Winkelwagen (0)

0 likes

In het AD: “Kampioen ‘League 2’ promoveert direct”

Korfbalverbond KNKV gooit met ingang van komend seizoen de promotieregeling in de Korfbal League 2 op de schop. Mocht Dalto als eerste eindigen, dan promoveren de Driebergers rechtstreeks naar de Korfbal League, het hoogste podium.

Stan Bos

Dat blijkt uit een brief van het korfbalverbond aan alle clubs in de Korfbal League en Korfbal League 2 die in handen is van deze krant. Ook de play-offs gaan op de schop. Tot en met dit zaalseizoen speelden de nummers l tot en met 4 van de Korfbal League 2 play-offs voor promotie. Vanaf komend seizoen zijn dat de nummers 2, 3 en 4 en de nummer 9 van de Korfbal League.

Het KNKV vindt dat er de afgelopen seizoenen een ongelijk speelveld is ontstaan, waarbij de verliezend finalist van de Korfbal League 2-finale op 21 of 22 wedstrijden stond bij de start van de play-downs en de nummer 9 van de Korfbal League ongeveer tweeënhalve week rust had. Met ingang van komend zaalseizoen, dat op 9 november begint, wordt dat aangepast.

“Een goede zaak”, vindt Dalto-coach Jesper Oele. “Als je over een heel seizoen eerste wordt, dan verdien je het om direct te promoveren. Of Dalto volgend seizoen voor de titel gaat? “We willen minimaal de play-offs halen. Dan kan het alle kanten op. We zijn straks op alle vlakken beter. Ik geloof in de mensen die we hebben.”

Dalto-voorzitter Ben Mansvelder is heel blij met de nieuwe opzet. “Dat hadden ze veel eerder moeten doen. Het gat tussen de Korfbal League l en 2 wordt straks werkelijk kleiner, in plaats van dat je als nummer één de play-offs of play-downs in moet. Dit besluit doet recht aan de prestatie van de kampioen.

Ander nieuws

Update van het S-team

3 likes

Zomertrainingen

0 likes

Jaaragenda seizoen 2024/2025 (paar wijzigingen)

1 likes

Dalto Gala, meld je nu aan!

3 likes