Winkelwagen (0)

23 likes

Amazing Adventures of a little great team from Driebergen-Rijsenburg

Het was een wonderlijk avontuur en het leest bijna als een spannend stripboek bedacht door Stan Lee of een superheldenfilm uitgegeven door Marvel Studio’s. Want alles zat erin dit seizoen; spanning, sensatie, verdriet, blijdschap en compleet met een heus superheldenteam; de D1. Met als apotheose de kroning tot Nederlands Kampioen op een zonovergoten eigen veld, gesteund door het enthousiasme en de warmte van de D-side. Daarnaast is uit betrouwbare bron vernomen dat dit het enige D-team in de rijke geschiedenis van Dalto is, dat tot twee keer toe de finale behaalde. Uniek!

20240622 NKD SKF D1 Dalto D1 421 e1719405482390 - Dalto/Klaverblad Verzekeringen - Korfbal - Driebergen
Finale NKD tussen Dalto/Klaverblad Verzekeringen D1 en SKF D1, uitslag 13 -7. (Photo by Hans Bömer / #insta hansbomer_korfbalfotografie)

Deze D-pupillen en korfbalhelden zijn weliswaar nog niet zo beroemd als “The Avengers” of “X-Men”, maar het zal mij niet verbazen als de rechten binnenkort worden aangekocht door The Walt Disney Company voor een wereldwijde kaskraker. Ik geloof zelfs dat wanneer een documentairemaker dit avontuur (lees: rollercoaster voor ouders) vanaf het begin had gevolgd en gefilmd, er een pracht van een juweel uit was gekomen.

Het avontuur begon bijna een jaar geleden met de komst van ‘The Incredible Hulk’ uit Culemborg: onze Stijn. Maak hem niet kwaad, want dan groeit hij uit tot een van de gevaarlijkste spitsen in het veld en passeert je sneller dan Max Verstappen bij een Pitstop. Zijn doelpunten viert hij met het ontbloten van zijn gespierde torso, lichtgroen als je het mij vraagt.  

De tweede held die zijn kunsten kwam vertonen bij Dalto was ‘The Human Torch’ Tygo, uit het welbekende Meteren. Met afstandsschoten als kanonskogels en in staat om langs tegenstanders te vliegen met snelheden tot rond de geluidssnelheid.

Onze derde held Daniël komt uit Est en staat bekend als de  ‘Wolverine’. Hij heeft de zintuigen en reflexen van een roofdier en is messcherp en levensgevaarlijk in de afronding. Het heren-kwintet wordt verder gecompleteerd door de twee superhelden Lucas en Boris uit eigen gelederen. Ook wel bekend als ‘Doctor Strange’ en ‘Iron man’. 

Lucas is een meester in de mystieke korfbalkunst en beschikt over fenomenaal krachtige en magische korfbalvaardigheden waarmee hij kan toveren in het veld. Hij kan tegenstanders dingen laten doen die ze eigenlijk helemaal niet van plan waren en ze verbaasd achterlaten met een blik naar de zijkant of ze toch nog gewisseld kunnen worden. 

Onze Boris beschikt over bovenmenselijke krachten, heeft een scala aan korfbalwapens die hij kan inzetten en vliegt hoog boven tegenstanders uit met zijn gepantserde lichaam. Staat ook bekend als ‘Mr. Vacuum’, een stofzuiger op het veld, die elke bal opzuigt.

Een superteam kan niet functioneren zonder ‘Super Ladies’, dat weet iedere korfbalkenner inmiddels wel. We starten met de kleinste van het veld maar met de grootse daden; Emma, a.k.a. “Spiderwoman”. De korfbal leek soms aan haar handen te kleven. Supersnel, vlug, lening en soms zelfs met acrobatische taferelen in de lucht en natuurlijk gewoon scoren! 

Lotte was onze eigen “Captain Marvel”, haar DNA werd samengevoegd door korfbalharten en gaf haar het vermogen om energieschoten uit haar handen te produceren. Krachtig genoeg om een flinke hersenschudding te veroorzaken, maar vooral goed voor weergaloze doelpunten. 

De enige dame uit Odijk viel (gek genoeg) pas op, op het schoolkorfbaltoernooi en schoot zich omhoog tot een onmisbare factor van dit succes. Quinn, beter bekend als “Storm” staat bekend om haar machtige doorbraken en aanvallen. Strafworpen neemt ze koelbloedig, ze is immers immuun voor weerseffecten en extreme hitte of kou. 

Renske heeft zich ontpopt tot “Mystique” en beschikt over de gave tot gedaanteverwisseling. Kan elke positie aannemen in het veld, wil je haar als scorende spits, dan krijg je die. Schakelt elke tegenstander moeiteloos uit. Voor ieder team een onmisbare kracht.

Last but not least “Wonderwoman” Noore blijkt overal goed in te zijn; dansen, korfballen, you name it. Het verhaal gaat trouwens dat ze van de Olympische Goden verschillende bovenmenselijke krachten en wapens kreeg. Ze wordt vaak omschreven als “mooi als Aphrodite, slim als Athena, sneller dan Hermes en sterker dan Hercules”.

Maar zoals je weet worden superhelden niet geboren, ze worden gecreëerd, bedacht of gemaakt. Allemaal onder de bezielende leiding van de “Fantastic Four”: Adriaan, Rosanne, Jesper en Ellen. Dank dat jullie ze lieten geloven om superhelden te zijn! 

tekst: AvdP

foto’s: Hans Bömer

Ander nieuws

Update van het S-team

3 likes

Zomertrainingen

0 likes

Jaaragenda seizoen 2024/2025 (paar wijzigingen)

1 likes

Dalto Gala, meld je nu aan!

3 likes