Winkelwagen (0)

Verslag Mid-Fryslân/Redurisk 1 –Dalto/Klaverblad Verzekeringen 1

Deze voorlaatste speeldag zou een dagje Friesland betekenen. Waar veel spelers en ouders hier een gezellig weekendje van gingen maken, reden wij ’s ochtends vol goede moed richting Gorredijk. Beladen met diverse versnaperingen, uiteraard de snoeppot mee, en onder een heerlijk zonnetje de eerste stop bij LDODK alwaar Dalto 2 mocht gaan proberen om zich definitief veilig te spelen. In een spannende wedstrijd werden de punten, door o.a. een 9-klapper van Thijs, meegenomen naar de volgende stop: Grou, waar Dalto het mocht gaan opnemen tegen Mid-Fryslân, dat de punten goed kon gebruiken gezien het feit dat zij nog op een positie staan die recht geeft op de play-offs en Dalto dat graag revanche wilde nemen op de ploeg die hen de eerste thuisnederlaag eerder dit seizoen bezorgde.

Verslag: Pieter Keuning
(Foto is een screenshot van de livestream)

In de verdediging startten Quinty, Fenna, Rene en Kris terwijl aanvallend Enza, Fleur, Mathijs en Joost hun kunsten mochten gaan vertonen. Mid-Fryslân kwam via een doorloop op 1-0 waarna Mathijs van afstand de stand weer op gelijke hoogte bracht. Na een gemiste stip van Kris liep de thuisploeg uit naar 3-1 waarna, na een gemiste stip van Joost, Mathijs wederom van afstand de 2-3 er in legde.

In een fase dat Dalto er niet aan te pas kwam, waarbij vooral het vak van Quinty, Fenna, Rene en Kris het moeilijk had, liep Mid-Fryslân uit naar een 6-2 voorsprong. Hierop brachten Fleur en Mathijs van afstand toch weer de stand naar 6-4 en na een treffer van Mid-Fryslân miste Rene nog een stip. De Friezen gingen door waarmee zij bezig waren maar na de 8-4, wist Dalto door Mathijs (afstand), Joost (stip) en Rene (afstand) de aansluiting toch weer te vinden.

Na de discutabele stip die Mid-Fryslân meekreeg, 9-7, scoorde Enza haar doelpunt en werd de eerste helft afgesloten met wederom een stip voor Mid-Fryslân, 10-8.

Na de rust kwam Gideon er voor Kris in maar liep Mid-Fryslân toch uit naar 11-8. Het vak van Quinty, Fenna, Rene en Gideon kwam steeds beter in de wedstrijd wat resulteerde in een doelpunt van Quinty. Na de 12-10 wisten Rene, Fenna en Mathijs Dalto de eerste voorsprong in de wedstrijd te geven, 12-13. Na de 13-13 nam Dalto via Quinty en Fenna een 13-15 voorsprong en kwam Lotte erin voor Enza.

Na de 13-16 van Mathijs werd het toch weer 15-16 maar de inmiddels er weer ingekomen Kris gooide van afstand de 15-17 binnen. De wedstrijd bleef spannend en Mid-Fryslân scoorde de 16-17. Nadat Mathijs van afstand de 16-18 er in mikte werd het wederom gelijk, 18-18.

Lotte snelde langs haar tegenstandster en gooide de doorloopbal erin, 18-19. Hierop brak een fase van stuivertje wisselen aan. Mid-Fryslân pakte de voorsprong, 20-19, en Dalto kwam via de ingevallen Thijs en wederom een doorloop van Lotte weer op voorsprong, 20-21.

Met nog drie minuten op het bord bleek gelukkig voor Dalto ook Mid-Fryslân de zenuwen niet de baas te zijn. Twee gegeven stippen werden door hen gemist maar toch kwamen zij een minuut voor tijd langszij.

In de laatste seconden van de wedstrijd wist Quinty van afstand toch de winnende er in te gooien wat resulteerde in een explosie van vreugde zowel in-, als buiten het veld.

Wat een wedstrijd, waarin Dalto, waarschijnlijk door een goede stand van de maan, liet zien zich te kunnen meten met de andere clubs. Een zeer sterke tweede helft gaf vandaag de doorslag om met een tevreden gevoel richting de laatste zaalwedstrijd te gaan.

Doelpuntenmakers: Mathijs 7x, Quinty 3x, Fenna 2x, Fleur 2x, Lotte 2x, Rene 2x, Enza 1x, Joost 1x, Kris 1z, Thijs 1x.

Volgende week zaterdag 16 maart de laatste wedstrijd van dit zaalseizoen:
Aanvang 18.15 uur: Dalto/Klaverblad Verzekeringen 2 – Fiks 2;
Aanvang 20.00 uur: Dalto/Klaverblad Verzekeringen 1 – Avanti/Post Makelaardij 1

Locatie: Sporthal Hoenderdaal te Driebergen.

Ander nieuws

Stichtse Courant: “Adriaan van Dijk trots op Dalto D1”

10 likes

Team in het zonnetje!

3 likes

Daltokamp 2024

4 likes

Dalto zoekt (assistent) trainer-coach voor Dalto 2

5 likes