Winkelwagen (0)

0 likes

Bons Dias op bezoek

Afgelopen zondag was Bons Dias op bezoek bij ons in Driebergen. ’s Ochtends vertrok het team van Bons Dias om 9.00 uur uit Portugal en om 16.30 uur speelden zij een oefenwedstrijd tegen een gelegenheidsteam van Dalto met spelers uit de C1, B1, B2, A3, A4 en A5. De wedstrijd stond onder leiding van André van Huisstede en werd in drie keer twintig minuten gespeeld in de Lindenhof in Odijk.

Vooraf wist niemand precies wat het niveau van het Portugese team zou zijn. Het Portugese team bestond namelijk uit spelers van verschillend niveau, van spelers die uitkomen voor het nationale team U17/U19 tot spelers die net een paar maanden korfballen. Ook de leeftijden verschilden sterk. De eerste aanval werden we een beetje overrompeld door de snelheid van sommige Portugese spelers, maar al snel bleek dat Dalto toch een iets te goed team had. Desondanks werd er een leuke wedstrijd gespeeld tegen elkaar.

Bons Dias & DaltoOndertussen hadden Frits en Christine voor een gedekte tafel in ons clubgebouw gezorgd en werd er gezamenlijk pizza gegeten. Tijdens het eten konden sommigen wat Portugees leren en ik ben weer een stuk wijzer geworden over het korfbal in Portugal.

Bons Dias & Dalto

Na afloop van het eten werd tot slot nog een potje gevoetbald. Deze wedstrijd werd duidelijk door de Portugezen gewonnen, al waren zij natuurlijk ook met wat meer… 😉

Bons Dias & Dalto

Bons Dias verblijft deze week nog tot en met donderdag bij KCC in Capelle aan den IJssel waar zij zullen trainen en oefenwedstrijden zullen spelen. Het eerste team van Bons Dias verblijft in het noorden van het land en speelt aankomend weekend tijdens het IKF Europa Korfball Shield 2020 in Duitsland. Het team dat bij ons op bezoek was, zal ook doorreizen naar Duitsland om daar hun eerste team aan te moedigen.

Gonçalo, leuk dat jullie bij Dalto langskwamen voor een oefenwedstrijd en hopelijk weer tot snel! Veel plezier nog deze week!

Robin

Ander nieuws

Update van het S-team

3 likes

Zomertrainingen

0 likes

Jaaragenda seizoen 2024/2025 (paar wijzigingen)

1 likes

Dalto Gala, meld je nu aan!

3 likes