Winkelwagen (0)

3 likes

AW.DTV/IJskouddebeste 1 – Dalto/Klaverblad Verzekeringen 1

Afgelopen zaterdag de uitwedstrijd in Amsterdam alwaar Dalto ging proberen om daar de punten mee te nemen naar Driebergen. AW.DTV begon direct hoge druk te zetten op het aanvallende spel van Dalto waardoor het moeilijk werd alvorens er gescoord kon worden. Het duurde dan ook even voordat Kris van afstand in de 7e minuut de 3-1 erin kon gooien.

De duels tussen Lotte en Jet Hendriks waren boeiend om te zien waarbij zij beiden verdedigend het beste uit elkaar haalden. Intussen scoorde Enza uit een doorloopbal en kwam het via Kris en Rene op een 4-4 tussenstand.

In de daarop volgende fase van het spel wist AW.DTV uit te lopen, door onder andere enkele doelpunten van Mick Snel. Het aanvallende vak met Lotte, Fenna, Rene en Kris had daarbij moeite om raak te schieten. Via 8-4 werd het 8-5 door een afstandschot van Mathijs.

De ruststand kwam op 9-5.

In de rust ging de reeds beruchte snoeppot, deze keer met heerlijke uilenkoppen, de tribune over om de inwendige mens te verwennen.

Na rust brak er een fase aan waarin Dalto de score opende maar AW.DTV steeds mee kon scoren, waardoor Dalto niet dichterbij kon komen.

Bij 12-8 werden er dan ook enkele tactische wissels gedaan. Thijs kwam voor Gideon en Rene en Lotte werden van vak gewisseld  om op die maner te proberen wat meer aanvallende impuls te kunnen gaan brengen.

Rene wist direct de 13-9 te scoren en ook Lotte kon gaan scoren, door onder andere een “koekkoek” waarbij Ilona Ockeloen het bos werd ingestuurd.

Dalto bleef de aanval goed zoeken maar had vandaag de pech dat AW.DTV ook mee bleef scoren. Wel kwam Dalto door doelpunten van Thijs, Fenna en Mathijs nog dichtbij, 19-18, maar het was toch AW.DTV dat de langste adem had en een eindstand van 21-18 op het scorebord liet zetten.

Een wedstrijd met twee gezichten waarbij door ondermeer tactische wissels het de tweede helft vooral een stuk beter ging.

Doelpuntenmakers: Kris 4x, Rene 3x, Lotte 3x, Fenna 2x, Enza 2x, Mathijs 2x, Fleur 1x, Thijs 1x.

Zaterdag eindelijk weer een thuiswedstrijd waarbij de aanwezigheid van veel publiek weer gewenst is.

Aanvang 18.15 uur: Dalto 2 – PKC 3
Aanvang 20.00 uur: Dalto 1 – Top(A) 1
Locatie: Sporthal Hoenderdaal te Driebergen.

Pieter Keuning

Ander nieuws

Nederlands Kampioenschap Veldkorfbal 2024

3 likes

Help mee met het NKD! 22 juni hebben we jouw hulp nodig!

9 likes

Volledige E-jeugd voorzien van trainers!

34 likes

Informatie halve finale D1 & B1 (livestream + parkeren)

1 likes