd in Driebergen

Ander nieuws

Er is een nieuw bericht geplaatst

4 likes

Update Technische Commissie

3 likes

Trainerscafé over terug- en vooruitblikken op een seizoen

2 likes

NK Veldkorfbal op 22 juni 2024, hulp gevraagd!

1 likes