Winkelwagen (0)

Onze invloed op gelijke wedstrijden (boodschap aan trainers en scheidsrechters)

Foto: Hans Bömer

Het is in ieders belang om extreme ongelijkheid in sterkte binnen competities tegen te gaan, ongelijkheid welke leidt tot winnen met 18-2 (zoals onze E4 afgelopen zaterdag) of verliezen met 14-1 (zoals onze E5 op 2 maart). Zowel voor het spelplezier als voor de ontwikkeling van spelers is het ons doel om te streven naar gelijkere competities.

Wat wij als vereniging kunnen doen om bij te dragen aan gelijkere competities voor onze teams is het correct invullen van onze ‘digitale wedstrijd-formulieren’; zowel de startopstelling als de wissels. Maar ik hoor jullie vragen, waarom is dit zo belangrijk om gelijkheid binnen competities te motiveren?

Jaarlijks worden onze teams door de KNKV in competities ingedeeld. Voor onze teams, spelend binnen het breedtekorfbal, wordt dit gedaan op basis van een puntenscore. Het antwoord op de vraag zit hem in de opbouw van deze puntenscore.
Elke speler bouwt over de jaren dat die speelt een persoonlijke puntenscore op, waarin de wedstrijden waarin deze speler heeft gespeeld en ingevallen worden meegenomen. Hierbij wegen de meest recente wedstrijden het zwaarste mee.
De puntenscore van een team wordt nu afgeleid uit de persoonlijke puntenscores van de spelers die ingeschreven staan binnen een team.

Een voorbeeld; aangezien de E4 veel wedstrijden met gemak wint wordt de persoonlijke puntenscore van de spelers binnen de E4 verhoogd ten opzichte van de andere teams binnen de competitie. Deze verhoogde puntenscore wordt vervolgens meegenomen om de spelers uit de E4 volgend jaar (en de jaren daarna) tegen gelijkere tegenstanders in te delen.

Voor accurate persoonlijke puntenscores, en dus accurate puntenscores van teams, is de correctheid van het digitale wedstrijd-formulier dus essentieel en daarom het verzoek aan alle coaches en scheidsrechters:
Help de teams van Dalto om binnen gelijkwaardige competities ingedeeld te worden door de digitale wedstrijd-formulieren zo accuraat mogelijk in te dienen.

Ander nieuws

Er is een nieuw bericht geplaatst

4 likes

Update Technische Commissie

3 likes

Trainerscafé over terug- en vooruitblikken op een seizoen

2 likes

NK Veldkorfbal op 22 juni 2024, hulp gevraagd!

1 likes