Winkelwagen (0)

5 likes

Inhaalrace Dalto/Klaverblad Verzekeringen schiet net tekort

Dalto verloor voor het eerst dit seizoen een thuiswedstrijd, tegen Mid-Fryslân werd het 18-20 in een spannend duel tussen twee ploegen die aan elkaar gewaagd zijn. Dalto begon goed, waarna de wedstrijd in evenwicht was tot 5-5. Daarna raakte Dalto verdedigend de controle kwijt, terwijl het aanvallend niet goed lukte om onder de druk vandaan te spelen. Mid-Fryslân liep daardoor snel uit naar een 10-14 voorsprong bij rust. In de tweede helft vocht Dalto goed terug, maar werden er ook grote kansen gemist.  Omdat de verdediging de zaak goed dicht hield kon Dalto terugkomen tot 18-19, maar helaas lukte het daarna net niet om de gelijkmaker te scoren. Zo gingen de Friezen met de punten naar huis, en bleef Dalto met lege handen achter, een tegenvaller in de strijd om de play-offs.

Verslag: Johan de Groot
Foto’s: Hans Bömer

Om na de korte winterstop weer in het ritme te komen had Dalto bewust een oefenwedstrijd gespeeld tegen KCC, vertelde coach Jesper Oele vooraf. In de wedstrijd kort voor kerst tegen DSC deed Dalto lange tijd mee om de punten maar aan het eind werd er veel misgeschoten: “We moeten geloven dat we ook dit soort wedstrijden kunnen winnen, en dat misten we. Ook was het natuurlijk jammer dat Mathijs was uitgevallen met een blessure. Mid-Fryslân heeft uit nog niet gewonnen, maar dat gaat natuurlijk wel een keer gebeuren, hopelijk niet vanavond. Het is geen must-win wedstrijd voor ons, maar natuurlijk willen we graag. Daarvoor zullen we het spel moeten verleggen en zorgen dat ze meer moeten bewegen. Met statisch spel komen we er vanavond niet.”

Na 18 seconden spelen was er na een botsing al een blessurebehandeling nodig voor één van de dames van Mid-Fryslân, maar gelukkig kon zij weer verder. Beide ploegen misten de eerste kansen, maar het was Rene die de score opende voor Dalto. Lotte was vervolgens onstuitbaar met een doorloopbal (2-0), maar Mid-Fryslân trok de stand weer zeer snel gelijk. De wedstrijd ging vervolgens gelijk op, waarbij Dalto veel varieerde, Fenna scoorde een doorloopbal, Mathijs een wegstapbal vanuit de rebound, en Rene benutte de kans die Fenna hem bood uit een afgelegde vrije bal. Bij een 5-5 stand stokte de score even, aan beide kanten werd veel druk in de verdediging gegeven, maar met een vrije bal nam Mid-Fryslân voor het eerst een voorsprong (5-6). Bij een doorloopbal van Quinty werd een doelpunt verhinderd door de paal te bewegen, maar helaas ging de daarop volgende stafworp er niet in. Gideon had het lastig in de rebound, en zijn vak kwam moeilijk tot scoren. De coaches van Dalto namen dan ook bij 5-7 een time-out. Mathijs kreeg daarna twee keer kort achter elkaar een vrije bal, maar dat leverde geen doelpunt op. Mid-Fryslân viel ondertussen sterk aan over de dames en liep uit naar 6-9. Fleur (achter de korf) en Kris (onder veel druk) zorgden weer voor de aansluiting, en dat deed Mathijs even later ook (9-10). In het laatste deel van de eerste helft ging het mis. Aanvallend was Dalto de weg even kwijt, en Mid-Fryslân had juist een sterke fase, waardoor het wegliep naar 9-14. Gelukkig kon Gideon nog iets terugdoen, maar met een ruststand van 10-14 zag het er somber uit voor Dalto.

Natuurlijk ging Dalto er weer voor in de tweede helft. De strijdlust was er, het plan was er, en de kansen kwamen er ook. Fenna scoorde een doorloopbal, en dat was belangrijk, om het eerste doelpunt na rust te maken. Mid-Fryslân scoorde vervolgens weer een vrije bal, en nog een goal (11-16), maar die had afgekeurd moeten worden wegens snijden. Dalto miste een aantal grote kansen in deze fase, waaronder nog een strafworp. Gideon benutte gelukkig een vrije kans na een doorbraak van Mathijs, die even later met een blok in de verdediging liet zien dat Dalto niet van opgeven weet. Kris maakte met een mooie doorloopbal 13-17, en Fleur verdiende een stip die zij zelf benutte. Dalto verdedigde uitstekend, in de tweede helft kreeg het maar vier ‘echte’ velddoelpunten tegen. Dat gaf kansen, en Lotte en Fenna zorgden samen continu voor dreiging naar binnen. Lotte scoorde 15-18 en Kris 16-18 uit een door Fenna verdiende stip.  De coaches van Dalto wachtten lang met wisselen, maar brachten in het andere vak Thijs en Enza in de aanval. Mid-Fryslân bleef veel druk geven  en liep weer uit naar 16-19, maar Enza bracht het verschil terug tot twee. Met nog vijf minuten te gaan nam Dalto een time-out. Lotte snelde daarna opnieuw langs haar tegenstander en scoorde de daaruit volgende strafworp, 18-19, en Hoenderdaal kolkte. Bijna had Lotte met een doorloopbal ook nog de gelijkmaker gescoord, maar die bal bleef op de rand van de korf liggen. Een schot van Rene ging er even later helaas ook niet in, en vervolgens maakte Mid-Fryslân de beslissende twintigste goal. Er was te weinig tijd over, Kris gooide de bal nog een keer blind naar het aanvalsvak, maar er werd niet meer gescoord.

Jesper Oele moest even bijkomen na de wedstrijd: “Dit is gewoon balen. We zijn er dichtbij geweest. In de eerste helft konden we ons aanvallend niet onder de druk vandaan spelen, maar ik moet ook zeggen dat de tegenstander zich goed had voorbereid. Toen het niet lukte hadden we soms even het plan moeten veranderen en een aangeef neerzetten, maar die routine missen we nog. Dit soort wedstrijden wordt op details beslist.”

Doelpunten Dalto:
Rene 3, Kris 3, Lotte 3, Mathijs 2, Gideon 2, Fenna 2, Fleur 2, Enza 1.

Ander nieuws

Nederlands Kampioenschap Veldkorfbal 2024

3 likes

Help mee met het NKD! 22 juni hebben we jouw hulp nodig!

9 likes

Volledige E-jeugd voorzien van trainers!

34 likes

Informatie halve finale D1 & B1 (livestream + parkeren)

1 likes