Winkelwagen (0)

Trotse ouder(s) van de C1

Afgelopen zaterdag wisten onze kinderen van de Dalto/Fysiotherapie Driebergen-Rijsenburg C1 iets heel knaps te presteren wat volgens mij geen enkele jeugdploeg van Dalto in de afgelopen jaren wist te presteren in de verschillende leeftijdscategorieën: kampioen in de hoofklasse! Wat een prestatie! Dit scenario was aan het begin van het seizoen niet bij een ieder opgekomen.

Dit jaar werden we als ouders door de begeleidingsstaf aan het begin van het veldseizoen bijeengeroepen door de trainers/begeleidingsstaf van de C1. Toen bleek al dat zowel het team als de staf bij elkaar pasten. De eerste veldhelft bevestigde dat beeld en de kids werden met gemak kampioen waardoor ze na de zaal in de kampioenspoule mogen uitkomen.

De poule-indeling in de zaal zorgde voor gefronste wenkbrauwen met League 1 tegenstanders als DVO, KZ en Groen-Geel. Gaandeweg het seizoen bleek dat de C1 voor niemand onder hoefde te doen. De ene na de andere overwinning werd behaald, waardoor de C1 afgelopen zaterdag al voor het kampioenschap mocht strijden. Een gelijkspel tegen grote rivaal SKF (tweede in de poule) was voldoende om een feestje te mogen vieren. In een zeer goed gevuld Hoenderdaal met enthousiast meelevende ouders flikten de kids het! Na tweemaal een achterstand van drie doelpunten werd er na een bloedstollende slotfase een gelijkspel behaald ondanks een niet al te best spel. SKF droop teleurgesteld af en mag volgende week met DVO uitmaken wie er ook in de play-offs mag spelen als nummer twee van de poule.

Als ouders zijn wij ontzettend trots op de prestatie van spelers en staf van de C1. Heerlijk om te zien dat iedereen zich zo goed ontwikkelt en de kids ook mentaal laten zien heel sterk te zijn. Spannende wedstrijden werden dit zaalseizoen vaak in het slot in het voordeel beslist en de eerste plaats is dan ook dik verdiend. Dankbaar zijn wij richting de staf: Tycho Jongmans, Michiel van Amerongen, Jorrit Bergsma en Marlies van Dijk. Drie keer per week besteden zij heel veel vrije tijd aan onze kinderen die thuis staan te springen om weer te mogen trainen en spelen. Hele zaterdagen hangen de kids bij Dalto rond waar zich een groot deel van hun sociaal leven afspeelt. Hopelijk gaat dit nog heel wat jaartjes door als ze in teams van hogere jaarlagen komen om uiteindelijk misschien wel het shirt van Dalto 1 te mogen dragen. Als de kids wat ouder zijn, dan staan clubs als DVO en Unitas aan de deur te kloppen of ze alsjeblieft bij hen komen korfballen. Mooi niet! Onze kids hebben alles wat ze willen bij Dalto en gaan nog vele mooie jaren tegemoet met elkaar!

Zaterdag 23 maart speelt de C1 de kwartfinale thuis tegen waarschijnlijk Unitas op weg naar een mogelijk landskampioenschap. We nodigen iedereen binnen Dalto , en zeker ook de selectie 1 en 2, uit om onze C1 aan te komen moedigen. Zij verdienen deze steun en gezien het spel van de afgelopen tijd zal het zeker weer een mooie pot gaan worden.

 

Tot 23 maart!

Namens heel veel ouders van de C1,

Edwin W

Ander nieuws

Stichtse Courant: “Adriaan van Dijk trots op Dalto D1”

10 likes

Team in het zonnetje!

3 likes

Daltokamp 2024

5 likes

Dalto zoekt (assistent) trainer-coach voor Dalto 2

5 likes