Winkelwagen (0)

Uit de krant van maandag 13 februari 2017

Driebergers blijven door 25-28 overwinning volop in de race voor de kruisfinales

Dalto graaft graf van OVVO

 

OVVO - Dalto in het AD
Billse Dingjan van OVVO ziet de bol door de korf gaan. Kaylee Alblas en Marlies Dingemans juichen voor Dalto. Foto Marco Spelten

[av_hr class=’invisible’ height=’5′ shadow=’no-shadow’ position=’center’ custom_border=’av-border-thin’ custom_width=’50px’ custom_border_color=” custom_margin_top=’30px’ custom_margin_bottom=’30px’ icon_select=’yes’ custom_icon_color=” icon=’ue808′ font=’entypo-fontello’ custom_class=”]

Het was een korfbalkraker van uitersten. Door de winst van Dalto op OVVO (25-28) blijven de Driebergers volop in de race voor de kruisfinales. Voor OVVO viel het doek in de hoofdklasse.

Stan Bos
Maarssen

Het contrast kon bijna niet groter zijn, zaterdagavond in de OVVO-hal, waar de laatste minuten van de regionale korfbalklassieker tussen OVVO en Dalto een bijna surrealistische sfeer hing. Met een schier onmogelijk in te halen achterstand in de laatste minuten liet de fanatieke Maarssense aanhang nog maar eens op indrukwekkende wijze blijken dat ze – wat er ook gebeurt en hoe kritisch ze ook kunnen zijn – altijd achter hun ploeg en club blijven staan. Daar doet de degradatie uit de hoofdklasse niets aan af.

Het was bijna aangrijpend om te zien hoe er een einde kwam aan een tijdperk van tien jaar met veel successen en – het summum – twee seizoenen op het hoogste niveau in de Korfbal League. Zeker omdat Dalto stond te vieren na de zege. Tussen het beeld van winst en wanhoop zat maar een paar meter. Degraderen tegen de grote rivaal, OVVO had het graag een weekje uitgesteld, doet extra pijn. Niet in de laatste plaats voor Tim Backx, die na het laatste fluitsignaal in een hoek minutenlang voor zich uit zat te staren. “Zo wil ik natuurlijk geen afscheid nemen”, zei de routinier, “maar je hebt het niet altijd in eigen hand.”

Baken

Juist Backx was altijd een baken van onverzettelijkheid. Hoe lastig OVVO het ook in de Korfbal League en dit seizoen in de hoofdklasse had, de Maarssense ploeg worstelde en kwam altijd weer boven. Nu moet OVVO weer bouwen, zonder Backx, die eigenlijk twee jaar geleden na de degradatie uit de League al wilde afzwaaien, maar ook toen niet met een degradatie een lange korfballoopbaan wenste te beëindigen. Dat gebeurt nu toch, al weigert Backx cynisch te doen. “OVVO is mijn club. Hier heb ik alles doorlopen en prachtige jaren gehad onder Erwin van der Putten en Frits Wip. Wrang om zo te moeten stoppen.”

Zetel

Dat geldt dan weer niet voor Dalto, dat door de overwinning bij OVVO volop in de race blijft voor de kruisfinales. “Dalto haalt de play-offs niet”, zong de fanatieke OVVO-aanhang, waarbij de wens ongetwijfeld de vader van de gedachte was. Dat is overigens nog maar de vraag, want de Driebergers speelden in Maarssen weliswaar niet groots, Dalto heeft plaatsing voor die belangrijke wedstrijden wel in eigen hand. Zaterdag staat er in en tegen Wageningen een waarschijnlijk cruciaal duel op de rol. Beide ploegen haalden zestien punten uit twaalf duels. Wint Dalto, dan zitten de Driebergers in een zetel.

René Siedsma, met elf doelpunten een belangrijke factor bij de winst van Dalto, was vooral blij dat hij met de ploeg weer eens een uitwedstrijd won. De Driebergers gingen dit seizoen al bij twee andere laagvliegers – SDO en Unitas – over de knie en konden zich in Maarssen simpelweg geen schade permitteren. “Die twee wedstrijden waren inderdaad ondermaats. Dat mag ons niet meer gebeuren”, vindt Siedsma. “Wij wisten dat OVVO voor de laatste kans op handhaving streed. Ons spel was niet even florissant, maar we hielden onze kop erbij. Alleen pakten we niet echt door.” Doorpakken moet Dalto zaterdagavond sowieso wél doen, want met Wageningen treft het achttal van Jorrit Bergsma een tegenstander van een heel ander kaliber. Bovendien heeft Dalto na het verlies in de thuiswedstrijd nog wat goed te maken. Siedsma: “Als wij niet winnen bij Wageningen, dan verdienen we het op basis van die wedstrijd niet om de kruisfinales te spelen. Maar als je het over het hele seizoen bekijkt, verdienen we het wel. Ik denk nog steeds dat wij de Korfbal League aankunnen. Met Nic en Wageningen zijn wij League-waardig.”

Dalto mag dat zaterdag in Wageningen laten zien. De Driebergers groeven afgelopen weekeinde al het graf voor OVVO. Nu mag Dalto aantonen dat het over een paar weken ook echt in die kruisfinales thuishoort.

Hoofdklasse

OVVO – Dalto 25-28 (11-13)

Scores OVVO:
Martijn Roos 12, Henk Fokker, 5, Door van der Vegt 2, Monique van Lente 2, Hanneke Bolleman 2, Roy Visser, Bas Noordermeer.

Scores Dalto:
René Siedsma 11, Maarten Groot Hulze 5, Dico de Jager 4, Remy Schulting 3, Paula Bos 2, Anouk Wezendonk 2, Kaylee Alblas.

Ander nieuws

Stichtse Courant: “Adriaan van Dijk trots op Dalto D1”

10 likes

Team in het zonnetje!

3 likes

Daltokamp 2024

5 likes

Dalto zoekt (assistent) trainer-coach voor Dalto 2

5 likes