Winkelwagen (0)

Dalto/Klaverblad Verzekeringen tankt vertrouwen tegen Oost-Arnhem

In de eerste thuiswedstrijd van het zaalseizoen won Dalto met 31-21 van Oost-Arnhem. Deze ruime cijfers vertellen echter niet het hele verhaal. In de eerste helft was Dalto de tegenstander vooral verdedigend de baas, wat resulteerde in een 12-6 voorsprong. In de tweede helft kwam Oost-Arnhem sterk terug, het werd zelfs 14-14 en voor Dalto had het zomaar verkeer kunnen aflopen. Dalto toonde echter veerkracht, nam opnieuw het initiatief, en was aanvallend in beide vakken niet meer te houden. Tot 21-19 bleef het spannend, maar daarna was de tegenstand van Oost-Arnhem gebroken en kon Dalto onder luid gejuich van de trouwe aanhang de score verder opvoeren.

Verslag: Johan de Groot
Foto’s: Hans Bömer (korfbalfoto.nl)

Vooraf gaf coach Jesper Oele zijn blik op het seizoen tot dusverre:  “We hebben een nieuwe, jonge groep, de gemiddelde leeftijd is 21, en we leren met vallen en opstaan.  Als we een wedstrijd verliezen moeten we er de goede dingen van leren.  Tegen TOP hadden we moeite met hun sterke dames, tegen Tempo waren onze dames juist belangrijk. In de eerste helft bleven de spitsen van Tempo nog scoren, maar met nog wat meer druk in de tweede helft hebben we die ook onder controle gekregen. Met het inbrengen van Thijs naast Mathijs werden we zelf ook gevaarlijker in de aanval, dat is een extra wapen dat we kunnen inzetten”.

Dalto begon met Rene, Kris, Fenna en Yoni in de aanval, en met Mathijs, Gideon, Quinty en Fleur in de verdediging. Niet alleen Dalto is ten opzichte van vorig seizoen een paar belangrijke spelers kwijtgeraakt, dat geldt ook voor Oost-Arnhem. Het was dus afwachten hoe de krachtsverhoudingen zouden zijn. Het eerste doelpunt in de wedstrijd was voor Oost-Arnhem, maar Rene scoorde even later de gelijkmaker. Mathijs ging ook goed van start, zijn eerste schot was raak, en even later maakte hij op aangeven van Fleur de 3-1. Dalto denderde gelijk door met een zuiver schot van Fenna en een doelpunt van Kris na dubbelen met Rene.
Daarna brak er een lastiger fase aan, het lukte Dalto alsmaar niet om de kansen te benutten.  Jesper probeerde vanaf de zijlijn de aanval goed neer te zetten, maar het liep niet en Oost-Arnhem kwam terug tot 5-3. In het andere vak ging het aanvallend uitstekend. Kris was heel goed op dreef en scoorde drie keer in korte tijd, waardoor Dalto met 9-5 voor kwam. Verdedigend stond dit vak ook prima, en viel met name Fenna op met een groot aantal onderscheppingen, wat extra moraal gaf aan Dalto. Gideon had het lastig in de rebound, en ging daarom verder van de korf af spelen, wat uiteindelijk loonde met een afstandsschot voor 10-5. Mathijs benutte een vrije bal, en Rene (die veel voorin te vinden was) maakte er 12-6 van. Dat zou ook de ruststand geweest zijn ware het niet dat in de laatste seconden Mathijs Baerends namens Oost-Arnhem vanaf de middenlijn een fraaie treffer liet noteren. Al met al was Dalto de betere ploeg, en zag het er rooskleurig uit.

In de tweede helft liet Oost-Arnhem echter zien dat het zich niet zomaar gewonnen wilde geven. Noa Kapteyn was verhuisd naar het andere vak om de aanval te versterken, maar het waren in eerste instantie de heren die in rap tempo de korf wisten te vinden, en zo de achterstand terugbrachten tot 12-11. De bank van Dalto reageerde met een time-out en een wissel van Thijs voor Gideon in de aanval. Dat leverde een doelpunt op voor Mathijs achter de korf, en even later zorgde Fenna ook vanachter de korf voor iets meer lucht (14-12). Nu waren het de dames van Oost-Arnhem die de spanning terugbrachten (14-14), en de wedstrijd kon weer alle kanten op. Bij Dalto kwam Lotte Keuning in het veld om Noa Kapteyn te verdedigen, en die rentree was op zich al een mooi moment na meer dan een jaar blessureleed. In de aanval pakte Dalto de draad weer prima op, Kris scoorde twee keer (de 16-14 viel door de korf zonder die te raken), en in het andere vak toonden Mathijs en Thijs dat ze samen een gevaarlijk aanvalsduo vormen, de voorsprong van Dalto groeide zo weer naar vier (18-14). Oost-Arnhem gaf de moed niet op, en kwam met een buzzerbeater nog terug tot 19-17, maar Kris en Rene bleven maar raak schieten. Met nog acht minuten te spelen was de stand 22-19, en raakte Fleur geblesseerd toen ze omver gelopen werd, waarbij in plaats van doordringen ook nog een strafworp tegen gegeven werd. Na een blessurebehandeling kon Fleur weer verder, en de strafworp werd gelukkig voor Dalto gemist. Aan de andere kant schoot Lotte wel raak van afstand, en dat doelpunt werd haar door iedereen van harte gegund (23-19). Daarmee was de beslissing wel gevallen, en in de laatste fase ging Dalto naar hartenlust door met scoren. Alles lukte. Rene scoorde nog drie keer, en werd zo met Mathijs gedeeld topscorer met ieder acht doelpunten. Anne Dorsman kwam nog in het veld en luisterde haar debuut op met een doelpunt. Aan het eind wist ook Quinty haar goal mee te pikken, en met nog drie seconden te spelen was het Mathijs die de 31e treffer van Dalto binnen schoot. Een duidelijke overwinning na een in fasen spannende wedstrijd.

Euforie bij de spelers en het publiek uiteraard, en ook tevredenheid bij een nuchtere Kris Boere, die van alle kanten werd gecomplimenteerd met zijn uitstekende wedstrijd: “Het was een kwestie van minder nadenken en gewoon doen. We hebben ons goed herpakt, en ook geprofiteerd van het feit dat we een sterke bank hebben. In de volgende twee wedstrijden tegen Unitas en AW.DTV zijn we de underdog, maar als we zo spelen als vandaag kunnen we ze misschien verrassen”.
Jesper Oele  zag een wedstrijd met drie gezichten: “In de eerste helft hadden we het goed onder controle, maar zij kwamen na rust heel goed uit de startblokken. Het meest blij ben ik met de veerkracht die we daarna hebben getoond, en uiteraard ook met de steun van de D-side die ons door moeilijke momenten heen heeft geholpen”.

Doelpunten Dalto:
Rene 8, Mathijs 8, Kris 7, Thijs 2, Fenna 2, Gideon 1, Lotte 1, Quinty 1, Anne 1.

Ander nieuws

Voorstellen indienen kan nog tot en met vrijdag 23 februari

1 likes

Update van het S-team

2 likes

In het AD: “Cavelaars symbool voor wisselend seizoen Dalto”

5 likes

Dalto/Klaverblad Verzekeringen buigt pas in slotfase voor sterk AW.DTV

5 likes