Winkelwagen (0)

1 likes

Verslag Oost Arnhem – Dalto/Klaverblad Verzekeringen

(Foto is een screenshot van de livestream)

Deze speeldag, afgelopen zaterdag, een beetje een omgekeerde wereld. Normaal speelt Dalto 2 voor Dalto 1 maar vandaag mocht Dalto 1 het spits afbijten met een uitwedstrijd tegen Oost-Arnhem.

Het toetje van Dalto 2 in de uitwedstrijd tegen Wageningen 2 bleek achteraf een mooi, boeiend en meeslepend β€œgevecht” te worden dat in een 20-20 eindstand eindigde.

Enkele uren daarvoor begon Dalto in het aanvalsvak met Lotte, Fleur, Mathijs en Gideon en verdedigend begonnen Quinty, Enza, Rene en Kris. Al vanaf de start bleek Dalto moeite te hebben met het achterverdedigen van Oost-Arnhem. De scherpte ontbrak en de 1-0 van Oost-Arnhem kwam al snel op het bord, gevolgd door de 1-1 van Lotte uit een doorloopbal.

Hierna wist Oost-Arnhem de stand gestaag uit te breiden naar 4-2, tegendoelpunt van Rene uit een vrije worp, waarna Jesper een time-out nam en luid en duidelijk zijn visie op de eerste fase van de wedstrijd gaf. Deze uitbarsting bleek niet het gewenste effect te hebben en het spel van Dalto bleef slordig en chaotisch al liet de tussenstand toch nog wel iets van hoop zien, 8-8, waarna Thijs Gideon kwam afwisselen.

Ook dit bleek niet de sleutel tot succes te zijn gezien het feit dat Oost Arnhem uitliep naar een ruststand van 13-8.

Na de rust werd er een vakwissel gedaan, waarbij Fenna en Lotte van plaats wisselden, en tijdens deze wissels maakten Thijs en Kris de stand iets dragelijker, 13-10. De aanvallen van Dalto werden in deze fase langer maar vaak was het resultaat teleurstellend. Wel wist vooral Rene in deze fase de korf te vinden. Dat resulteerde in een totaal van zeven doelpunten, maar verder bleef het spel van Dalto niet goed en ook de wissel Joost voor Thijs veranderde weinig aan het spel al scoorde Joost wel zijn eerste doelpunt sinds zijn terugkeer.

De wedstrijd eindigde met 24-21 in het voordeel van de thuisclub.

Doelpuntenmakers:
Rene 7x, Mathijs 4x, Kris 3x, Fleur 2x, Quinty 1x, Fenna 1x, Lotte 1x, Thijs 1x, Joost 1x.

Volgende wedstrijden zaterdag 10 februari:
Aanvang 18.15 uur: Dalto/Klaverblad Verzekeringen 2 – Unitas/Perspectief 2
Aanvang 20.00 uur: Dalto/Klaverblad Verzekeringen 1 – Unitas/Perspectief 1
Locatie: Sporthal Hoenderdaal te Driebergen

Verslag: Pieter Keuning

Ander nieuws

Nederlands Kampioenschap Veldkorfbal 2024

3 likes

Help mee met het NKD! 22 juni hebben we jouw hulp nodig!

9 likes

Volledige E-jeugd voorzien van trainers!

34 likes

Informatie halve finale D1 & B1 (livestream + parkeren)

1 likes