Winkelwagen (0)

2 likes

Opleiding tot juryvoorzitter, ook voor niet-korfballers!

Kop AD Daltosite - Dalto/Klaverblad Verzekeringen - Korfbal - Driebergen

.

Jurylid zijn bij korfbal is leuk. Gezocht leden voor de jurytafel voor het zaalseizoen

Bij de wedstrijden die met schotklok worden gespeeld, is een jurytafel verplicht. Er zitten drie mensen achter de tafel, de tijdwaarnemer, de schotklokker en de juryvoorzitter.

Als juryvoorzitter ben je verantwoordelijk voor het juist functioneren van de jurytafel. Ook houd je toezicht op naleving van de voor de wedstrijd geldende reglementen en bepalingen, voor, tijdens en na de wedstrijd. Je bent een officiële vertegenwoordiger van het KNKV en maakt onderdeel uit van het arbitrageteam. Mooie tekst van de KNKV maar oef, dat klinkt ingewikkeld!

Dat dacht ik ook toen ze mensen achter de jurytafel zochten. Het eerste wat ik vroeg “wat moet je weten”. Het antwoord was, “je moet de spelregels kennen”. Nou dat is dus niet zo. Je moet de regels kennen die voor de jurytafel nodig zijn en die leer je in de Opleiding tot juryvoorzitter. Dat is één avond van ongeveer twee uur. Dat valt dus mee.

Ik had nog nooit gekorfbald, ben de opleiding gaan doen en ben achter de jurytafel gaan zitten. Super leuk om te doen. Veel contact met spelers, trainers, scheidsrechters en je mede-juryleden en altijd de mooiste plek in de zaal. Er staat nooit iemand voor je!

Inmiddels twee AHOY-finales gedaan samen met Ronald Bekkering, Wim Heijbroek en Chris Fokker en in november naar Polen voor de Korfbal Champions League en dat terwijl ik nooit gekorfbald heb. Zeg dus niet, dat kan ik niet want ook jij kunt het leren!

Bovenstaande koptekst komt uit het artikel van Chris Fokker dat na de zaalfinale in het AD stond. Helaas is dit bericht niet meegekomen vanaf de oude site.

Op 26 en 30 oktober wordt er online weer een Opleiding tot juryvoorzitter gegeven. Wil je daaraan meedoen, laat het mij even weten dan zullen wij zorgen dat je aangemeld wordt. Alleen als je juryvoorzitter wilt zijn, moet je deze opleiding gevolgd hebben.

Naast juryvoorzitters zijn er ook schotklokkers en tijdwaarnemers nodig. Lijkt je dit leuk om te doen, geef dat ook aan. Voor het oefenen en het helpen bij de wedstrijden zijn er genoeg mogelijkheden.

Kun je iets doen. Heel graag. Je mag mij bellen of appen via 0653 64 54 20 of een mail sturen naar r.wielinga@wielinga.eu.

Rosemarie Wielinga-de Winter

Ander nieuws

Nederlands Kampioenschap Veldkorfbal 2024

3 likes

Help mee met het NKD! 22 juni hebben we jouw hulp nodig!

9 likes

Volledige E-jeugd voorzien van trainers!

34 likes

Informatie halve finale D1 & B1 (livestream + parkeren)

1 likes