Winkelwagen (0)

2 likes

Trainerscafé over terug- en vooruitblikken op een seizoen

Afgelopen woensdag vond het tweede trainerscafé plaats. In deze meer informele setting was het de bedoeling dat trainers vooral met elkaar in gesprek gingen, om zo ervaringen uit te wisselen en van/met elkaar te leren.

In het eerste gedeelte hebben we teruggekeken naar het afgelopen seizoen. Middels verschillende reflectievragen werden de trainers samen met hun collega-trainers uitgedaagd na te denken over vragen als;
Hoe heb jij ervoor gezorgd dat de oefening nuttig was voor alle spelers uit jouw team (differentiatie)?
Hoe heb jij ervoor gezorgd dat je kritisch kon kijken naar je eigen handelen en gedrag als trainer?
Hoe heb jij ervoor gezorgd dat ouders zich betrokken voelen bij het team?

In het tweede gedeelte blikten we vooruit op het aanstaande seizoen. Welke aspecten zijn belangrijk als het gaat om jouw seizoensvoorbereiding met je nieuwe team? Waar besteedt je aandacht aan in die eerste cruciale weken? Na een inventarisatieronde was er ruimte voor toelichting, aanvulling en vragen aan elkaar met een mooi totaaloverzicht als resultaat.

Uit deze inventarisatie volgde de wens voor een avond waarin alle trainers om beurten samen komen voor een speler-overdracht. Op deze manier kunnen nieuwe trainers van een speler met de juiste informatie van de huidige trainer, een speler direct bieden wat hij nodig heeft in het nieuwe seizoen. Welk moment deze avond gaat plaatsvinden zal nog worden gecommuniceerd.

Namens jullie hoofden jeugdopleiding,

Fernand en Floor

 

Ander nieuws

Nederlands Kampioenschap Veldkorfbal 2024

1 likes

Help mee met het NKD! 22 juni hebben we jouw hulp nodig!

9 likes

Volledige E-jeugd voorzien van trainers!

34 likes

Informatie halve finale D1 & B1 (livestream + parkeren)

1 likes