Winkelwagen (0)

Dalto/Klaverblad Verzekeringen laat Tempo niet in de wedstrijd komen

Dalto won zonder veel problemen met 24-17 de thuiswedstrijd tegen Tempo, ook wel bekend als de Klaverblad-derby, omdat beide teams dezelfde sponsor hebben. Vanaf de start liep Dalto al snel uit naar een ruime voorsprong van 5-0, en bouwde deze voorsprong uit tot 12-6 bij rust. Daarna kwam Tempo beter in zijn spel, en had Dalto een wat mindere fase waardoor het verschil een paar keer terugliep naar vier. Verder liet Dalto het niet komen. Mooi om te zien was hoe goed Thijs de honneurs waarnam voor de zieke Mathijs en dit  hele vak met een gemiddelde leeftijd van 21 uitstekend op dreef was.

Verslag: Johan de Groot
Foto’s: Hans Bömer

De voorbeschouwing van Jesper Oele was niet ingewikkeld: “Als wij ons niveau halen, dan winnen we vanavond. In die zin is het vergelijkbaar met de wedstrijd tegen Avanti, maar daar zat er nog te veel spanning in het team, waardoor zij terug konden komen. We moeten mentaal sterk zijn, en niet bezig zijn met het resultaat, maar gefocust blijven. Dan komt het goed. Het gemis van Mathijs is natuurlijk een factor, hij is onze scorende speler, maar het is een mooie kans voor Thijs als zijn vervanger om te laten zien wat hij kan.”

Het jeugdige vak met Thijs, Gideon, Lotte en Fleur ging aanvallend flitsend van start. Dat leverde meteen een vrije bal op, die door Thijs werd benut. Daarna kreeg Lotte na een doorbraak een strafworp, maar die ging mis. Ze ving de bal zelf af, en speelde Thijs aan die de 2-0 binnen schoot. Tempo kreeg een lange aanval met heel veel schoten, maar die gingen allemaal mis. Dat gaf Kris de kans om de 3-0 te maken. Uit een onderschepping in de verdediging kon Thijs nog meer vertrouwen putten, en hij kreeg al zijn eigen liedje van de D-side. Met een fabelachtige goal bracht Kris de stand op 4-0. In de verdediging viel op dat Dalto goed meekeek, en met name Quinty pakte zo diverse rebounds. Fleur schoot op overtuigende wijze Dalto naar een 5-0 voorsprong, en pas na tien minuten kwam Tempo voor het eerst tot scoren. Dat lag enerzijds aan de verdedigende druk van Dalto, maar anderzijds ook aan het gebrek aan zuiverheid bij Tempo waarbij ook goede kansen om zeep geholpen werden. Toch waren er ook bij Dalto verbeterpunten, met name de plaatsing was soms onzorgvuldig.  Na de 6-1 van opnieuw Kris nam Tempo logischerwijs een time-out. Dalto bleef goed meekijken in de rebound, nu was het Fleur die zo de bal veroverde. Aanvallend liep het even niet bij Dalto, en Tempo kwam terug tot 6-2. Nadat een one-hander van Thijs er net uitdraaide scoorde Gideon van achter de korf, en even later scoorde Thijs zelf met een omdraaibal. Hij zat duidelijk in een flow en onderschepte vervolgens ook de bal in de verdediging. Het andere vak van Dalto ging variëren, en met succes: Enza en Quinty voerden de score op naar 10-2, en Dalto zat op rozen. Tempo miste een aantal grote kansen, maar kwam toch nog terug tot 11-5. Gideon, die zowel onder de korf als in de aanval een sterke wedstrijd speelde, scoorde zijn derde doelpunt voor de 12-5, maar het laatste doelpunt voor rust was voor Tempo. Het verschil van zes doelpunten had alles te maken met de schotpercentages: voor Dalto was dit 24% en voor Tempo 10%.

Tempo begon goed aan de tweede helft, en kwam terug tot 12-8, onder meer via de in de tweede helft trefzekere Noah Kuiper. Thijs zat er in de verdediging steeds kort op, maar desondanks wist de spits van Tempo er toch zeven te scoren in de tweede helft. Dalto was aanvallend moeizaam gestart, maar na de vakwissel zorgden Gideon en Thijs er met twee rake afstandsschoten voor dat de voorsprong weer opliep naar zes. Bij 16-10 nam Dalto een time-out, maar plaatsfouten bleven de ploeg parten spelen. Tempo kwam weer terug tot 16-12, en de coaches van Dalto voerden twee wissels door in hetzelfde vak. Joost kwam voor Rene om weer minuten te maken na zijn terugkeer uit Afrika, en Fenna nam de plaats in van Enza. Joost bracht rust onder de korf, maar liet het schieten nog grotendeels over aan zijn vakgenoten.

Fleur verdiende een stip met een  doorbraak en benutte die voor 17-12. Na de 17-13 (ook uit een stip) vroeg Fenna bij het uitnemen om de bal omdat ze vrij stond, en Quinty wist daardoor te scoren. Door Noah Kuiper kwam Tempo nog één keer terug tot vier doelpunten, maar toen was het tijd voor Lotte, die tot dan toe haar pogingen had zien stranden. Met een one-hander en een afstandsschot zorgde ze voor 20-14, en met nog een wondergoal van Kris werd het 21-14. Fenna kreeg twee keer de kans vanaf 2,50 meter, maar schoot vervolgens raak van grotere afstand. Lotte maakte nog een doorloopbal nadat ze snel achter haar eigen mislukte schot aanging dat door Gideon was gevangen (23-15). Het laatste doelpunt was van Fleur die scoorde vanaf ‘haar’ plek achter de korf. Daarmee werd de eindstand van 24-17 bereikt. Het schotpercentage bleef op 24%, terwijl Tempo dit in de tweede helft wist op te voeren naar 15%.

Jesper: “We hebben gedaan wat we moesten doen, er waren soms wat mindere fases, maar we hadden de wedstrijd onder controle. Thijs heeft het prima gedaan als vervanger van Mathijs. En hoewel ik eigenlijk geen heer hoefde te wisselen wilde ik Joost weer ritme laten opdoen. Lotte: “Het liep goed in ons vak doordat we bij elke aanval goede afspraken maakten hoe we zouden gaan spelen.” Joost: “Voor mij een prima wedstrijd om er weer in te komen.”

Doelpunten Dalto:
Thijs 5, Kris 5, Gideon 4, Lotte 3, Fleur 3, Quinty 2, Enza 1, Fenna 1.

Ander nieuws

Voorstellen indienen kan nog tot en met vrijdag 23 februari

1 likes

Update van het S-team

2 likes

In het AD: “Cavelaars symbool voor wisselend seizoen Dalto”

5 likes

Dalto/Klaverblad Verzekeringen buigt pas in slotfase voor sterk AW.DTV

5 likes