Winkelwagen (0)

2 likes

Stichtse Courant: Dalto-duo actief op EK O19: Noordermeer en Gort met Oranje naar Spanje

Gideon Gort neemt een strafworp namens korfbalclub Dalto. Foto: Hans Bömer

DRIEBERGEN
Korfballers Gideon Gort (19) en Dennis Noordermeer (17) van Dalto doen vanaf morgen (vrijdag) mee aan het EK O19 in Catalonië. Voor het korfbalduo een beloning voor een sterk seizoen.

door Stan Bos

Gideon Gort en Dennis Noordermeer speculeerden er al een jaar over. Vorig seizoen zaten ze nog samen in Dalto A1 en maakte Gort al onderdeel uit van de voorselectie van Oranje O19. Tot een eindtoernooi kwam het toen nog niet. Noordermeer deed mee aan het WK O17 in eigen land. “We kennen elkaar goed, dus het is alleen maar leuk om samen dit toernooi te spelen”, zegt Noordermeer. “Ik ben goed bevriend met Dennis”, vult Gort aan. “Dat maakt het extra leuk.”

STEVIGE VOORBEREIDING
Dinsdagmiddag vlogen ze naar Barcelona waar ze vanaf morgen (vrijdag) meedoen aan het driedaagse EK in Catalonië. In pleisterplaatsen Villanova en Sitges doen ze onder leiding van bondscoach Leon Simons een gooi naar de Europese titel. Daar ging een stevige voorbereiding aan vooraf. Eén keer per week komt Oranje O19 samen in de KNVB Campus in Zeist voor een training, daarnaast speelden ze vier oefenwedstrijden.

Met het team spelen Noordermeer en Gort vrijdag tegen Duitsland en Frankrijk. Zaterdag staan de wedstrijden tegen Engeland en Portugal op de rol. Op eerste paasdag zijn de halve finale en finale. Noordermeer: “De verwachting is dat we de poulefase moeten doorkomen. Ik denk dat de moeilijkste tegenstanders, zoals België, Tsjechië en Catalonië, in de andere poule spelen.”

GEZONDE STRIJD
Dat Noordermeer nog in Dalto A1 speelt en niet in het eerste maakt het extra knap dat hij invitatie kreeg. Het zegt iets over zijn kwaliteiten en talent. De Driebergenaar, die al zijn hele leven bij Dalto speelt, heeft een plek in de hoofdmacht als doel. “Volgend seizoen zou ik nog een jaar in de A1 mogen spelen, maar we zijn nu aan het kijken wat het beste is voor mijn ontwikkeling. Eenvoudig wordt het niet om bij het eerste te komen, maar dat zie ik vooral als een mooie uitdaging. Een gezonde strijd is alleen maar goed.”

Gort debuteerde dit seizoen in het eerste. Na een onwennige start ontwikkelde de Amersfoorter zich razendsnel. “Het was een lastig en zwaar zaalseizoen, maar ik denk dat ik het goed heb doorstaan. Wat me het meest is meegevallen? Nou, eigenlijk niks. Alles is behoorlijk zwaar en wennen. Ik ben wel met stappen vooruit gegaan, al was ook dat soms moeilijk.” Tegenvallers waren er ook. “Het krachtsverschil tussen de A-junioren en het eerste is groot. Het is zo veel fysieker dan ik gewend was.”

MOOI ALTERNATIEF
Natuurlijk stond Gort komend weekend het liefst in de play-offs voor promotie naar de Korfbal League, maar daar kwam Dalto een paar punten voor tekort. Een EK met de nationale korfbalploeg O19 is een mooi alternatief. “Vorig jaar was ik net afgevallen om mee te gaan.” Of het iets zegt over zijn stormachtige ontwikkeling dat hij er nu wel bij is, blijft hij bescheiden. “Dat zal wel, ja.”

De korfballers hebben zin in de eindronde. Noordermeer: “Dat we er als Dalto’ers samen naartoe kunnen leven, is superleuk.” En dan bij winst een biertje? Gort: “Dat niet. We zijn topsporters, hè.”

Ander nieuws

Update van het S-team

3 likes

Zomertrainingen

0 likes

Jaaragenda seizoen 2024/2025 (paar wijzigingen)

1 likes

Dalto Gala, meld je nu aan!

3 likes