Winkelwagen (0)

7 likes

Dalto/Klaverblad Verzekeringen buigt pas in slotfase voor sterk AW.DTV

Lange tijd had Dalto uitzicht op een goed resultaat tegen koploper AW.DTV. Bij de rust was de stand nog gelijk (13-13). In de tweede helft moest Dalto in de achtervolging, en de ploeg deed dat met verve. Met nog zeven minuten te gaan kwam Dalto terug tot 22-23, maar daarna trok AW.DTV de wedstrijd naar zich toe. In de laatste minuten liet Dalto het lopen waardoor er een geflatteerde 23-30 einduitslag op het bord kwam. Ondanks het verlies mag Dalto positief terugkijken op de geleverde prestatie, waarbij finesses en de ervaring van AW.DTV de doorslag gaven, naast het feit dat de arbitrage niet het niveau van de wedstrijd haalde.

Verslag: Johan de Groot
Foto’s: Xanne van Houwelingen en Hans Bömer

Gevraagd naar het plan voor de wedstrijd,  gaf coach Jesper Oele aan dat hij met volle pressie wilde spelen, maar ook te gaan switchen om de tegenstander in verwarring te brengen: “We spelen tegen een sterk team, ze hebben niet voor niets zeven keer achter elkaar gewonnen. Wat wij moeten brengen is energie en goed schieten. Daarvoor moeten we zorgen dat de schutters dichtbij uitkomen als ze achterverdedigen en dat we snel een aangeef neerzetten.” Bij Dalto vormden Mathijs, Gideon, Lotte en Enza het eerste aanvalsvak, en begonnen Kris, Joost, Fenna en Quinty in de verdediging.

De D-side begon de wedstrijd met het scanderen van “Wij zijn niet bang”, en dat gold ook voor de spelers in het veld. Dalto ging flitsend van start, de eerste twee schoten van Mathijs waren gelijk raak, terwijl de verdediging niet in de problemen kwam (2-0). In de andere vakken was het even aftasten, totdat Kris met een doorbraak een strafworp forceerde, die hij zelf benutte (3-0). AW.DTV kwam terug tot 3-2, onder meer uit een vrije bal, waarmee door de scheidsrechters zeer kwistig werd gestrooid. Dat was jammer voor de wedstrijd, die anders nog mooier had kunnen zijn. Dalto was via een doorloopbal van Lotte, een vrije bal en een schot van Mathijs een paar keer dichtbij een volgend doelpunt, maar de bal ging er steeds net niet in. De verdediging wist echter ook stand te houden, en na een onderschepping van Fenna kon Lotte van dichtbij de 4-2 scoren. Kris maakte van afstand zelfs 5-2, en AW.DTV zag zich kort daarna gedwongen een time-out te nemen. Na een blok van Fenna, een doorbraak van Enza en een paar net-niet ballen van Dalto kwam AW.DTV terug tot 5-4. Mathijs was de eerste helft prima op schot en scoorde van afstand 6-4. Joost stond uitstekend te rebounden en te verdedigen tegen Mick Snel, en wist ook scorend de ban te breken: vanuit de hoek maakte hij de 7-5.  In deze fase kon AW.DTV alleen maar scoren omdat ze om de haverklap een vrije bal of een strafworp kregen. Ook Dalto kreeg een paar vrije ballen, en die werden benut door Mathijs en Fenna, ondanks onsportieve geluiden van irritante Amsterdamse bankzitters. Enza zette Dalto vervolgens op een 10-8 voorsprong, maar daarna kwam oud-Dalto speelster Ilona van de Berg op schot, en de stand was weer gelijk (10-10). Ook Gideon stond als een leeuw te rebounden en pakte veel ballen. Dat gaf aanvalsmogelijkheden, en Lotte verdiende zo een strafworp die ze ook benutte (11-10). De wedstrijd ging gelijk op, Kris en Lotte schoten nog een keer raak voor Dalto, maar de bezoekers kwamen steeds weer langszij. Zo leek 13-13 de ruststand te worden, maar tot ontsteltenis van Dalto kreeg AW.DTV na de zoemer nog een strafworp voor een vermeende overtreding onder de korf. Ilona van de Berg was echter zo sportief om deze kans niet te nemen, waardoor het toch 13-13 bleef.

Na de pauze nam AW.DTV het initiatief met een belangrijke rol voor Jim Snel en Ilona van de Berg, die al na acht seconden een enkelblessure opliep, maar even later toch weer verder kon.  Dalto moest achtervolgen, maar bleef in de wedstrijd, dankzij nog een onberispelijke vrije bal van Fenna en een raak noodschot van Mathijs (16-18). De D-side zong ondertussen als vanouds ‘alles is voor Joost’. AW.DTV bleef echter goed schieten, en het achterverdedigen had niet het gewenste effect. Rene en Fleur waren in de ploeg gekomen, en laatstgenoemde verdiende een stip om er 18-21 van te maken. Kris bracht het verschil weer terug naar twee, maar Ilona van de Berg was goed op dreef, en zo werd het 19-23. ‘Opgeven’ staat echter niet in het woordenboek van Dalto, en Fenna maakte een prachtige doorloopbal (20-23). Even later was ze er weer langs, maar tot grote verbazing van iedereen kreeg ze geen strafworp mee, maar werd er voor lopen gefloten. De verdedigende druk van Dalto was goed in deze fase, en dat zorgde er voor dat Fenna even later van afstand revanche kon nemen met een mooi schot (21-23). Fleur werd in de verdediging omver gelopen, dat leverde balbezit op en diverse schotkansen voor Dalto, met dank aan goed reboundwerk. Lotte schoot raak, waarmee de spanning weer helemaal terug was (22-23). Dankzij weer een vrije bal kwam AW.DTV op 22-24, en de D-side had er nu genoeg van en liet dat ook duidelijk merken aan de scheidsrechters. Dalto had een paar aanvallen zonder succes, en AW.DTV liet zien dat het de kwaliteit heeft om in een beslissende fase door te drukken. Jim Snel scoorde twee keer (22-26) en besliste daarmee de wedstrijd. Dalto kon de verdedigende druk niet meer opbrengen, en zo kon met name Mick Snel nog een paar keer scoren, waar hem tot dan toe in de wedstrijd nauwelijks was gelukt. Zo eindigde de wedstrijd in 23-30, een verdiende maar hoog uitgevallen overwinning voor AW.DTV gezien het spannende verloop van de wedstrijd.

Fenna vond het uiteraard jammer dat er geen punten waren binnengehaald, maar kon toch ook terugkijken op een goede wedstrijd van haar zelf en de ploeg: “We hebben het ze moeilijk gemaakt, en mogen trots zijn op onze prestatie. In de tweede helft zijn we zoals vooraf afgesproken geswitcht naar achterverdedigen, maar zij schoten gewoon goed.”
Ook Jesper was teleurgesteld in de uitslag, maar niet in het spel van zijn team: “Zulke wedstrijden worden op details beslist, en dan merk je dat zij meer ervaring hebben. Ze speelden ook geslepen, waardoor we teveel vrije ballen tegen kregen, soms moeten wij de overtredingen tegen ons duidelijker laten zien. We blijven groeien als team, en als we als groep bij elkaar blijven kunnen we volgend jaar zeker meedoen voor de play-offs. En onze supporters waren vanavond weer geweldig, dat vind je nergens anders!”

Doelpunten Dalto:
Mathijs 7, Kris 4, Fenna 4, Lotte 4, Joost 1, Enza 1, Fleur 1, Rene 1.

Ander nieuws

Update van het S-team

3 likes

Zomertrainingen

0 likes

Jaaragenda seizoen 2024/2025 (paar wijzigingen)

1 likes

Dalto Gala, meld je nu aan!

3 likes