Winkelwagen (0)

Marion stelt zich voor

Zoals in het voorgaande bericht van Paul van de Griendt (Bestuursleden gezocht – update) te lezen is, stelt Marion Bosga zich kandidaat om Paul volgend jaar op te volgen als voorzitter. Hoewel zij al vele jaren lid is van Dalto, is het voor de leden die minder lang meelopen, goed om haar te leren kennen. Hieronder stelt zij zich voor.

Marion Bosga
Marion Bosga

Terug van weggeweest

Sommigen van jullie kennen mij nog van een behoorlijke tijd terug. Voor anderen kom ik uit de lucht vallen. Ondanks dat ik al 40 jaar lid van Dalto ben heb ik me de laatste 15 jaar, onder andere door meer dan fulltime banen, nagenoeg niet actief met Dalto beziggehouden. Wel af en toe samen met mijn man Wim (ook een korfballer in hart en nieren) een wedstrijd gekeken en een jaar of 8 terug ben ik betrokken geweest bij oprichting van het scheidsrechters team.

En nu dan in het bestuur als voorzitter?!

Sinds een paar jaar ben ik met pensioen en heb daardoor tijd om me weer voor Dalto in te zetten. Dit wil ik graag omdat ik me vanaf het eerste begin altijd bij Dalto heb thuis gevoeld. Er heerst een prettige en ontspannen sfeer die niet lijdt onder het streven naar topprestaties op het hoogste niveau. Twee voorbeelden:

Wat is er mooier dan op een zonnige zaterdagochtend het veld op te lopen waar het dan krioelt van jonge spelers met hun betrokken ouders langs de lijn, de scheidsrechters die hun best doen en de coaches die zich druk maken? Of de zaal inkomen als het eerste speelt en dan te ervaren dat er veel leden en vrijwilligers zich inspannen om er een mooie happening van de maken.

Door al mijn ervaringen binnen de korfbalwereld en mijn betaalde banen denk ik dat ik onze vereniging kan ondersteunen, zodat alle leden met veel plezier kunnen korfballen zonder het streven naar topkorfbal te verwaarlozen. En dat de niet-korfballers zoals vrijwilligers en ouders ook met veel enthousiasme langs de lijn kunnen staan en zich in kunnen zetten voor de club.

Wat heb ik ooit allemaal gedaan in het korfbal?

[av_hr class=’invisible’ height=’6′ shadow=’no-shadow’ position=’center’ custom_border=’av-border-thin’ custom_width=’50px’ custom_border_color=” custom_margin_top=’30px’ custom_margin_bottom=’30px’ icon_select=’yes’ custom_icon_color=” icon=’ue808′ font=’entypo-fontello’ custom_class=”]

Speler

Net als de meeste leden ben ik lid geworden om te kunnen korfballen. Bij Dalto ben ik begonnen in het 2e en ben uiteindelijk geëindigd in een laag 40-plus team met oud-spelers als Wietse Oele en Douwe de Vries.

Bestuurslid

Ik was nog maar net lid van Dalto toen ik gevraagd werd om als bestuurslid de portefeuille wedstijdzaken op me te nemen. Toentertijd was het bestuur naast beleidsvormend vooral uitvoerend bezig. In die functie heb ik werkelijk van alles gedaan: wedstrijdsecretariaat senioren en junioren; organiseren Dalto-toernooien; bouwen van de nieuwe kantine (die dus net is gesloopt); inhuren zaal accommodatie om te trainen (Hoenderdaal bestond nog niet); overleg met de gemeente over de grasvelden enz. Na ongeveer 10 jaar ben ik hiermee gestopt.

Scheidsrechter

Het spelen heb ik vanaf mijn 30ste gecombineerd met fluiten. Ik ben daar flink fanatiek in geweest en heb op het één na hoogste niveau gefloten. Dat is vergelijkbaar met de klasse waarin Dalto 1 nu in de zaal speelt. Daarom doet het me ook goed, dat wat 8 jaar geleden klein is begonnen, nu is uitgegroeid tot een volwaardig team met zo’n 30 scheidsrechters met dank aan vele vrijwilligers!

Trainer/coach

Zowel lagere senioren als top F-jes en E-tjes heb ik met veel plezier getraind en/of gecoacht. In die jeugdteams zaten toen onder andere René, Tom, Dide, Elmer en Marlies.

KNKV-bestuurder

Na het stoppen als scheidsrechter ben ik gevraagd om plaats te nemen in het bondbestuur met wederom de portefeuille wedstrijdzaken. Ik was eindverantwoordelijk voor inhoudelijke zaken zoals de competitie indelingen, het reglement van wedstrijden, spelregels, de landelijke scheidsrechterscommissie, de opleidingen voor scheidsrechters enz. En representatieve taken zoals toespraken bij opening van verenigingsaccommodaties, uitreiking van bekers bij kampioenschappen e.d. Dit heb ik drie jaar gedaan.

Naast Dalto was er ook nog werk

Na 12 jaar als fysiotherapeut gewerkt te hebben ben ik Algemene Sociale Wetenschappen aan de UU gaan studeren. Tijdens deze studie heb ik als onderzoeker gewerkt. Na mijn studie ben ik bij een Arbodienst als arbeid- en organisatiedeskundige gaan werken. Tenslotte ben ik mijn loopbaan geëindigd als manager verenigingszaken bij het KNGF (Ned. Genootschap voor Fysiotherapie). Vier jaar geleden ben ik gestopt met betaalde werkzaamheden.

Ander nieuws

Stichtse Courant: “Adriaan van Dijk trots op Dalto D1”

10 likes

Team in het zonnetje!

3 likes

Daltokamp 2024

5 likes

Dalto zoekt (assistent) trainer-coach voor Dalto 2

5 likes