Winkelwagen (0)

Verslag TOP/IAA fresh – Dalto/Klaverblad Verzekeringen

De eerste zaalcompetitiewedstrijd van dit seizoen betekende een uitwedstrijd in Sassenheim tegen TOP.

Dalto 2 moest helaas de punten in Sassenheim laten. Tot aan 13-13 ging het gelijk op maar de eindspurt van TOP was iets beter waardoor er een eindstand van 18-14 op het bord kwam. Hierna was het de beurt aan Dalto 1.

Een wedstrijd tegen een team dat eigenlijk vorig jaar in dezelfde situatie zat als Dalto dit jaar: Een jong en onervaren team gaan opbouwen naar een Korfbal League-waardig team. Wat dat betreft hebben ze dat bij TOP goed gedaan. Een goede mix van ervaring en jonge spelers die vanaf het eerste fluitsignaal met snel, agressief en nauwkeurig spel het Dalto zeer zwaar zou gaan maken.

Het startende aanvalsvak met Mathijs, Gideon, Quinty en Fleur wist deze middag het grootste deel van de doelpunten voor hun rekening te nemen maar dat bleek niet genoeg te zijn. In het begin kon Dalto nog meekomen maar vanaf de 3-3 werd er al snel een gat geslagen naar 9-4 en sloot de eerste helft af met een 12-7 ruststand.

Na rust waren het vooral de dames van TOP die de doelpunten voor hun rekening namen. Vooral van afstand schoten zij met scherp waardoor het nog aanwezige broze zelfvertrouwen minder en minder werd. Ook de noodzakelijke wissels, Lotte voor Enza, Thijs voor Kris, Mats voor Gideon en Yoni voor Quinty Stahli konden het verschil niet maken en TOP liep uit naar een eindstand van 24-14.

Een start van de competitie die we liever niet hadden gehad maar ook een begrijpelijke. Het team moet nog groeien en heeft ook een resultaat nodig om een beter zelfvertrouwen te krijgen. Onder het mom van: “iedere nederlaag is dichterbij een overwinning” reizen we a.s. zaterdag af naar Alphen a/d Rijn, waar die overwinning wellicht behaald kan worden op TEMPO.

Doelpuntenmakers:
Mathijs 4x, Gideon 3 x, Rene 2x, Quinty 1x, Fleur 1x, Yoni 1x, Kris 1x, Mats 1x.

Volgende wedstrijden: Zaterdag 18 november:
18.35 uur TEMPO 2 – Dalto Klaverblad verzekeringen 2
20.30 uur TEMPO 1 – Dalto Klaverblad verzekeringen 1

Locatie: Limeshallen in Alphen a/d Rijn

Ander nieuws

Dalto kerstklaverjassen, vrijdag 22 december

1 likes

Bio-Kultura, shirtsponsor van Dalto C2

0 likes

AD: “Dalto verrast met zege bij gedegradeerd Unitas”

1 likes

Verslag Unitas/Perspectief – Dalto/Klaverblad Verzekeringen

1 likes