Winkelwagen (0)

Verslag Unitas/Perspectief – Dalto/Klaverblad Verzekeringen

Na de laatste 2 overwinningen ging Dalto met een goed gevoel richting Harderwijk om het tegen Unitas op te nemen. Een tegenstander die onlangs in een oefenduel nog veel te sterk was en met 16-27 won.

In de aanval begonnen vandaag Quinty, Fleur, Mathijs en Gideon en verdedigend begonnen Lotte, Fenna, Rene en Kris. De eerste minuten van de wedstrijd waren aftasten en pas in de 4e minuut opende Unitas de score door van afstand en door een vrije worp de 1-0 en 2-0 op het bord te zetten. Dalto liet zich niet van de wijs brengen en pakte brutaal de voorsprong door, de in de basis debuterende, Lotte gevolgd door Rene en Fleur.

Hierna volgde een wedstrijd waarbij Unitas en Dalto elkaar in de stand niet lieten gaan en over en weer werd er lekker gescoord. Tot aan de 7-9 scoorden Fenna, Mathijs, Rene, Quinty en Kris wat ook maar weer aangaf dat een ieder zijn doelpunt meepakte. Nadat Gideon van ver ook zijn doelpunt, de 7-11, maakte stonden alle basisspelers op het scoreformulier.

Dalto wist in deze fase van de wedstrijd met solide spel uit te lopen naar een ruststand van 9-13 waarbij vooral het laatste doelpunt van Gideon een “lekkertje” was. Direct vanaf het fluitsignaal de pass van Mathijs op de lopende Gideon die de bal vakkundig in de korf legde.

Na de rust wist Dalto door doelpunten van Lotte, Quinty, Kris, Fenna en Mathijs zelfs uit te lopen naar een 11-18 voorsprong.

Hierna brak een fase in de wedstrijd aan waarin het arbitrale duo, wellicht door deze Sinterklaastijd met cadeautjes, het nodig vond om veelvuldig naar de stip te wijzen. Niet ieder cadeautje werd uitgepakt maar na twee gemiste stippen van Unitas wisten zij toch een keer raak te stippen.

Dalto bleef zelf ook scoren door Fenna, Lotte en Gideon (2x) waarna Quinty en Kris hun stip wel wisten te verzilveren.

Bij 16-22 nam Unitas een time-out maar ook dat had voor hen niet het gewenste resultaat doordat Kris direct hierna de 16-23 scoorde. Wat Unitas ook probeerde, Dalto bleef steeds keurig mee scoren wat uiteindelijk resulteerde in een mooie 20-28 eindstand.

Op de tribune was het feestje door de supporters toen al begonnen en ook de spelers deden na het eindsignaal uitbundig mee.

Deze overwinning van Dalto kwam vooral tot stand door de goede teamspirit. In de één tegen één duels liet Dalto zicht de spreekwoordelijke kaas niet van het brood eten en onder de korf werd er door een ieder gestreden. Hulde!

Doelpuntenmakers:
Kris 6x, Mathijs 4x, Gideon 4x, Rene 3x, Lotte 3x, Quinty 3x, Fenna 3x en Fleur 2x.

Volgende week de belangrijke uitwedstrijd tegen AW.DTV in Amsterdam.
Aanvang 19.30 uur, locatie Sportgebouw Bibian Mentel aan de Froukje Dillemastraat 118.

Verslag: Pieter Keuning
Foto’s: Winanda van Zwamen (korfbalfoto.nl)

Ander nieuws

Voorstellen indienen kan nog tot en met vrijdag 23 februari

1 likes

Update van het S-team

2 likes

In het AD: “Cavelaars symbool voor wisselend seizoen Dalto”

5 likes

Dalto/Klaverblad Verzekeringen buigt pas in slotfase voor sterk AW.DTV

5 likes