Winkelwagen (0)

0 likes

#Daltolympics – Update 60

Update 60, zondag 7 juni 2020 om 17.00 uur

Zestig updates, het zit er definitief op! We hebben de mooiste liedjes hieronder nog even op een rijtje gezet, zodat iedereen die terug kan luisteren. En even terugkijken kan natuurlijk altijd nog door op onderstaande afbeelding te klikken. Alle goeds en tot op het veld!

Bonaire, ‘450 leden’

Italie, ‘Naar Dalto quarantaine voorbij’

Suriname, ‘Ode aan Dalto’

De Bahama’s, ‘Opzij opzij opzij…’

Daltolympics Ceremony Night


 

Update 59, zaterdag 6 juni 2020 om 12.45 uur

De reis langs alle prijswinnaars duurde even, want de Bahama’s, Niger en Cook Eilanden liggen nou niet direct om de hoek. Maar de winnaars waren erg blij zoals te zien is op de onderstaande foto’s!

[av_gallery ids=’45436,45435,45434′ style=’thumbnails’ preview_size=’portfolio’ crop_big_preview_thumbnail=’avia-gallery-big-crop-thumb’ thumb_size=’portfolio’ columns=’3′ imagelink=’lightbox’ lazyload=’deactivate_avia_lazyload’ custom_class=”]

Het DC dankt haar sponsoren!

Restaurant Bistro Paul Driebergen

Dalto roulatiebanner Jumbo Van Veldhuizen

De Mol drankenspecialist en Dalto


 

Update 58, donderdag 4 juni 2020 om 9.00 uur

De Daltolympics zitten erop, maar zoals tijdens de Daltolympics Ceremony Night beloofd, heeft het DC nog een klein presentje voor jullie. Een mooi aandenken aan een memorabele periode, want ondanks het coronavirus leefde vereniging alsof er niets aan de hand was. Mooi om te zien!

Het presentje hangt voor jullie klaar in het clubhuis, direct als je binnenkomt aan de rechterkant aan de kapstok. Alles hangt op alfabetische volgorde. Zoals jullie je kunnen voorstellen kan het DC niet langs alle landen, dat zijn wel heel erg veel kilometers. Daarom willen jullie vragen om het zelf mee te nemen de komende tijd. Vergeet niet om even jouw naam te noteren als je de medailles meeneemt, dan weten de andere teamleden waar de medailles gebleven zijn.

Medailles Daltolympics


Update 57, zaterdag 30 mei 2020 om 11.00 uur

Tijdens de Daltolympics Ceremony Night presenteerde het DC een nieuw Dalto lied: “Dalto er tegenaan!”. En natuurlijk delen we dit lied via deze weg graag nog een keer met jullie!

“Dalto ertegenaan!”

Dit is het verhaal van de mooiste club
Van onze jongste tot het oudste grut
Winnen doen we eigenlijk overal
Kampioenen niet normaal!
We springen we zingen
Dat is onze moed
Winnen zit in ons gele bloed
De Yellow Army die staat altijd klaar
Dus pak die bal en fluiten maar

Hup Dalto, er tegenaan
Laat die tegenstander staan
Want we pakken weer de volle winst
Dus Dalto, wij zijn hier
Na de wedstrijd aan het bier
Doe ze allemaal de groeten thuis
Want we gaan nooit meer naar huis

Wat gaat het lekker, onze teams die knallen
Er het feest in alle korfbalhallen
Ondertussen komt het eind in zicht
Krijgt dit lied nog meer gewicht
Als we zo doorgaan dan weet iedereen
Dat we eindigen als nummer-één!
De Yellow Army die staat altijd klaar
Dus pak die bal en fluiten maar

Hup Dalto, er tegenaan
Laat die tegenstander staan
Want we pakken weer de volle winst
Dus dalto, we zijn hier
Na de wedstrijd aan het bier
Doe ze allemaal de groeten thuis
Want we gaan nooit meer naar huis

DALTO, he he ho!


Update 56, woensdag 27 mei 2020 om 14.30 uur

Op www.daltolympics.nl vinden jullie een korte terugblik op de Daltolympics die ook in de live-uitzending werd vertoond. Leuk om terug te kijken!

En van Denemarken ontving het DC als bedankje nog een mooie Daltolympics mashup met nummers als ‘Logo Logo’, ‘Tea Bag Blues’ en ‘Whats that sound’. Erg leuk! Voor de liefhebbers hierbij de link.


Update 55, dinsdag 26 mei 2020 om 13.30 uur

Heel IJsland is trots!

Het waren acht fantastische weken en IJsland is trots haar atleten. De sportieve doelstellingen vooraf waren het behalen van twee gouden medailles en een plek in de top-tien van het eindklassement. Beide doelstellingen zijn ruimschoots behaald, met vier gouden medailles en een prachtige zevende plaats. Die werd op de slotdag nog behaald ten koste van Taka Tuka Land. Hulde voor deze geweldige prestaties.

Maar er is meer succes behaald, want ook buiten de competitie zijn er gedenkwaardige resultaten. De onderlinge verbinding van het IJslandse team was natuurlijk al goed en die is nog verder verstevigd en verdiept. Op welke manier laten we hier buiten beschouwing. Daarnaast zijn er uitstekende relaties met andere landen en equipes te melden. Ten eerste is daar natuurlijk de verbinding met Niger. Zij zijn de terechte winnaar van de Daltolympics, maar IJsland meent toch dat de morele steun vanuit het rijke noorden een kleine bijdrage heeft geleverd in het succes van dit land. Van deze uithoek van een uithoek van de wereld. Op diverse momenten heeft Niger aangeklopt voor plaatsen om te overnachten of voor trainingsfaciliteiten. Dat kon en wilde IJsland natuurlijk niet weigeren.

Daarnaast is er de verbinding tussen Dalto en IJsland. Fantastisch om te zien hoe de IJslandse Haka nu ook in Driebergen voet aan de grond heeft gekregen. Robin toonde zich een uitstekende volksmenner en we zullen nog veel van hem gaan horen. Wat een gevoel voor ritme heeft die man! Wij kijken al uit naar de wedstrijden in de Korbal League, waar tegenstanders van Dalto weggeblazen worden door de Dalto-Haka van de D-Side. En anders krimpen ze wel in elkaar als het geweldige nieuwe Dalto Lied naar hen wordt geschreeuwd!

De verbindingen met de atleten van de Cook Eilanden en de Bahama’s waren al uitstekend en daar is nu nog een flinke portie pure bewondering bij gekomen. Wat een talenten, creativiteit en inzet bij deze topatleten! Heel IJsland was onder de indruk van deze terechte winnaars van het Daltolympisch Zilver en Brons. Bij zo’n indrukwekkend toernooi hoort een indrukwekkend podium en daar horen deze Cook Eilanden en Bahama’s zeker te staan. Onze gedachten gaan daarnaast uit naar de atleten en supporters van Groenland, dat in de eindfase helaas een plek op dit podium moest prijsgeven.

Verder willen we de verbinding met het DC nog speciaal benoemen. Hulde aan deze organisatoren van de historische 1e Daltolympische Spelen. Zij hebben acht weken lang gezorgd voor activiteiten, verbindingen, emoties en publiciteit. Zij hebben de deelnemers gedwongen om tot het uiterste te gaan en al hun talenten te gebruiken. Dat deden ze bovendien met plezier. Heel veel plezier. Dank daarvoor.

Deze spelen zijn afgesloten met een finale. En wat voor één! Een echte Grande Finale, met een fantastische live uitzending, waar nog jaren over gesproken zal worden. Met dank ook aan de jury van Dalto-coryfeeën uit binnen- en buitenland. Mooi om hen weer te zien en te horen. Dat geldt ook voor de juryleden die IJsland geen punten hebben gegeven.

Hier is bovendien een speciaal eerbetoon op zijn plaats aan Niels, die letterlijk dag en nacht heeft gewerkt om dit grootse spektakel samen met het DC te realiseren. Wat een artiest! Het is een waar meesterwerk geworden.

Maar aan alles komt een einde en zo ook aan deze intensieve weken. En dat is maar goed ook, want zo’n slijtageslag is ook niet veel langer vol te houden. IJsland gaat binnenkort haar atleten op een passende manier huldigen voor hun prestaties. Waarschijnlijk wordt dat een IJslandse Haka, want een rondvaart rondom het eiland zal niet haalbaar zijn. Na een korte vakantie zullen daarna de rayonhoofden van IJsland de koppen weer bij elkaar steken, voor de voorbereidingen voor de Daltolympics 2024. We zullen er klaar voor zijn. Tot ziens, over vier jaar.

Namens Team IJsland

Carel sr, teamcaptain

Update 54, maandag 25 mei 2020 om 12.00 uur

[av_hr class=’invisible’ height=’20’ shadow=’no-shadow’ position=’center’ custom_border=’av-border-thin’ custom_width=’50px’ custom_border_color=” custom_margin_top=’30px’ custom_margin_bottom=’30px’ icon_select=’yes’ custom_icon_color=” icon=’ue808′ font=’entypo-fontello’ custom_class=”]


Update 53, zondag 24 mei 2020 om 17.00 uur

De Daltolympics zitten erop! Met een geweldige show werden de Daltolympics gisteravond afgesloten. En de winnaars zijn…

Winnaars Daltolympics


Update 52, zaterdag 23 mei 2020 om 19.00 uur

De eerste tests zitten erop! Zitten jullie er klaar voor?

Voorbereiding


Update 51, zaterdag 23 mei 2020 om 17.00 uur

De voorbereidingen zijn begonnen!

Gordijnen


 Update 50, vrijdag 22 mei 2020 om 16.15 uur

Aankondiging


Update 49, woensdag 20 mei 2020 om 8.30 uur


Het DC en Studio Otium gaan samenwerking aan voor de Grande Finale

Speciaal voor de finale van de Daltolympische Spelen werkt het DC samen met Studio Otium van Niels Gietelink, bij veel Dalto’ers ook wel bekend van Chef. De finale zal op deze manier een echte Grande Finale worden.

Driebergen-Rijsenburg, dinsdag 19 mei 2020

De samenwerking tussen het DC en Studio Otium kwam eigenlijk per toeval tot stand. Gietelink: “Het DC benaderde mij met de vraag of ik een korte reportage kon maken, dat liep al snel wat uit de hand…”. Gietelink besloot tot grote blijdschap van het DC de hele productie van de Grande Finale voor zijn rekening te nemen. De afgelopen week heeft hij al meerdere uren met de productiechef van het DC gesproken om alles tot in de puntjes te regelen. Overal wordt aan gedacht, zelfs tot aan de voorleeskaartjes voor onze presentatoren.

Dalto Ceromony Night

De voorzitter van het DC: “We kenden Niels al van het filmpje dat hij maakte naar aanleiding van de verloren Hoofdklassefinale vorig jaar en waren dus op de hoogte van de kwaliteit die hij kan leveren. Zijn enthousiasme werkt aanstekelijk en het is gaaf om te zien hoeveel tijd en energie hij hierin steekt. Die finale wordt echt een feest voor heel Dalto.”

Studio Otium heeft zich volledig gericht op alles wat visueel gemaakt kan worden en de kwaliteit die Studio Otium levert is van hoog niveau. Dat is ook nodig, want een live uitzending van een finale vergt natuurlijk wel het een en ander. Gelukkig verloopt de samenwerking tussen het DC en Studio Otium tot nu toe uitstekend en staat er in principe niets in de weg om een spektakel te maken van de Grande Finale op 23 mei aanstaande om 19.30 uur.

Gietelink: “Vaak ben ik bezig om een bepaald onderdeel van een groter geheel visueel te maken, maar nu heb ik de leiding van begin tot eind. Gaaf om mee te maken en ik hoop dat alle deelnemende landen en een groot publiek kunnen genieten van de Grande Finale.”

Studio Otium

Daltolympics Ceremony Night


Update 47, dinsdag 19 mei 2020 om 11.30 uur

Het laatste jurylid voor de Grande Finale is bekend: Otto Fabius! Eigenlijk mogen wij hem ook wel een internationaal jurylid noemen natuurlijk.

Daarmee hebben voor de Grande Finale op zaterdag 23 mei 2020 een zevenkoppige jury die al jullie inzendingen live gaat beoordelen. Het DC is benieuwd!

Houd deze updates de komende dagen in de gaten om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes. Nog maar vier dagen te gaan!

Otto Fabius


Update 46, maandag 18 mei 2020 om 12.00 uur

Het DC is verheugd met de versterking van de jury voor de Grande Finale door een internationaal jurylid. Niemand minder dan Ya-Wen Lin, beter bekend onder haar Europese artiestennaam Wen, is er aankomende zaterdag live vanuit Taiwan bij!

Ya Wen Lin


Update 45, zondag 17 mei 2020 om 19.00 uur

Het DC is blij met de deelname van Riko Kruit als jurylid tijdens de Grande Finale op zaterdag 23 mei aanstaande. Dé ster van de jury, wat gaat hij brengen? Hij heeft er…

Riko Kruit


Update 44, zaterdag 16 mei 2020 om 11.15 uur

Het DC heeft zojuist de uitslag van de verborgen opdracht gepubliceerd en daarmee is ook de definitieve stand bekend waarmee we de finale ingaan. Bij het laatste onderdeel hebben vooral de landen bovenin het klassement hun best gedaan om hun positie te verstevigen of behouden. De Bahama’s waren weliswaar snel, maar zagen een ‘f’ op een plek waar die niet stond. Op het theezakje stond namelijk geen ‘f’. Het goede antwoord, ‘Forza Dalto’, kon je maar op één manier vinden:

Forza Dalto

Ook China en Vaticaanstad begingen dezelfde fout, maar omdat zij wel een goed antwoord hadden, kregen zij toch een stenen medaille. Noorwegen pakte op de valreep nog een houten medaille mee en verdiende deze met de meest creatieve inzending deze ronde: “Blijf thuis (stay home), wees voorbereid (be prepared), wat kan je wel, Daltolympics verenigen daltodriebergen” (van alle #’s die we gebruikt hebben de afgelopen tijd).

De landen hebben nog iets meer dan 24 uur de tijd voor hun inzending voor de Grande Finale. Het DC heeft de eerste inzending van Italië al binnen. We kunnen daarover natuurlijk nog niets verklappen, maar de leden van het DC waren erg enthousiast over dit optreden. Creatief, teamwork, origineel! Maar wat zal de jury van de Grande Finale ervan vinden, dat is natuurlijk de vraag.

Deadline voor inzending Grande Finale: zondag 17 mei 2020 om 12.00 uur ’s middags. Zorg echt dat je op tijd bent, want we hebben een internationale jury die op tijd over de beelden moet kunnen beschikken.

Check www.daltolympics.nl voor de huidige stand en de voorwaarden waaraan de inzending voor de finale moet voldoen!


Update 43, zaterdag 16 mei 2020 om 10.30 uur

Is dit een voorbode voor een mogelijke terugkeer van Loraine Vissers bij Dalto? Het DC vraagt natuurlijk niet zo maar juryleden voor de Grande Finale. Maar eerst maar eens de Grande Finale natuurlijk!

Loraine Vissers


Update 42, vrijdag 15 mei 2020 om 20.00 uur

Naar aanleiding van onderstaande whatsappcorrespondentie is er onrust ontstaan in aanloop naar de Grande Finale. Als dat maar goed gaat…

[av_gallery ids=’45223,45224,45218,45219,45220,45221,45222′ style=’thumbnails’ preview_size=’portfolio’ crop_big_preview_thumbnail=’avia-gallery-big-crop-thumb’ thumb_size=’portfolio’ columns=’7′ imagelink=’lightbox’ lazyload=’deactivate_avia_lazyload’ custom_class=”]


 

Update 41, vrijdag 15 mei 2020 om 15.45 uur

Het DC presenteert aan jullie graag het volgende jurylid voor de Grande Finale op 23 mei 2020: Ilona van den Berg. Topschutter van beroep en de vraag is dan ook: Hoe zal zij op jullie inzendingen schieten?! 😉

Ilona van den Berg


Update 40, donderdag 14 mei 2020 om 16.30 uur

Simone Timmerman is het tweede jurylid dat het DC aan jullie bekend kan maken. Afgelopen seizoen was ze al even terug op het oude nest als commentator bij de wedstrijden in Hoenderdaal, dus ze is er al helemaal op voorbereid om veel commentaar op jullie inzendingen te geven. Het DC hoopt uiteraard positief! 😉

Simone Timmerman


Update 39, donderdag 14 mei 2020 om 9.00 uur

Niet vergeten! De deadline voor de inzending voor het finaleonderdeel Dalto Got Talent is aanstaande zondag 17 mei 2020 om 12.00 uur ’s middags.

Let erop dat jullie inzending aan de volgende voorwaarden voldoet:

 • Er mag maar één film worden ingezonden per land.
 • De film moet liggend gefilmd worden met een goede camera (geen Nokia 3310).
 • De film moet met een vast camerabeeld opgenomen worden, dus niet met de camera achter iemand aan lopen.
 • Minimaal één minuut en maximaal drie minuten.
 • Het is toegestaan om te knippen, mits kwaliteit goed is/blijft.
 • De film moet je insturen per e-mail (bijv. Wetransfer).

Check www.daltolympics.nl voor het hele onderdeel. Zet ‘m op landen!


 

Update 38, woensdag 13 mei 2020 om 9.00 uur

Het DC maakt met genoegen het eerste jurylid bekend voor de Grande Finale op zaterdag 23 mei 2020: Jelle Steenbeek, ook wel Jelle de Sloper genoemd.

De vraag is natuurlijk: Wat laat hij in zijn deskundig oordeel heel van jullie inzendingen?!

Jelle Steenbeek


Update 37, maandag 11 mei 2020 om 20.30 uur

De verborgen opdracht!

Misschien was het sommigen van jullie al wel opgevallen: de verborgen opdracht van het DC. Heb jij de aanwijzingen al langs zien komen? Was wel duidelijk toch?

Als jullie deze verborgen opdracht kraken, vinden jullie als het goed is een leus. Deze leus kunnen jullie opsturen naar het DC (organisatie@daltolympics.nl) en dan komen jullie in aanmerking voor een extra medaille. Zo vlak voor het eind van de Daltolympische Spelen kunnen jullie op deze manier jullie positie in het klassement verstevigen!

Jullie moeten de leus, voorzien van afbeeldingen als bewijsmateriaal opsturen naar het DC.

De landen die tijdens het vijfde onderdeel het bonuslogo raadden, ontvingen van het DC een hint die nu wel van pas moet komen…

De deadline voor het insturen van het antwoord van deze verborgen opdracht is:
donderdag 14 mei 2020 om 12.00 uur ’s middags

Let op! We verdelen de medailles op basis van binnenkomst van inzending bij het DC. Hoe sneller jullie als land de leus insturen, hoe hoger jullie medaille zal zijn.

Succes landen, zet ‘m op!!


Update 36, zondag 10 mei 2020 om 12.30 uur

DALTOLYMPICS GROOT SUCCES!

Het is 16 maart 2020, het land gaat steeds meer op slot. Het doek valt amper één week voor de play-offs. De hele Dalto-aanhang die reikhalzend uitkeek naar het moment dat de terugkeer naar de League een feit zou worden na een lang gekoesterde droom? De tickets waren besteld, het geelzwart uit het stof gehaald en de trommels opgepoetst!

Maar niets van dit alles, niet meer trainen, geen wedstrijden. Thuis op de bank zitten en afwachten… hoe blijven we met elkaar in contact?!

En toen kwamen de Daltolympics, vanaf het begin liep het storm. Binnen een week een wereldwijde delegatie van maar liefst 48 landen en 210 deelnemers. Elke week twee vaste momenten waar de spanning steeg en ieder team een vast ankerpunt had om naar uit te kijken. Een houvast in onzekere tijden. En elke keer de vraag welke kwaliteit werd aangesproken. Snelheid, souplesse, teamgeest, vernuftigheid, kennis en creativiteit. Van de teams werd een hoop diversiteit gevraagd.

Twee keer per week uitkijken naar de uitslag, is het goud of weer steen? Noorwegen had het idee in het stenentijdperk te blijven steken (net geen 10 op rij). De vreugde toen het lukte met de dominobaan. Denken daar gaat niemand overheen en of dat mogelijk was!

Met twee teams in één huishouden geeft het nog meer spanning en onderlinge strijd. Stilletjes lachen omdat de tegenstander vergeten was het filmpje in te zenden. Onderhandelen, pogingen doen om bij het andere team antwoorden te ontfutselen… Eindeloos theezakjes op de vensterbank leggen na de zoveelste poging om tenminste één zakje in de emmer te krijgen. Het juiste formaat papier zoeken om tussen de plastic bekertjes te leggen. A5 is echt heel groot en onmogelijk hoor! Een score van vier bekers was al heel wat.

Nu al met weemoed denken, nog even en het is voorbij en wat dan te doen op maandag en vrijdag? Gelukkig worden de trainingen weer voorzichtig hervat. En volgt er nog een “spetterende” afsluiting.

Maar bovenal de organisatie en bedenkers van de Daltolympics, wat zijn jullie kanjers! Ontzettend bedankt voor jullie creativiteit en prachtige wijze waarop de Daltoleden afgelopen weken met elkaar verbonden waren van jong tot oud.

Het heeft voor veel mooie momenten gezorgd met kippenvel, schaterlach, overwinningsgevoel en soms diepe frustratie, maar steeds overheerste de Trost! Wat is Dalto toch een mooie club om onderdeel van uit te maken.

Een diepe buiging en petje af,

Team Noorwegen

Team Noorwegen


Update 35, zondag 10 mei 2020 om 10.30 uur

Het grote finaleonderdeel is gestart! Gisteravond kondigde het DC ‘Dalto Got Talent’ aan als laatste onderdeel van de Daltolympics. We naderen daarmee een spannend einde van de Daltolympische Spelen. Check snel www.daltolympics.nl voor het onderdeel. Staat de live bekendmaking van de finale al in jullie agenda? Zaterdagavond 23 mei 2020 om 19.30 uur!

Het DC hoopt dat veel landen nog éénmaal een fantastische inzending insturen en wenst alle landen veel succes!


Update 34, zaterdag 9 mei 2020 om 14.00 uur

De uitslag van het elfde onderdeel is bekend! Het DC feliciteert Fuerteventura (1.340 cm) en de Bahama’s (1.324 cm) met de overwinning in deze ronde. Erg knap! Maar ook de nummers drie tot en met zes bouwden hoge torens van tien meter en meer. Boven de dertien meter leverde goud op, boven de twaalf zilver en boven de tien meter brons.

Bonaire zat weliswaar letterlijk zo hoog als een hijskraan, maar volgens het DC ontbrak de toren. “Dit is geen hijskraan, maar een torenkraan en de laatste twintig meter hebben we er zelf op moeten zetten”, aldus Bonaire na navraag door het DC. En de torenkraan was zelfs in het geel, kijk zelf hieronder maar bij de foto’s. Bonaire liet het DC in vertwijfeling achter. Voor het overwinnen van de hoogtevrees ontving Bonaire van het DC echter toch een houten medaille.

Check snel www.daltolympics.nl voor de uitslag en de stand. Deze stand is het uitgangspunt voor het finaleonderdeel, dat vanavond online komt. Met het finaleondereel kan de stand in het eindklassement nog flink veranderen.

De voorzitter van het DC: “De landen doen er goed aan om even rust te pakken nu, zodat zij tijdens het finaleonderdeel kunnen knallen. Dat is belangrijk, want het finaleonderdeel kan de stand in het eindklassement behoorlijk wijzigen. Ik wens alle landen alvast veel succes en kijk uit naar alle inzendingen!”.

De winnende inzending van Fuerteventura

De winnende inzending van de Bahama’s

En een compilatie van de overige inzendingen

[av_gallery ids=’45121,45120,45119,45118,45117,45116,45115,45114,45113,45112,45111,45110,45109,45108,45107′ style=’thumbnails’ preview_size=’portfolio’ crop_big_preview_thumbnail=’avia-gallery-big-crop-thumb’ thumb_size=’portfolio’ columns=’5′ imagelink=’lightbox’ lazyload=’deactivate_avia_lazyload’ custom_class=”]


Update 33, vrijdag 8 mei 2020 om 13.15 uur

Het finaleonderdeeel zou vanavond om 19.00 uur online komen, maar het DC heeft de bekendmaking van het finaleonderdeel verschoven naar zaterdag 9 mei 2020.

Nog even geduld dus…


Update 32, woensdag 6 mei 2020 om 9.45 uur

Het elfde en laatste onderdeel staat online! Check www.daltolympics.nl voor de opdracht. Na dit onderdeel staat de grote finale op het programma. Zorg er dus voor dat je nog wat puntjes sprokkelt in deze laatste ronde. Succes!

Het zou kunnen dat het niet helemaal duidelijk wordt uit de spelregels bij dit onderdeel, maar het is de bedoeling dat jullie als land zelf een toren bouwen.


Update 31, dinsdag 5 mei 2020 om 18.30 uur

Uitslag onderdeel tien

De uitslag van de tiende ronde is bekend! En de landen blijven dicht bij elkaar liggen in het klassement. We naderen dus een spannende eindfase! Check www.daltolympics.nl voor de huidige stand en alle uitslage.

De antwoorden van ronde tien:

 • De jeugd: (1) Thijmen, (2) Fes, (3) Fleur, (4) Gideon, (5) Yke
 • De trainer: (1) Nathalie, (2) Robin, (3) Wim, (4) Tycho, (5) Nicole
 • De iets oudere jeugd: (1) Adriaan, (2) Bob, (3) Ilona, (4) Jos, (5) Merle, (6) Ilona
 • De vrijwilliger: (1) Ron, (2) Irene, (3) Ricardo, (4) Pieter
 • De D-Side: (1) Fenna, (2) Patrick, (3) Hermen, (4) Mathijs, (5) Ronald

Update 30, dinsdag 5 mei 2020 om 16.00 uur

De compilatie van het Tiki Taka Tuka Kliko Bal is klaar. Check ‘m snel hieronder!


Update 29, maandag 4 mei 2020 om 15.00 uur

We scoren dubbele cijfers! Dat wil zeggen: we zijn intussen aangekomen bij Onderdeel 10 van de Daltolympische Spelen. Een mijlpaal dus, maar tegelijkertijd worden de Spelen nu ingekort. Heel goed. Zo hoort dat tegenwoordig, in deze coronatijd. Eerst waren er 15+ onderdelen, wat natuurlijk altijd een raar aantal is geweest. Op zichzelf is 15 al een vrij nietszeggend getal, maar met die plus er bij wordt het nog onbeduidender. Atleten denken veel liever aan een echt aansprekend aantal: elf! Zuiderlingen denken daarbij misschien aan de elfde van de elfde, maar atletische noorderlingen denken dan natuurlijk aan de Elfstedentocht. Niet voor niets de Tocht der Tochten en het meest bijzondere sportevenement in Nederland. Elf steden in het prachtige Friesland, waar ook IJslanders zich echt thuis voelen. Elf is dus voor sporters een heroïsch getal. En nu wordt ook die ‘plus’ (+) eindelijk duidelijk. Dat is natuurlijk de Grande Finale na afloop van de Elf Onderdelentocht! Wat een vondst van het DC. Je vraagt je af wanneer ze daar op gekomen zijn, maar het is een briljant idee. Hulde aan het DC!

Maar nu eerst nog de oplossing van Onderdeel 10: ‘Wie-is-het’. Het was weer een leuke en ook een moderne opdracht. De vraag is volledig gendergelijkwaardig  gesteld, zodat je als atleet zelf moet nadenken of het gaat om ‘Wie-is-hij’ of ‘Wie-is-zij’. Of je denkt daar gewoon niet over na, zoals bij De Jeugd (beter van niet) of De Vrijwilliger (liever niet te veel aan denken). Het is in elk geval weer duidelijk dat die gendergelijkwaardigheid bij de korfballers zo vanzelfsprekend is. Dat zou het IOC toch ook met een ‘plus’ mogen waarderen als de Olympische Spelen ooit nog weer worden georganiseerd.

Dit was weer een onderdeel waar je veel tijd aan kon besteden en dat is ook ruimschoots gebeurd. Een aantal foto’s waren natuurlijk best makkelijk. Soms kende je de foto al en een deel kon je ook vrij eenvoudig opzoeken. Je doet het goed op de foto van de C3 hoor Robin. Helaas waren de teampagina’s op de website geblokkeerd, maar dan ga je gewoon op zoek naar diezelfde foto’s in de cache op het internet. Leuke variant van het DC. Niet simpelweg vanaf de start naar voren rennen en dus zet je daar als DC wat hordes tussen. Maar net als in de atletiek vertraagt dat de topatleten nauwelijks. Je kunt er wel lelijk door op je gezicht gaan als je niet lenig genoeg bent, maar dat is bij IJslanders nog nooit voorgekomen.

Het DC had ook andere foto’s gekozen. Die niet op het internet te vinden zijn. Dat bleek tenminste in de loop van de tijd en dan vooral bij De Iets Oudere Jeugd. Met alle zoekopdrachten werd online gespeurd naar bepaalde afbeeldingen. Ook met verschillende zoekmachines, want wat weet Google nou helemaal van korfbal. Of je zoekt naar afbeeldingen die er op lijken, of video’s op YouTube, of naar foto’s die er kort voor of na zijn gemaakt. Wie was de officiële fotograaf in de KL-Finale van 2006? Niet Marco Spelten, maar Hoogendoorn. Dus kun je ook op zijn eigen website zoeken op die tientallen pagina’s met korfbalfoto’s. We hebben ze echt allemaal bekeken, maar de foto’s van Onderdeel 10 stonden er niet tussen. Wie was die ‘cover girl’ die op dat moment nog wel jeugd was maar toen nog niet iets ouder? Niet te vinden, dus op je gevoel afgaan. Het is gewoon Ilona. Maar we hadden Ilona ook al eerder gezien en dat wisten we heel zeker. Die foto hadden we namelijk al gevonden. Zou het DC zo doortrapt zijn om Ilona twee keer af te beelden? We denken het toch wel. Het doet ook recht aan de relatie tussen Ilona en Dalto. Ze was voor Dalto zowel een Held van Dalto als een Plaag, nadat ze naar AWDTV was vertrokken. Het goddelijke lichaam van Adriaan was natuurlijk wel makkelijk herkenbaar. Bij Adriaan moet je eigenlijk ook een grote korfbal over zijn hele torso plakken.

Het slinkse gedrag van het DC zagen we ook bij de foto’s van de D-Side. Hier werkte het wel goed om te zoeken naar vergelijkbare beelden op foto of YouTube. Want Fenna draagt die witte blouse best vaak. En terecht, want het staat haar goed! Vooral de tweede foto vonden we moeilijk. Wie heeft er van dat mooie dunne haar? Is het een beetje rossig? Het zal toch niet Koos Rodenburg zijn? Of Sjoerd? Maar die zijn langer of breder. Na de vergelijking met een mooie actiefoto die we vonden op de website van Antilopen hebben we gekozen voor Patrick. Maar echt zeker zijn we er niet van. We weten wel zeker dat we twee andere listen van het DC hebben doorzien. Jullie kunnen rustig zo’n foto van een hele jonge Mathijs er bij zetten, of van Hermen en dan bovendien hun hoofden afplakken met een extra grote bal. Wij IJslanders trappen daar niet in.

Al met al hebben we dit weekend alle foto’s van heel Dalto op het internet zitten bekijken. Dat waren er heel veel en waarschijnlijk hebben we ze niet allemaal geraden, maar in IJsland is het nu duidelijk voor iedereen: ‘Dalto-is-het-helemáál’!


 

Update 28, maandag 4 mei 2020 om 10.30 uur

Wie is er slimmer: het DC of de landen? De landen dachten zich er makkelijk vanaf te kunnen maken, maar dat had het DC natuurlijk voorzien. We zijn toch benieuwd hoeveel foto’s jullie hebben kunnen achterhalen via andere bronnen. Vandaag zullen we het weten. Gaan alle landen deze ronde voor goud?

Website


Update 27, zondag 3 mei 2020 om 17.00 uur

Nieuws!

 

DC: “Daltolympische Spelen naderen het einde”

De basisscholen gaan beginnen en de jeugd is weer begonnen met korfballen. Voor het DC is dat een moment van reflectie. Hoe houden wij met deze veranderingen rekening bij de Daltolympische Spelen? Het DC heeft besloten om de vijftien aangekondigde onderdelen terug te brengen naar elf, maar wel een grote sluitingsceremonie te organiseren met daaraan gekoppeld een geweldig finale-onderdeel. Het DC brengt daar later meer informatie over naar buiten.

Het DC kan al wel de datum bekendmaken waarop het DC de winnaar van de Daltolympische Spelen bekend zal maken. Dat is zaterdagavond 23 mei 2020. Houd die datum dus alvast allemaal vrij.

Voor nu betekent het dat het elfde onderdeel aankomende dinsdag online komt. De landen hebben tot en met vrijdag 8 mei 2020 om hun inzending voor het elfde onderdeel bij het DC in te leveren. Na vrijdag 8 mei komt op korte termijn het grote finale-onderdeel online waar de landen extra de tijd voor krijgen. Uiteraard blijft het finale-onderdeel nog even geheim, maar het DC kan wel een fantastisch einde van de Daltolympische Spelen garanderen. De voorbereidingen hiervoor zijn in volle gang.

De voorzitter namens het DC: “Ik roep alle landen op om het maximale te leveren tijdens het tiende en elfde onderdeel en ben zeer benieuwd welke inzendingen het DC zal ontvangen voor het finale-onderdeel. Ik sta versteld van de creativiteit die ik de afgelopen weken voorbij heb zien komen en dat zal wat beloven voor de finale. Ik kijk daar ontzettend naar uit!”.


 

Update 26, zaterdag 2 mei 2020 om 11.15 uur

Uitslag negende onderdeel

De uitslag van het negende onderdeel staat online! Check snel www.daltolympics.nl voor de uitslag en nieuwe stand. De nieuwe koploper: Groenland! Op de voet gevolgd door hun concurrenten.

Het ene land koos voor snelheid en effectiviteit, het andere land voor een lang opbouwende aanval, alsof de schotklok uitgespeeld moet worden. Het DC was weer blij verrast met alle Tiki Taka Tuka Kliko goals. Dit jury-onderdeel is weer op dezelfde manier beoordeeld als de voorgaande jury-onderdelen. De Bahama’s lijken aan een eindsprint te zijn begonnen en pakken wéér de gouden medaille. Groenland laat zien dat de honger naar goud nog niet gestild is, ook zij eindigen deze ronde bovenaan! Evenals de Cook Eilanden. Van harte!

Houd deze updates en de e-mail goed in de gaten, want het DC komt dit weekend met een belangrijk bericht.

Het DC ziet zich tot slot genoodzaakt om Niger via deze weg officieel te waarschuwen dat het na negen onderdelen toch tijd wordt om hun inzending naar het juiste e-mailadres te sturen. Bij voorbaat dank! #watkunjewel

Hieronder de drie winnaars en een selectie van de andere inzendingen (vanwege de capaciteit van de website kunnen we niet alles laten zien). Het DC is nog bezig met een compilatie.

Groenland

De Bahama’s

Cook Eilanden

China

Noorwegen

Malta

België


Update 25, vrijdag 1 mei 2020 om 19.45 uur

Het tiende onderdeel staat online: Wie is het?! Eenvoudig concept, maar toch moeilijker dan je denkt. Het DC geeft immers geen antwoorden op jullie vragen 😉

Check snel www.daltolympics.nl voor de spelregels! De deadline voor het tiende onderdeel is maandag 4 mei 2020 om 12.00 uur ’s middags.

Wie is het?


 

Update 24, donderdag 30 april 2020 om 9.30 uur

Bakkerij Lakerveld hoorde over de Daltolympische Spelen en in het bijzonder over ‘Heel Dalto Bakt’ en stuurde het DC onderstaande videoboodschap:

De deadline voor onderdeel negen is vanmiddag om 12.00 uur. Morgenavond om 19.00 uur komt het tiende onderdeel online.


 

Update 23, woensdag 29 april 2020 om 13.30 uur

Uitslag achtste ronde

Heel Dalto heeft gebakt! En hoe hè! Check hieronder snel de inzendingen van de deelnemende landen, stuk voor stuk mooie creaties. En we kregen zelfs hele powerpoints en recepten toegestuurd. Elk DC-lid heeft elke inzending met een score beoordeeld (1 laag, 5 hoog) en zo is een gemiddelde score tot stand gekomen. De totale uitslag en de nieuwe stand vind je op www.daltolympics.nl. De winnende landen met goud lichten we natuurlijk in het bijzonder even uit. Niger is op dit moment de nummer één. Van harte!

Het DC vroeg zich nog wel af of dit nu zo handig is: geen korfbal, maar wel taart eten. Is dat voor onze selectie nou wel zo’n goed idee ook? En hoe zit ’t met het idee van ‘De gezonde kantine’. Eerder hadden we ook al die plastic bekertjes tijdens een van de onderdelen, past dat wel in een plasticvrije kantine? We moeten er maar eens even goed over nadenken…

Hoe dan ook, hierbij de winnaars: de Bahama’s en Mongolië! Van harte gefeliciteerd! Wat een hoog niveau. Het DC overweegt om de deze twee inzendingen door te sturen naar het prestigieuze ‘Heel Holland Bakt’, maar twijfelt of de Bahama’s en Mongolië daar wel genoeg tegenstand zullen ervaren. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

De Bahama’s

[av_gallery ids=’44893,44892,44891,44889,44890,44888,44887,44886,44885′ style=’thumbnails’ preview_size=’portfolio’ crop_big_preview_thumbnail=’avia-gallery-big-crop-thumb’ thumb_size=’portfolio’ columns=’9′ imagelink=’lightbox’ lazyload=’deactivate_avia_lazyload’ custom_class=”]

[av_hr class=’invisible’ height=’-20′ shadow=’no-shadow’ position=’center’ custom_border=’av-border-thin’ custom_width=’50px’ custom_border_color=” custom_margin_top=’30px’ custom_margin_bottom=’30px’ icon_select=’yes’ custom_icon_color=” icon=’ue808′ font=’entypo-fontello’ custom_class=”]

Mongolië

[av_gallery ids=’44899,44898,44897,44896,44895,44894′ style=’thumbnails’ preview_size=’portfolio’ crop_big_preview_thumbnail=’avia-gallery-big-crop-thumb’ thumb_size=’portfolio’ columns=’6′ imagelink=’lightbox’ lazyload=’deactivate_avia_lazyload’ custom_class=”]

En alle andere inzendingen die ook zeker de moeite waard zijn om te bekijken!

[av_gallery ids=’45008,45007,44979,44978,44915,44945,44910,45001,44966,44989,44988,44987,44986,44985,44984,44983,44982,44981,44980,44977,44976,44975,44974,44973,44972,44971,44970,44969,44968,44967,44999,44998,44997,44996,44995,44994,44993,44992,44991,44990,45000,44965,44964,44963,44962,44961,44960,44959,44958,44957,44956,44955,44954,44953,44952,44951,44950,44949,44948,44947,44946,44944,44943,44942,44941,44940,44939,44938,44937,44936,44935,44934,44933,44932,44931,44930,44929,44928,44927,44926,44925,44924,44923,44922,44921,44920,44919,44918,44917,44916,44914,44913,44912,44911,44909,44908′ style=’thumbnails’ preview_size=’portfolio’ crop_big_preview_thumbnail=’avia-gallery-big-crop-thumb’ thumb_size=’portfolio’ columns=’10’ imagelink=’lightbox’ lazyload=’deactivate_avia_lazyload’ custom_class=”]

[av_hr class=’invisible’ height=’-25′ shadow=’no-shadow’ position=’center’ custom_border=’av-border-thin’ custom_width=’50px’ custom_border_color=” custom_margin_top=’30px’ custom_margin_bottom=’30px’ icon_select=’yes’ custom_icon_color=” icon=’ue808′ font=’entypo-fontello’ custom_class=”]

Niet vergeten! De inzending voor onderdeel negen moet aanstaande donerdag 30 april 2020 vóór 12.00 uur ’s middags binnen zijn.


Update 22, dinsdag 28 april 2020 om 20.15 uur

Onderdeel 9 is online! Wie scoort de meest korfbal league waardige kliko goal? Check www.daltolympics.nl voor de opdracht. Het DC probeert de uitslag van onderdeel acht zo snel mogelijk te publiceren, maar wil ook recht doen aan alle inzendingen. Nog even geduld dus…


 

Update 21, maandag 27 april 2020 om 22.00 uur

Tussenstand

We zijn bijna halverwege de Daltolympische Spelen. Binnenkort publiceert het DC de uitslag van onderdeel acht. Als het DC de stand bekijkt, kan het maar tot één conclusie komen: de ‘competitive balance’ is uitstekend. Meerdere teams zijn nog in de race voor het kampioenschap. De landen bovenin kunnen niet zomaar even een onderdeel overslaan, want dat kan een hoop punten in het klassement schelen. En het mooie is dat onderin het klassement ook veel teams dicht bij elkaar zitten, dus ook daar is het nog spannend!

Maar wat het meest opvallend is: het enthousiasme van de deelnemende landen. Zonder alle inzendingen van ronde acht gezien te hebben, is er fanatiek gebakken en gekookt en zijn er fantastische gerechten gemaakt. Het DC staat versteld wat voor een feest de landen ervan gemaakt hebben. Op een andere manier een heel gedenkwaardige van de promotie van Dalto naar de Korfbal League!

Denemarken meldde ons zojuist dat overigens ook de gele rolfondant uitverkocht is. Klasse!

Rolfondant

Morgen om 19.00 uur komt het negende onderdeel online. Tip van het DC: Mikken, mikken, mikken, ga daarmee alvast oefenen!


Update 20, maandag 27 april 2020 om 10.15 uur

De Daltolympische Spelen lopen inmiddels flink uit de hand. Door de Coronacrisis hadden de supermarkten al te maken met hamsteraars, maar ook de pitbull is inmiddels gesignaleerd en die heeft het vooral voorzien op de gele en zwarte producten in de schappen. Zo ontving het DC vanochtend onderstaande foto:

Hamsteren!

Het DC gaat ervan uit dat na vandaag, als om 12.00 uur vanmiddag onderdeel acht afgerond moet zijn, de schappen weer vol zullen liggen en er geen tekorten meer zijn.


 

Update 19, zaterdag 25 april 2020 om 14.30 uur

Hoofdsponsor voor de Daltolympische Spelen!

Het DC maakt met genoegen bekend dat vanaf zaterdag 25 april 2020 Websitetoday de trotse hoofdsponsor is van de Daltolympische Spelen. Tot aan het einde van de eerste editie verbindt Websitetoday haar naam aan onze competitie, die voortaan Daltolympische Spelen/Websitetoday zal heten.

Zaterdag 25 april 2020, Driebergen-Rijsenburg

Vanaf het begin is Websitetoday van cruciaal belang geweest voor de Daltolympische Spelen. Direct na het uitbreken van de Coronacrisis heeft het bestuur van Dalto enkele leden gevraagd om met een initiatief te komen waarbij het doel was: ‘Connecting Dalto’. Als één van de meest kansrijke ideeën kwam al snel een online competitie ter sprake en binnen drie dagen had het DC, destijds nog niet officieel benoemd, dankzij Websitetoday de beschikking over een goed werkende website voor de Daltolympische Spelen. De voorzitter van het DC hierover: “Websitetoday heeft binnen een zeer kort tijdsbestek een website van kwalitatief hoog niveau gebouwd die tot op de dag van vandaag heel goed functioneert. Dat Websitetoday haar naam aan onze competitie verbindt is dan ook een logische volgende stap.”

Websitetoday is uiteraard blij dat zij haar naam kan verbinden aan zo’n grote competitie. Rick Memelink namens Websitetoday: “Het was een grote uitdaging om deze website te bouwen in zo’n korte tijd, maar met veel plezier heb ik aan dit project meegeholpen. Het is ook mooi om te zien dat het zo veel mensen in beweging zet en dat het zo leeft. Erg gaaf!”

De website van de Daltolympsische Spelen (www.daltolympics.nl) heeft inmiddels al meer dan 5.000 unieke bezoekers getrokken en ook de dagelijkse updates via de website van Dalto gaan binnenkort die grens passeren naar alle waarschijnlijkheid.

Het DC kijkt met veel plezier terug én vooruit op de samenwerking met Websitetoday en hoopt samen nog veel (sportieve) successen mee te mogen maken.

Benieuwd naar wat Websitetoday voor u kan betekenen? Neem een kijkje op www.websitetoday.nl.

Websitetoday.nl


Update 18, vrijdag 24 april 2020 om 13.00 uur

De uitslagen van de zesde en zevende ronde zijn bekend!

Zesde ronde
In de zesde ronde was Marokko de absolute winnaar. Marokko had voor deze ronde duidelijk hun beste atleet afgevaardigd, Ivo. Was het de muziek? Die show-elementen (even bedenkelijk kijken, aan ’t hoofd krabben)? Of toch die verfijnde techniek, let maar eens op die vingerhouding en de vliegensvlugge grijptechniek. Felicitaties namens het DC!

Het zilver en brons werd als volgt verdeeld onder de landen met een toren van zeven bekertjes: landen met een tijd onder de 25 seconden verdienden zilver, daarboven brons.

Ronde 7
Het DC vermoedt dat niet iedereen door had dat de geluiden afkomstig waren van… jawel, ons eigen sportterein op de Woerd. Of was deze ronde toch wat moeilijker dan het DC zich had voorgesteld? Hoe dan ook, twee winnaars die alle geluiden wisten te achterhalen: IJsland en Niger. Van harte! Benieuwd naar de antwoorden? Uiteraard hebben we die voor jullie op een rijtje gezet. Check ’t hieronder!

Check snel www.daltolympics.nl voor alle uitslagen en de nieuwe stand. Marokko en Niger staan na zeven ronden aan kop, maar de top is breed en de verhoudingen kunnen zo ineens verschuiven. Het DC is ook benieuwd trouwens wie de meeste stenen medailles gaat binnenslepen. Noorwegen (7) en Denenmarken (6) gaan hierbij nek aan nek. Wie trekt aan het langste eind?

Vanavond om 19.00 uur komt onderdeel acht online! Dalto 1 gepromoveerd, dat moet gevierd worden!!


 

Update 17, donderdag 23 april 2020 om 13.00 uur

We ontvingen vanochtend onderstaand bericht vanuit IJsland over ‘Raad Het Geluid’:

Het was een erg leuk onderdeel en dat zeg ik niet om het DC te pleasen, maar omdat het moeilijk is, toch goed te doen en hoe meer je van korfbal en Dalto weet hoe beter je dit kunt maken. Moeilijk was het zeker! Soms herken je geluiden direct en soms weet-je-dat-je-het-weet, maar kun je het niet benoemen. Die zijn dus erg irritant. Avondvullend. Steeds opnieuw afspelen en dan nadenken wat je hoort. Is het binnen of buiten? Welk materiaal hoor je?

Steeds opnieuw afspelen heeft ook nadelen, want dan komt ook steeds opnieuw geluid 3 voorbij. Het belletje dat je bestelling in de keuken klaar is en dat is tegelijkertijd het belletje waarbij je altijd direct aan Hennie moet denken, geconditioneerd door lekker eten, zoals een hond van Pavlov. Je krijgt dus steeds meer zin in kroketten, saté of tosti! De meesten krijgen niet per se steeds meer zin in Hennie denk ik.

Je hoort plotseling ook of het overdag of avond is, ook al is dat niet belangrijk. Bij 5 wordt er iets aan het einde van de avond weggegooid. Later bedenk je dan dat dat niet lang daarna ook het hek wordt gesloten en op slot gedraaid, maar dat komt pas bij geluid 20.

Je gedachten gaan ook steeds verder. Bij 13 werkt iemand de score bij op zo’n handmatig bordje, maar zo te horen gebeurt dat rustig. Het is dus geen loeispannende wedstrijd waarbij Dalto nog in de laatste minuten 4 punten moet inhalen en dat je dan niet weet hoe snel je dat bordje om moet zetten. Bij 18 wordt een bal in de korf geschoten. Is het een doelpunt of was het verdedigd? Geen buzzer beater in elk geval (inderdaad, want ‘veld’ en je hoort ook geen buzzer…). Ik wil dan graag denken dat dit het winnende doelpunt was voor de promotie naar de League! Maar dat gebeurt nu zonder verder te spelen. Boeit hier echt helemaal niemand, want het is verdiend! Mijn gedachten gaan dus verder en blijven hangen bij iets anders. Hoe vaak heeft het DC eigenlijk moeten schieten om dit geluid op te nemen….

Hoe omschrijf je dat dan? We schrijven nu vier-gaten-korf, maar we noemen het de clownskorf, alleen staan er helemaal geen clowns (meer) op. En ook letterlijk hoe schrijf je dat? Officieel hoort er bijvoorbeeld helemaal geen koppelstreepje in kassa-lade. We gebruiken met toch maar voor de zekerheid, om verwarring bij het DC te voorkomen.

Echt moeilijk zijn de geluiden die je gewoon niet weet en waar je dus over moet nadenken en in gedachten over het veld en door het gebouw gaan. En dan zonder luidruchtige ouders, gemopper op de scheids en de slechte tegenstander die toch veel tegendoelpunten maakte. Mooi om zo weer helemaal bij Dalto te kunnen zijn!

Hoe uitgebreid moet je antwoorden? Een dekseltje dat op een paalput in het veld wordt gedaan, maar hij valt niet in een keer op zijn plek. Of de dartpijl in het bord. Welk bord (links of rechts) en welke score is niet goed te horen, maar het is geen bulls-eye. Dat is trouwens een makkelijke opmerking, want niemand raakt dat kreng.

Het meest actuele geluid vind ik geluid nummer 12. Je hoort hier echt de lock-down tijdens een corona-crisis. En dus géén geluid! Het enige dat je hoort is de A12. Dat geluid is er natuurlijk ALTIJD maar nu wordt  er hoorbaar niet gekorfbald, gefeest of schoongemaakt na het feest. En ook het schaduw-bestuur houdt zijn mond even.

De volgorde van het luisteren maakt ook veel uit en hier is echt een compliment aan het DC op z’n plaats. Erg attent om eerst dat vreselijke geluid van de lijnhaspel bij 15 te horen en daarna pas de stilte bij 16. Omdat je bij 15 het volume zo snel mogelijk laag gezet hebt hoor je daarna bij 16 eerst helemaal niks. Tot je merkt dat je al bij 17 bent. Erg sneaky. En ook beter dan andersom. Dank daarvoor.

Het moeilijkst was geluid nummer 14: het projectiescherm in de kantine wordt omhoog gerold, of eigenlijk doet het scherm dat zelf met behulp van het veermechanisme dat je ook zonder koptelefoon duidelijk kunt horen. Bij 14 hoefde dat ook nog niet, want die lock-down stilte van 16 komt pas later.

Subtiel is het slot. Bij 20 zijn we aangekomen bij het einde van de opnames en dus wordt het buitenhek gesloten en op slot gedraaid. Het DC gaat weer slapen en we gaan weer verder met het (intelligente) slot op de samenleving.

Gelukkig hebben wij de Daltolympics nog!

Het geluid nog eens terugluisteren na deze mooie beschouwing? Check ’t hieronder en check www.daltolympics.nl voor de laatste stand.

Vrijdagavond 24 april 2020 om 19.00 uur komt het achtste onderdeel online! Dalto 1 promoveert, we gaan er met z’n allen een mooi feest van maken!!


 

Update 16, dinsdag 21 april 2020 om 19.45 uur

Het zevende onderdeel staat online: Raad ’t geluid! Check snel www.daltolympics.nl. Hoeveel geluiden weet jij te achterhalen, succes!

Deadline: aanstaande donderdag 23 april 2020 om 12.00 uur ’s middags.


 

Update 15, maandag 20 april 2020 om 14.15 uur

Oeps, wij hebben iets stoms gedaan….

Nouja, het was misschien niet helemaal duidelijk voor jullie topatleten. Het blijkt dat het DC beter is in uitvoeren dan lezen!

Het gaat namelijk over onderdeel 6, TORENTJE TREK. Wij merkten vrijwel direct na de eerste inzending dat de atleten de onderstaande spelregel terecht wat vrijer geïnterpreteerd hebben:

“Gewoon” papier, bijvoorbeeld A4-vellen. Deze mag je één keer halveren, je bouwt dus met A5-formaat papiertjes (dus geen dubbelzijdig A4’tje gebruiken).

Een toren bouwen met A5-formaat papier kan wel, maar is heel moeilijk. En… in ons voorbeeldfilmpje gebruikten wij zelf ook kleiner formaat papier. Dat filmpje is dus misleidend, omdat in de spelregels wat anders staat. Excuses!

Uit de inzendingen bleek dat 80% van de atleten zich niet aan deze spelregel heeft gehouden. Voor het Daltolympisch Comité reden om een spoedberaad te organiseren. En we kunnen stellen dat de meningen flink verdeeld waren binnen het comité. ”Deelnemers hadden maar beter moeten lezen” of “80% diskwalificeren is ook zo wat, gewoon toelaten”.

Het DC komt na uren vergaderen met een eindstatement en die luidt als volgt:

“Gezien de zeer bijzondere omstandigheden waarin we momenteel verkeren, kunnen wij de atleten niet kwalijk nemen dat zij met kleiner formaat papier aan de slag zijn gegaan. Het feit dat het DC een verkeerd voorbeeld geeft bij de spelregels gaat ons aan het hart en wij zien geen andere oplossing dan een herroepingsronde in te stellen. Jullie kunnen tot en met donderdag 23 april 2020 12.00 uur ’s middags een nieuwe inzending doen. Uiteraard kunnen de teams die tevreden zijn met hun inzending, deze gewoon laten staan. Zij hoeven dus niets te doen.”

De betreffende bovenstaande spelregel luidt nu dus (de overige spelregels wijzigen niet):

Je kiest een papierformaat naar eigen keuze! Dat kan A4 zijn, maar ook A7 of kleiner.

Wij lichten de teamcaptains hierover per e-mailbericht in.

Nogmaals onze excuses vanuit het DC!


 

Update 14, maandag 20 april 2020 om 9.45 uur

De Domino Special! Een compilatie van al jullie inzendingen, kijk en geniet!

En… Vergeet niet onderdeel zes in te leveren vóór 12.00 uur vanmiddag! Morgen om 19.00 komt onderdeel 7 online… Heb jij ’t al gehoord?! 😉


Update 13, vrijdag 17 april 2020 om 13.30 uur

Podium onderdeel 5

Meer goud dan zilver en brons deze keer! Maar die bonus, die had niet iedereen goed. Anders zou ’t maar saai worden natuurlijk. Check snel www.daltolympics.nl voor de uitslag van het vijfde onderdeel en de nieuwe tussenstand. Op de uitslagenpagina vind je ook de juiste logo’s natuurlijk. De landen liggen allemaal niet ver uit elkaar, dus iedereen blijft kans maken.

Wat kon je nou eigenlijk verdienen met dat bonuslogo? Het DC heeft besloten om de landen die het bonuslogo geraden hebben een e-mailbericht te sturen met een hint. Een hint waarover? Tsja… dat is de vraag…

Vanavond om 19.00 uur komt het zesde onderdeel online. Hoe is het gesteld met jullie bouwskills en vingervlugheid?


Update 12, donderdag 16 april 2020 om 10.15 uur

Zoals jullie weten is er vorige week door het DC bij alle landen een voorstel ingediend om een zogeheten ’tussenklasse’ in te voeren. Hiermee wil het DC het verschil tussen de top en de landen daaronder verkleinen.

De gemoederen van bepaalde landen liepen hoog op, zo hoog zelfs dat het DC afgelopen maandag 13 april 2020 een crisisberaad heeft ingelast. Hier zijn alle standpunten van de betrokken landen besproken. Er is door het DC geprobeerd een juiste afweging te maken tussen kwaliteit van de sport en het juiste moment kiezen, om zo’n grote verandering aan te brengen tijdens het competitiejaar.

Het DC overwoog een enquête, maar heeft toch besloten deze ’tussenklasse’ niet in deze instabiele periode van de wereld in te voeren. Hiermee hoopt het DC dat de rust wederkeert in het olympisch dorp en zich volledig kan focussen op waar het echt om draait: topsport en plezier maken.


 

Update 11, woensdag 15 april 2020 om 8.30 uur

Winnaars vierde onderdeel

Indrukwekkend hoor! Pasen 2020 stond niet voor iedereen in het teken van even ‘een vrij weekendje’, want er is keihard gewerkt. Mijn eigen dominobaan duurde ongeveer 30 seconden en daar was ik drie uur mee bezig, in totaal is er voor 971 seconden (meer dan 16 minuten!) aan dominobaan gebouwd afgelopen weekend, dus reken maar uit…

Het DC dacht overigens dat alle scholen op dit moment gesloten zijn, maar in het verafgelegen Putten is de situatie mogelijk anders. Het DC probeert nog contact te leggen met een correspondent ter plaatse, maar dat is momenteel erg ingewikkeld gezien de huidige situatie. Hoe dan ook, de atleten van de Verenigde Arabische Emiraten bleken nog niet geveld te zijn. Wij kregen namelijk onderstaande videoboodschap binnen:

En daarmee hebben zij bij het vierde Daltolympisch onderdeel goud weten te bemachtigen: ‘Proud, like a Meeuw, with goud’. In Driebergen-Rijsenburg zal de stemming wat grimmig zijn, maar eerlijk is eerlijk, de felicitaties van het DC gaan deze keer terecht naar het team van Meeuwen… of eigenlijk de Verenigde Arabische Emiraten natuurlijk! Insiders wisten ons te vertellen dat deze baan 154 meter lang is. Ik hoop maar dat het opruimen net zo gezellig was het opbouwen…

Zilver was er voor de Bahama’s die ook een indrukwekkende baan bouwden. Uit betrouwbare bron hebben hier de nodige uurtjes in gezeten en werden er zelfs auto’s voorgereden om maar genoeg cd’s aan te voeren. Maar het resultaat mag er zijn hoor! Check ’t snel hieronder.

[av_gallery ids=’44753,44754,44756,44755′ style=’thumbnails’ preview_size=’portfolio’ crop_big_preview_thumbnail=’avia-gallery-big-crop-thumb’ thumb_size=’portfolio’ columns=’4′ imagelink=’lightbox’ lazyload=’deactivate_avia_lazyload’ custom_class=”]

Groenland pakte brons en verstevigt daarmee haar positie in de top, momenteel zelfs helemaal bovenaan. Hoe ver zullen zij het schoppen? Het DC ziet Canada, mede vanwege hun fanatisme, nu toch wel als een echte titelkandidaat.

Alle uitslagen en de nieuwe tussenstand vind je op www.daltolympics.nl. De PR-afdeling van het DC komt deze week nog met een compilatie, zodat jullie nog wat vallende steentjes terug kunnen kijken.

Tot slot nog een belangrijk bericht van de Chef Spelontwikkeling van het DC: “Ik roep alle atleten op om deze week bij de supermarkt van die standaard witte plastic bekertjes te kopen, daar zul je bij een van de komende onderdelen jouw voordeel mee kunnen doen!”.

Let op! Aanstaande donderdag 16 april 2020 om 12.00 uur ’s middags is de deadline voor het inleveren van de antwoorden voor onderdeel 5.


Update 10, zaterdag 11 april 2020 om 11.30 uur

Het vierde onderdeel staat online: it’s Dominoday! Succes met bouwen de komende dagen en we zien de filmpjes graag tegemoet vóór aanstaande dinsdag 14 april 2020 om 12.00 uur ’s middags. Check snel www.daltolympics.nl.

Het DC wenst iedereen een fijne Pasen!


Update 9, donderdag 9 april 2020 om 13.45 uur

Onderdeel 3

Heel veel winnaars deze keer! En ook veel vragen naar de juiste antwoorden bij sommige puzzels, die kun je daarom hier checken! Check snel www.daltolympics.nl voor de nieuwe tussenstand, we hebben in ieder geval één koploper op dit moment en dat is Fuerteventura. Gefeliciteerd!

Morgen om 19.00 uur komt het vierde onderdeel online, het gaat snel! In verband met Pasen mogen jullie dit onderdeel inleveren op dinsdag 14 april 2020 vóór 12.00 uur. Een tipje van de sluier: kennen jullie die mus uit 2005 nog? #beprepared


Tweede tussenstand

De winnaars van het tweede onderdeel zijn bekend. Het DC feliciteert Groenland (goud), Argentinië (zilver) en West-Sahara (brons)! Hieronder de drie winnaars. Alle inzendingen staan op de website van Daltolympics onder uitslagen. Check www.daltolympics.nl voor de uitslag en huidige stand. Op dit moment hebben we vier koplopers met elk tien punten. We danken iedereen wederom voor de creatieve en ludieke inzendingen!

[av_gallery ids=’44714,44713,44715′ style=’thumbnails’ preview_size=’portfolio’ crop_big_preview_thumbnail=’avia-gallery-big-crop-thumb’ thumb_size=’portfolio’ columns=’3′ imagelink=’lightbox’ lazyload=’deactivate_avia_lazyload’ custom_class=”]

Elk DC-lid heeft elke inzending beoordeeld met een cijfer (1 tot en met 5, waarbij 5 de hoogste waardering is). Daarnaast waren er twee onafhankelijke juryleden die hetzelfde hebben gedaan. De eindstand is tot stand gekomen door de gemiddelde waardering te nemen.

Het volgende onderdeel komt vanavond om 19.00 uur online (inleveren vóór aanstaande donderdag 12.00 uur). Zorg dat je er klaar voor bent!


DC: ‘Noodzakelijk om maatregelen te nemen’

Het Daltolympisch Comité (DC) kan tevreden terugkijken op een prachtige openingsceremonie. In de vanwege coronamaatregelen weliswaar virtuele aanwezigheid van 48 landen en meer dan tweehonderd atleten werd de Daltolympische vlam ontstoken. Immer een bijzonder moment. De DC-president: “Na fiat van het bestuur van Dalto (het overkoepelend olympisch orgaan; red.) hebben we als organisatie in iets meer dan drie dagen alles neergezet, van Daltolympische onderdelen tot website. Op deelname van zoveel teams hadden we absoluut niet gerekend. Ik ben hier ontzettend trots op.” Toch klonken er de afgelopen dagen ook kritische geluiden.

Zondag 5 april 2020, Driebergen-Rijsenburg

Na afloop van het eerste onderdeel had het DC al snel door dat veel Daltolympiërs de spelregels anders hadden geïnterpreteerd dan het DC had bedoeld. Voor het DC was er zelfs aanleiding om de Bahama’s en Mongolië te diskwalificeren op het eerste onderdeel, hetgeen voor de Bahama’s reden was om felle kritiek te uiten op de opzet van de spelregels. De echte kritiek ontstond echter pas nadat de samenvatting van het eerste onderdeel online kwam. Onder andere IJsland, Kiribati en Zimbabwe uitten hun ongenoegen over de techniek waarmee Fuerteventura een eerste plaats had bemachtigd.

Het DC was afgelopen vrijdag in eerste instantie niet bereikbaar voor commentaar, maar kwam zaterdag toch met een statement naar buiten. De DC-vice-president: “Wij vermoeden dat de ongekend harde kritiek voortkomt uit de verplichte opsluiting van de Daltolympiërs in het Daltolympisch dorp. Juist in deze tijd hadden wij meer verdraagzaamheid verwacht, maar wij begrijpen ook dat het mensen extra fanatiek maakt, daar hebben wij begrip voor. Wij erkennen dan ook dat de spelregels niet altijd waterdicht zijn en prestaties van Daltolympiërs verschillend beoordeeld kunnen worden, maar vragen juist aandacht voor de creatieve inzendingen die dat oplevert.”

Naar aanleiding van alle commotie zag het DC zich overigens wel genoodzaakt om per direct maatregelen te nemen. Aan de zeskoppige organisatie is afgelopen zaterdagavond, na lang beraad, een zevende onafhankelijk lid toegetreden. Uit bescherming van zijn privéleven blijft zijn naam onbekend, maar het bestuur van Dalto staat ervoor in dat deze persoon onafhankelijk kan handelen en kan zo nodig maatregelen nemen om dit af te dwingen.

Welingelichte bronnen die dicht bij het DC staan, meldden dat het DC ook overwoog om in navolging van de groene kaart van het KNKV een pimpelpaarse kaart in te voeren om direct op te kunnen treden tegen kritiek en commentaar op de leiding, de spelregels en de beoordeling van de inzendingen. Een pimpelpaarse kaart zou directe diskwalificatie voor het Daltolympisch toernooi betekenen. Het DC zou daar voorlopig van af hebben gezien en de hoop hebben uitgesproken dat iedereen vooral met veel plezier meedoet met de Daltolympische Spelen. Het motto is immers “Connecting Dalto” en een pimpelpaarse kaart past daar niet bij.

Achter de schermen werkt het DC ondertussen dag en nacht met veel toewijding en plezier door om de Daltolympische Spelen tot een succes te maken. Zij hebben toegezegd meer aandacht te zullen geven aan het opstellen van de spelregels en zorgvuldig de inzendingen van de Daltolympiërs te beoordelen.

Zondagmiddag kwam de DC-president nog met een boodschap: “Ik roep alle Daltolympiërs op om te handelen in de geest van de spelregels en om hier samen een groot succes van te maken!”

Met veertien onderdelen te gaan liggen alle mogelijkheden nog open. Een echte kanshebber is daarom niet aan te wijzen.


Update 7, vrijdag 3 april 2020 om 17.00 uur
[av_hr class=’invisible’ height=’10’ shadow=’no-shadow’ position=’center’ custom_border=’av-border-thin’ custom_width=’50px’ custom_border_color=” custom_margin_top=’30px’ custom_margin_bottom=’30px’ icon_select=’yes’ custom_icon_color=” icon=’ue808′ font=’entypo-fontello’ custom_class=”]

[av_hr class=’invisible’ height=’10’ shadow=’no-shadow’ position=’center’ custom_border=’av-border-thin’ custom_width=’50px’ custom_border_color=” custom_margin_top=’30px’ custom_margin_bottom=’30px’ icon_select=’yes’ custom_icon_color=” icon=’ue808′ font=’entypo-fontello’ custom_class=”]
Vanavond om 19.00 uur, ben je er klaar voor?
Dan komt onderdeel twee online op www.daltolympics.nl.

Update 6, donderdag 2 april 2020 om 21.30 uur
[av_hr class=’invisible’ height=’10’ shadow=’no-shadow’ position=’center’ custom_border=’av-border-thin’ custom_width=’50px’ custom_border_color=” custom_margin_top=’30px’ custom_margin_bottom=’30px’ icon_select=’yes’ custom_icon_color=” icon=’ue808′ font=’entypo-fontello’ custom_class=”]
Eerste tussenstand
Het eerste onderdeel zit erop en ook de uitslag van het bonusonderdeel is bekend! Check snel de www.daltolympics.nl.
[av_hr class=’invisible’ height=’10’ shadow=’no-shadow’ position=’center’ custom_border=’av-border-thin’ custom_width=’50px’ custom_border_color=” custom_margin_top=’30px’ custom_margin_bottom=’30px’ icon_select=’yes’ custom_icon_color=” icon=’ue808′ font=’entypo-fontello’ custom_class=”]
Na twee onderdelen gaan Marokko en Fuerteventura aan kop, maar… het eerste gewin is kattengespin! Over katten gesproken, let even op de kat van Dico. De compilatie met de beste inzendingen komt binnenkort online en daar zit hij zeker tussen! We hebben trouwens nog veel meer fantastische inzendingen van jullie binnen gekregen: goed teamwork, in Dalto-outfit, met Dalto-muziek, precies op ’t randje en ga zo maar door. Fantastisch!
[av_hr class=’invisible’ height=’10’ shadow=’no-shadow’ position=’center’ custom_border=’av-border-thin’ custom_width=’50px’ custom_border_color=” custom_margin_top=’30px’ custom_margin_bottom=’30px’ icon_select=’yes’ custom_icon_color=” icon=’ue808′ font=’entypo-fontello’ custom_class=”]
Helaas hebben we bij het eerste onderdeel ook twee landen moeten diskwalificeren. Het DC (Daltolympisch Comité) is hierin onverbiddelijk. De twijfelachtige eer valt te beurt aan Mongolië en de Bahama’s. Zij waren wel heel creatief, maar die eigenschap testen we pas bij onderdeel twee 😉
[av_hr class=’invisible’ height=’10’ shadow=’no-shadow’ position=’center’ custom_border=’av-border-thin’ custom_width=’50px’ custom_border_color=” custom_margin_top=’30px’ custom_margin_bottom=’30px’ icon_select=’yes’ custom_icon_color=” icon=’ue808′ font=’entypo-fontello’ custom_class=”]
Het vijftiende doelpunt van Bonaire viel volgens het DC overigens net buiten de tijd. Geen discussie over mogelijk!
[av_hr class=’invisible’ height=’10’ shadow=’no-shadow’ position=’center’ custom_border=’av-border-thin’ custom_width=’50px’ custom_border_color=” custom_margin_top=’30px’ custom_margin_bottom=’30px’ icon_select=’yes’ custom_icon_color=” icon=’ue808′ font=’entypo-fontello’ custom_class=”]
Bereid je ondertussen alvast voor op het tweede onderdeel. Deze komt vrijdag 3 april 2020 om 19.00 uur online!

Update 5, donderdag 2 april 2020 om 10.45 uur
[av_hr class=’invisible’ height=’10’ shadow=’no-shadow’ position=’center’ custom_border=’av-border-thin’ custom_width=’50px’ custom_border_color=” custom_margin_top=’30px’ custom_margin_bottom=’30px’ icon_select=’yes’ custom_icon_color=” icon=’ue808′ font=’entypo-fontello’ custom_class=”]
De eerste inzendingen zijn binnen en dat bewijst: Dalto kent veel creatievelingen!! En… echt iedereen doet mee, van jong tot oud. Jullie hebben nog iets meer dan een uur (deadline vanmiddag om 12.00 uur). Inspiratie nodig? Bekijk de inzending van ons jongste lid hieronder.
[av_hr class=’invisible’ height=’10’ shadow=’no-shadow’ position=’center’ custom_border=’av-border-thin’ custom_width=’50px’ custom_border_color=” custom_margin_top=’30px’ custom_margin_bottom=’30px’ icon_select=’yes’ custom_icon_color=” icon=’ue808′ font=’entypo-fontello’ custom_class=”]
En oja… de kat van Dico dacht even te helpen, maar dat is dus niet toegestaan 😉
 [av_hr class=’invisible’ height=’10’ shadow=’no-shadow’ position=’center’ custom_border=’av-border-thin’ custom_width=’50px’ custom_border_color=” custom_margin_top=’30px’ custom_margin_bottom=’30px’ icon_select=’yes’ custom_icon_color=” icon=’ue808′ font=’entypo-fontello’ custom_class=”]
Zelf ook een leuk filmpje dat we kunnen publiceren? Stuur ‘m ons toe (organisatie@daltolympics.nl).

Update 4, dinsdag 31 maart 2020 om 20.15 uur
[av_hr class=’invisible’ height=’10’ shadow=’no-shadow’ position=’center’ custom_border=’av-border-thin’ custom_width=’50px’ custom_border_color=” custom_margin_top=’30px’ custom_margin_bottom=’30px’ icon_select=’yes’ custom_icon_color=” icon=’ue808′ font=’entypo-fontello’ custom_class=”]
We zijn van start met een ongelooflijk groot aantal deelnemers, meer dan 200!! Het Daltolympisch Comité is ontzettend blij hiermee en enthousiast om er een succes van te maken! Door het grote aantal deelnemers kan het laden van de site soms even duren, we werken aan een oplossing.

[av_hr class=’invisible’ height=’10’ shadow=’no-shadow’ position=’center’ custom_border=’av-border-thin’ custom_width=’50px’ custom_border_color=” custom_margin_top=’30px’ custom_margin_bottom=’30px’ icon_select=’yes’ custom_icon_color=” icon=’ue808′ font=’entypo-fontello’ custom_class=”]

De eerste opdracht al gezien? Check snel www.daltolympics.nl voor alle informatie. Let op: deadline voor het inleveren is aanstaande donderdag 12.00 uur, ook voor het bonusonderdeel. Succes!!
[av_hr class=’invisible’ height=’10’ shadow=’no-shadow’ position=’center’ custom_border=’av-border-thin’ custom_width=’50px’ custom_border_color=” custom_margin_top=’30px’ custom_margin_bottom=’30px’ icon_select=’yes’ custom_icon_color=” icon=’ue808′ font=’entypo-fontello’ custom_class=”]


Update 3, dinsdag 31 maart 2020 om 9.00 uur
Update 3

Bekijk de deelnemende teams snel op daltolympics.nl en geef jouw team natuurlijk ook op!


Update 2, maandag 30 maart 2020 om 19.45 uur
Update Daltolympics
Bekijk de deelnemende teams snel op daltolympics.nl en geef jouw team natuurlijk ook op!
Opgeven is mogelijk tot dinsdagmiddag 31 maart 2020, 16.00 uur!

Update 1, zondag 29 maart 2020 om 14.30 uurDaltolympicsVlaggen

Bekijk de deelnemende teams snel op daltolympics.nl en geef jouw team natuurlijk ook op!

Ander nieuws

Update van het S-team

3 likes

Zomertrainingen

0 likes

Jaaragenda seizoen 2024/2025 (paar wijzigingen)

1 likes

Dalto Gala, meld je nu aan!

3 likes