Winkelwagen (0)

Verslag TOP(A)-Dalto/Klaverblad Verzekeringen

Fleur was deze wedstrijd goed voor vijf treffers. Foto uit de thuiswedstrijd tegen Unitas.
Fotograaf: Hans Bömer

 .

Met het Oud Hollandsche liedje “Als de klok van Arnemuiden, welkom thuis voor ons zal luiden” in het hoofd werd vandaag de reis naar Zeeland aangevangen om tegen TOP (A) te spelen.

Een wedstrijd die gekenmerkt zou worden door chaos, slecht geleid door de scheidsrechters die vanaf de eerste seconde de hele wedstrijd gingen dood fluiten, 16 stippen en evenzoveel vrije worpen en een tegenstander die er alles aan ging doen om de laatste punten te halen om op die manier het verblijf in de Korfbal League 2 ook voor volgend seizoen te garanderen.

Verslag: Pieter Keuning

In de aanval begonnen Quinty, Fenna, Joost en Rene terwijl het verdedigende vak uit Fleur, Lotte, Gideon en Mathijs bestond. TOP (A) startte met agressief verdedigen, Dalto liet ook niets door waardoor het eerste doelpunt pas na 6,5 minuten door Fenna werd gescoord. Vanaf dat moment ging het scorend snel. Na de 1-1 van TOP scoorde Lotte van afstand de 1-2 en volgde de eerste drie stippen. Top benutte er twee en Dalto, door Fenna, 1 waarna Mathijs vanuit een vrije worp de 3-4 aantekende. Hierna weer twee stippen, keurig verdeeld onder beide ploegen, benut door wederom Fenna, en scoorde Top de 5-5 en 6-5 na een overtreding op Quinty , waarna Lotte en Rene Dalto toch weer de stand op 6-7 wisten te brengen. TOP wist vanuit een stip weer gelijk te komen maar hierna kon Fleur uit een stip toch Dalto weer op voorsprong zetten.

De gelijkmaker van TOP kwam daarna weer snel op de borden, 8-8, en na een gemiste stip van Quinty kwam TOP op voorsprong die al weer snel door Joost, uit een stip, en Fleur van afstand, werd weggepoetst. Hierna liep Dalto door Fleur, Lotte en Rene uit naar een 9-12 voorsprong, waarbij er tussendoor nog de eerste gele kaart aan TOP werd uitgedeeld. TOP kwam terug naar 10-12 waarna Mathijs enkele seconden voor tijd bij een mooie actie een doorloopbal kon maken, met als gevolg dat gele kaart nummer twee aan TOP werd uitgedeeld. Met nog 1,5 seconde te gaan, die opeens op het scorebord veranderde naar drie seconden, mocht TOP nog proberen om voor rust dichterbij te komen, wat helaas voor hen niet lukte.

Na rust startte Dalto goed. De eerste doorloopbal werd door Lotte nog gemist, waarbij er toch echt sprake was van hinderen, en na de 11-13 van TOP lukte het Rene en Quinty om van afstand raak te gooien. Hierna nog een keer een stip voor TOP waarna Gideon na een snelle combinatie de 12-16 scoorde. TOP nam een time-out en scoorde direct daarna de 13-16 uit een vrije worp. Na de wissel, Kris voor Joost, nam Dalto het heft meer in handen en liep via afstandsschoten van Fenna, Fleur en Lotte uit naar 13-19. Toch lukt het TOP weer om terug te komen naar 16-19 in de wedstrijd door driemaal te scoren, waarvan 1 uit een stip, en miste de 17-19 door een stip niet te benutten. Mathijs scoorde nog tweemaal vanuit een vrije worp en TOP scoorde hier tussendoor nog tweemaal, waarvan één uit een stip, waardoor de stand op 18-21 kwam en TOP een time-out nam. Deze time-out deed TOP goed waardoor zij wisten terug te komen naar 21-21,  met de gelijkmaker uit een stip, en Fleur wist de voorsprong, wederom uit een stip, weer te pakken. Na wat wissels, Joost voor Gideon en weer andersom en Enza voor Fenna, scoorde Lotte dan toch haar doorloopbal, 21-23, waarna Joost weer voor Gideon kwam en Fenna Enza weer afloste. TOP kwam terug door een afstandsschot en een stip en Fleur mocht haar vijfde doelpunt vanaf de stip scoren.

Toch wist TOP de stand weer gelijk te zetten, 24-24, en in de laatste bloedstollende minuut gooide Quinty van afstand de winnende er in, 24-25.

Dit was een wedstrijd waarbij het misschien beter was geweest om die klok uit Arnemuiden te horen in plaats van het vele gefluit van het arbitrale duo! Aan de andere kant heeft Dalto vandaag wel laten zien dat zij in de hectiek rustig kunnen blijven en is het een mentale opsteker dat de punten meegingen in de lange reis naar huis.

Doelpuntenmakers: Fleur 5x, Lotte 5x, Fenna 4x, Mathijs 4x, Rene 3x, Quinty 2x, Gideon 1x, Joost 1x.

Volgende wedstrijd:
Zaterdag 2 maart:
aanvang 18.15 uur: Dalto/Klaverblad Verzekeringen 2 – DSC 2
aanvang 20.00 uur: Dalto/Klaverblad Verzekeringen 1 – DSC 1
Locatie: Sporthal Hoenderdaal te Driebergen

Ander nieuws

Stichtse Courant: “Adriaan van Dijk trots op Dalto D1”

10 likes

Team in het zonnetje!

3 likes

Daltokamp 2024

5 likes

Dalto zoekt (assistent) trainer-coach voor Dalto 2

5 likes