Winkelwagen (0)

Stichtse Courant: “Adriaan van Dijk trots op Dalto D1”

20240411 Koptekst StichtseCourant - Dalto/Klaverblad Verzekeringen - Korfbal - Driebergen

Ex-topkorfballer Adriaan van Dijk (42) van Dalto coacht nu de D1 van de Driebergse club. Zaterdag was hij één van de trainers tijdens de verloren NK-finale tegen Nieuwerkerk D1. Een illusie armer, maar een unieke ervaring rijker.

Door Stan Bos
Foto: Hans Bömer

Adriaan van Dijk is als oud-topkorfballer van Dalto niet snel meer ergens van onder de indruk. De Driebergenaar stond in een vol Ahoy om de zaalkorfbalfinale te spelen en was actief in vele grote wedstrijden, maar toen hij afgelopen zaterdag als één van de trainers van Dalto Dl terugkeerde op sportpark De Woerd was hij onder de indruk. Het team, dat zojuist met nipte cijfers de finale had verloren van Nieuwerkerk (10-11), kreeg een groots onthaal met fakkels en een erehaag.

De Dalto-kantine zat zaterdag bomvol om de livestream van de wedstrijd te bekijken. Een kleine 150 mensen waren meegereisd naar de Maaspoort in Den Bosch om de D1 aan te moedigen. Van Dijk is er trots op dat hij kinderen aan de hand van zijn ervaringen de korfbalsport kan bijbrengen. “Voor dit soort finales deed ik het vroeger al”, zegt Van Dijk. “Bij het hele proces en de weg er naartoe helpt het enorm als je zelf die ervaring hebt.”

Van Dijk schuift een groot deel van de credits door naar zijn collegatrainers. Hun kwaliteiten zijn waardevol, ook omdat Van Dijk door fysieke omstandigheden niet alles meer kan. “Rosanne Bovenberg is veel met gedrag bezig en heeft een CIOS-achtergrond. Ik ben het meest ervaren, maar Rosanne en Jesper van Kooten Niekerk hebben ook hun diploma’s. We zijn een heel goed trio dat elkaar prima aanvult.”

Zaterdag waren ze er allemaal bij in Den Bosch. Bij de meisjes Lotte van Dijk, Noore van Keeken, Quinn Lammers, Emma Oerlemans en Renske Ruward. Bij de jongens gaat het om Tycho van Barneveld, Daniël Hendriksen, Stijn ten Hoeve, Lucas Oerlemans en Boris van der Poel. De vaste reserves Suus Bergsma en Anna Loe Grootenhaar ontbraken niet. Kijken ze tegen Van Dijk op als ex-topkorfballer? “Nou, ik denk dat ze mij niet kennen in die rol. Wel merken ze hoe rustig wij zijn in de manier van coachen en hoe gedegen onze plannen zijn. En we maken veel plezier.”

Met hun spelplezier en het collectieve juichen maken ze indruk bij tegenstanders. Elke training en elke aanval willen ze het beter doen. Van Dijk is er trots op, ook op de Cl en BI die de play-offs haalden, maar de finale misliepen. “De veldfinales zijn allemaal weer bij Dalto in juni. Hoe mooi zou het zijn als we dan ook de finale op eigen veld kunnen spelen. Je merkt dat alles leeft bij Dalto. Er komen spelers vanaf de Utrechtse Heuvelrug naar ons toe, zonder dat we het hoeven vragen.”

Voor Van Dijk is het speciaal dat hij dochter Lotte in de D1 coacht. “Het is bizar hoe je kinderen in bepaalde dingen op jou lijken. Ik hoef haar maar aan te kijken en ze weet precies wat ik bedoel. Dat heb ik ook bij mijn zoon Bram, die in de Cl zit.” Van Dijk hoopt met zijn team meer mooie ervaringen te beleven. “Dit was de kers op de taart. Het is fantastisch om dit mee te maken.”

Ander nieuws

Er is een nieuw bericht geplaatst

4 likes

Update Technische Commissie

3 likes

Trainerscafé over terug- en vooruitblikken op een seizoen

2 likes

NK Veldkorfbal op 22 juni 2024, hulp gevraagd!

1 likes