Winkelwagen (0)

Dalto/ASU Advies & Administratie D2 herfstkampioen?

Zaterdag 7 oktober speelt Dalto/ ASU Advies & Administratie D2 om 9:00 uur de topper tegen Fortissimo D1 om het kampioenschap. Dalto D2 is bij winst kampioen, bij elke andere uitslag kan het kampioenschap een week later tegen Koveni D1 binnen gehaald worden, maar is ook de uitslag van Fortissimo D1 – Atlantis D1 nog van belang.

De voorbereiding begon goed, eerst een leuk beachkorfbaltoernooi, waarin we helaas moeilijk tot scoren kwamen. Daarna de oefenwedstrijden, met een ruime overwinning op DVO D2 en een gelijkspel tegen SKF D2. Beide ploegen met net als onze D2 veel eerstejaars spelers. De eerste wedstrijd van de competitie was misschien ook wel daardoor een moeilijke, in een poule met allemaal D1’s kom je veel tweedejaars spelers tegen. Atlantis was fysiek sterker en wij vergaten onze kansen te benutten. Mede daardoor werd het een spannende wedstrijd die helaas met 6-7 verloren werd.

De week daarna was Fortissimo de tegenstander, Weer een spannende uitslag, 6-7 winst, maar die kwam wel tot stand na een 3-7 tussenstand.

De derde wedstrijd was tegen Koveni D1, gezien de uitslagen de zwakste ploeg in de poule. Dat lieten we ook echt even zien, door een ruime 17-6 overwinning. Een wedstrijd die veel complimenten opleverde vanwege het vertoonde spel. Wat speelde de ploeg goed samen en wat gunde iedereen elkaar de doelpunten. 9 van de 10 spelers kwamen deze wedstrijd tot scoren.

Omdat Atlantis met 1 punt verschil van Fortissimo verloor, stonden alle 3 de ploegen op gelijk aantal punten en een gelijk onderling resultaat. De D2 voerde de ranglijst aan vanwege de goede uitslag tegen Koveni.

Zaterdag was het tijd voor revanche tegen Atlantis. In de eerste helft creëerden we weer duidelijk meer kansen dan Atlantis, maar we wilden te snel en te graag, waardoor het bij rust helaas slechts 2-2 was. In de tweede helft nam Atlantis het initiatief, ze kwamen met 5-3 voor te staan, maar de D2 heeft geleerd om geduldig naar de goede kansen te blijven zoeken waardoor ze op een 5-6 voorsprong kwamen. Een paar lange spannende laatste minuten, maar de overwinning voor Dalto D2 was een feit.

Trainers  Yari en Edwin zijn tevreden over de ontwikkeling die de spelers laten zien en laten we hopen dat de spelers hun ontwikkeling belonen met een mooi kampioenschap.

Kom jij ook aanmoedigen? Kun je er nu echt niet bij zijn, dan kun je de wedstrijd volgen met behulp van clubwave.

Edwin

Ander nieuws

Livestreams Dalto/Klaverblad Verzekeringen (B1-C1-A3-4-3-8-6)

2 likes

Zaterdag Unitas – Dalto/Klaverblad Verzekeringen

5 likes

Grote clubactie: We hebben geweldig nieuws!

1 likes

Eerste trainersbijeenkomst Sociale veiligheid

0 likes