Winkelwagen (0)

0 likes

Blog van een bestuurslid

Ben's blog - Dalto

We zijn begonnen . . .

Begonnen aan een seizoen waarin we oud gedienden, zoals Herman van Gunst en Maarten Groot Hulze matchen aan de 4J’s. Een jaar waarin we kijken naar overbrugging en verjonging van onze selectie en aan het doorbouwen van de mooie vereniging die we kennen.

Het klopt inderdaad dat we de eerste twee wedstrijden verloren hebben, maar hoe hebben we die wedstrijden ervaren als vereniging en hoe is de algemene trend binnen de vereniging? In mijn beleving over het algemeen heel positief? Bewust twee vraagtekens, want we staan als bestuur open voor de mening van eenieder.

Feiten die we kunnen noemen is dat we in de afgelopen jaren een mooie accommodatie hebben op kunnen leveren, dat we ledengroei hebben kunnen bewerkstelligen (en die zet door) en dit hopelijk niet ten koste van die mooie cultuur die we hebben en dat we qua randvoorwaarden/sponsoring niet meer onder doen voor een gemiddelde Korfbal League-vereniging.

Korfbal League het niveau waar ik en waar we als vereniging graag op willen acteren. Het niveau waar we naar smachten. Het zit er echt in, maar laten we bouwen vanuit realisme en ambitie en zeker niet vanuit emotie. Sport en emotie is bijna één, maar laten we ook rationaliteit mee laten wegen, want als wij weer promoveren naar het voor ons gewenste niveau moeten we dat niet doen voor één seizoen.

Veel respect heb ik voor de mensen die zich aan de technische kant branden aan deze discussie, want wie gunt het onze meer dan loyale D-side niet om weer mee te doen om de play-offs in de Korfbal League. Nee niet om promotie, maar om plaatsing. En ja dit is dus een niveau hoger dan waar we nu op spelen.

Als bestuur hebben we tijdens de afgelopen ALV ambitie getoond door het beleidsplan heel strak neer te zetten. Is 500 leden een probleem? Nee! Dit is een uitdaging! Is Korfbal League het doel? Jazeker. We zijn aan het bouwen aan onze vereniging. Aan het bouwen aan één van de mooiste verenigingen van het land! Wij hebben daar jullie voor nodig. In alle facetten: technisch, sponsoring, breedtesport, arbitrage, crew en alle 231 andere vrijwilligers die ik vergeet te benoemen.

Reden waarom ik dit schrijf? Ik ben trots! Trots op het record aantal leden van 469, trots op wat we voor elkaar krijgen als vereniging en trots hoe we er als vereniging op staan richting externe stakeholders!

#FORZADALTO

Ander nieuws

Nederlands Kampioenschap Veldkorfbal 2024

3 likes

Help mee met het NKD! 22 juni hebben we jouw hulp nodig!

9 likes

Volledige E-jeugd voorzien van trainers!

34 likes

Informatie halve finale D1 & B1 (livestream + parkeren)

1 likes