Winkelwagen (0)

In het AD: “Cavelaars symbool voor wisselend seizoen Dalto”

20240219 AD koptekst Daltosite - Dalto/Klaverblad Verzekeringen - Korfbal - Driebergen

dalto awdtv fenna 3 - Dalto/Klaverblad Verzekeringen - Korfbal - Driebergen
Fenna Cavelaars bij het nemen van een vrije bal. Foto: Hans Bömer

.
Geflatteerd was het verlies van de korfballers van Dalto tegen koploper AW.DTV: 23-30. De play-offs in de Korfbal League zijn vrijwel zeker uit zicht.

Stan Bos

De schrik slaat een vrolijk gevuld Hoenderdaal na zeven minuten om het hart als Fenna Cavelaars kermend van de pijn op de grond zit. De tranen vliegen uit de ogen van de 20-jarige korfbalster uit Driebergen. Kort daarvoor raakte de knie van haar opponent haar been. “Ik heb al jaren last van scheenbeenvliesontsteking. Als er dan iemand tegenaan komt, doet dat heel veel zeer, legt ze uit. “Het is alsof er een mes in je kuit wordt gestoken.”

Na een korte blessurebehandeling kon Cavelaars verder. Pijnstillers en een ijspack in de rust deden de rest van het werk. Ze deed haar speciale compressiekous naar beneden om de druk te verminderen. De verzorger regelde verkoeling, want Cavelaars wilde haar teamgenoten niet in de steek laten. “Ik zal het morgen nog wel even voelen”, vermoedt de Driebergse, bezig aan haar tweede volledige seizoen in de hoofdmacht.

Ook de nederlaag tegen AW.DTV zal nog even nadreunen. Na een heerlijk korfbalgevecht in de eerste helft kwam Dalto ongeconcentreerd uit de rust. Al snel leidden de Amsterdammers met drie punten verschil. Die zwakke start kwamen de Driebergers niet meer te boven, al leek het een minuut of zes voor tijd nog even spannend te worden toen Lotte Keuning de 22-23 aantekende en Hoenderdaal zich prepareerde op een slotfase vol extase.

Die bleef uit. Dalto is dit zaalseizoen niet in staat om twee keer 25 minuten geconcentreerd te korfballen. De gretigheid wint het te vaak van het geduld. Te snel willen afdrukken, in plaats van de tijd op de schotklok te gebruiken om een goede aanval op te bouwen. Slordige passfouten of verkeerde keuzes. Niet zelden volgt het excuus over het bouwen aan een nieuw team. Dat is deels waar, anderzijds stonden er tegen AW.DTV zes spelers in de basis die vorig seizoen, of eerder, ook al in de Korfbal League 2 speelden.

Cavelaars, zo vindt ze ook, staat symbool voor het wisselvallige seizoen van Dalto. Hoge pieken en diepe dalen wisselen elkaar af. De ondergrens, zeker bij een deel van de vrouwen, moet structureel omhoog. “Ik ben een gevoelsspeler en ga mee met de groep. Als het team in een neerwaartse spiraal zit, ben ik niet degene die de boel overeind trekt, geeft ze eerlijk toe. “Ik ga daar nog te makkelijk in mee. Daar kan ik mezelf verder in ontwikkelen. Deels doe ik dat al, omdat ik in Jong Oranje ook veel heb geleerd.”

Scenario

Met nog vier wedstrijden op de rol en vijf punten achterstand op plek vier maakt Dalto in het meest optimistische scenario nog een theoretische kans op plaatsing voor de play-offs. De nederlaag bij Oost-Arnhem en remise bij Avanti laten zich juist nu extra voelen. “We laten het zelf liggen. Aan de andere kant: we winnen van Unitas. AW.DTV, dat vanwege het gezeur en de vele fysieke duels geen leuke ploeg is om tegen te spelen, maken we het moeilijk. Dat laat zien hoeveel groei we hebben doorgemaakt. We kunnen verder bouwen. Volgend seizoen is het een vereiste om de play-offs te halen.”

 .

20240219 AD Rene - Dalto/Klaverblad Verzekeringen - Korfbal - Driebergen

Ander nieuws

Stichtse Courant: “Adriaan van Dijk trots op Dalto D1”

10 likes

Team in het zonnetje!

3 likes

Daltokamp 2024

5 likes

Dalto zoekt (assistent) trainer-coach voor Dalto 2

5 likes