Winkelwagen (0)

Dalto/Klaverblad Verzekeringen sluit zaalseizoen vrolijk af met winst op Avanti

Dalto won de laatste wedstrijd in Korfbal League 2 met 23-18 van het al gedegradeerde Avanti. Hoewel er ook voor Dalto niets meer op het spel stond werd er toch geprobeerd om er een mooie wedstrijd van te maken, en te laten zien welke stappen er dit seizoen zijn gezet. Dat lukte in grote lijnen goed, en zo kwam de overwinning nooit in gevaar. Bij rust leidde Dalto al met 10-7. De beste fase volgde na rust, waarbij de voorsprong werd uitgebouwd tot 21-12. In het laatste kwart ging Dalto veel wisselen en werd het spel rommeliger, waardoor Avanti nog enigszins terug kon komen.

Verslag: Johan de Groot
Foto’s: Hans Bömer

Vorige week had Dalto de merkwaardig verlopen uitwedstrijd tegen Mid-Fryslân in extremis met 21-22 gewonnen door opnieuw een goal van Quinty in de laatste minuut. Jesper Oele hierover: “We willen stappen zetten door ook punten te pakken tegen ploegen die voor de top-4 spelen. Iedereen behalve AW.DTV was in Friesland hard onderuit gegaan, en verdedigend hadden we ze waar we ze hebben wilden. Alleen ontbrak het in de eerste helft aan het vertrouwen in de aanval, wat je ook terugzag in de drie gemiste strafworpen. In de tweede helft hebben we dat knap omgezet, waardoor we laten zien wat we kunnen als we er echt ook in geloven. Voor vandaag is het doel om zelf goed voor te verdedigen, en in de aanval slim om te gaan met het achterverdedigen van Avanti.”

Dalto begon met Fleur, Lotte, Gideon en Joost in de aanval, en dat betekende veel reboundkracht bij de heren, waardoor de dames veel konden herhalen. Gevolg was een 1-0 voorsprong voor Dalto dankzij Joost die de bal ving onder de korf en van dichtbij scoorde. Bij een vrije bal aan de andere kant botsten Enza en haar tegenstandster ongelukkig met de hoofden tegen elkaar, wat al na een minuut een lange blessurebehandeling opleverde, de dame van Avanti moest helaas zelfs worden gewisseld. Avanti wist in deze fase nog gelijke tred te houden. Met een vrije bal van Rene en een afstandsschot van Lotte pakte Dalto steeds even een voorsprong, maar met 3-3 was het weer gelijk. Ook in het andere aanvalsvak (met Quinty, Enza, Kris en Rene) werd nu op de dames gespeeld. Eerst was het Enza die met een doorloopbal scoorde, en even later was ook Quinty er langs. Het leverde haar een strafworp op die er met enige aarzeling in ging. Hetzelfde vak liet daarna verdedigend ook mooie dingen zien, met een vliegende rebound van Kris en een gevecht om de bal over de grond tussen Enza en een Avanti-heer, dat zij wist te winnen. Lotte werd vervolgens bij een doorbraak op de handen getikt, het spel ging door, en dat leverde alsnog een strafworp op, die zij benutte. Aanvallend ging echter niet alles vlekkeloos, en het spel werd ook herhaaldelijk afgefloten, wat het tempo niet ten goede kwam. Het zat Rene daarbij niet mee, want bijna alle scheidsrechterlijke beslissingen vielen in zijn nadeel uit. Een mooie one-hander van Kris werd afgekeurd, maar even later schoot hij van halve afstand nog een keer raak, en die telde wel (7-4). Joost werd vervolgens helemaal vrijgelaten, en die kans liet hij niet onbenut (9-5). Fleur, die zich dit seizoen prima heeft ontwikkeld als basisspeler, zorgde voor 9-5, en het legioen op de D-side liet nog maar eens horen hoe fijn het is om voor Dalto te zijn.  Het laatste doelpunt van Dalto voor rust was van Quinty, en na een (in kloktijd) lange eerste helft gingen de ploegen met een 10-7 stand te kleedkamers in.

In de tweede helft liepen de aanvallen van Dalto van het begin af aan soepeler, met Lotte in de rol van aanvalsleider in het ene vak. Zij zorgde ook voor het eerste doelpunt na rust, en even later nam Rene op sportieve wijze revanche voor het gedoe in de eerste helft (12-7). Avanti probeerde het tij te keren met enkele wissels, mede om de reboundkracht tegen Joost en Gideon te versterken. Dat mocht echter niet baten. Twee doelpunten van Lotte, twee van Kris en een strafworp van Rene brachten de stand op 17-8. Verdedigend had Dalto alles onder controle, Enza blokte twee keer een schot, en ook Fleur tekende voor een mooie onderschepping. Daarna leek Dalto even te verslappen, Avanti scoorde drie keer op rij, en de coaches van Dalto namen een time-out. Joost scoorde na de hervatting een mooie omdraaibal uit de aangeef (18-11), en Mathijs kwam daarna in het andere vak in de ploeg. De goalgetter van Dalto maakte zijn faam meteen waar door twee keer te scoren, en daarna liet Lotte met haar zesde doelpunt nog maar eens zien hoe belangrijk ze voor Dalto is geworden. Met een stand van 21-12 begon het grote wisselen bij Dalto, waarbij Fenna, Anne Dorsman, Yoni, Kjell en Twan in het veld kwamen. Voor laatstgenoemde was het zijn debuut in Dalto 1, en wat is er mooier voor iemand die zelf opgegroeid is op de D-side dan om zijn naam te horen scanderen, en vervolgens te mogen invallen bij het eerste van Dalto? Mathijs en Kris probeerden tot twee keer toe een spectaculair doelpunt te maken, maar helaas lukten deze pogingen net niet. Door de vele wisselingen werd de wedstrijd rommeliger, en kreeg Avanti de kans om wat terug te komen, wat ze ook deden. De invallers Anne (schot uit de hoek) en Kjell (strafworp) wisten nog wel te scoren, waarmee de eindstand van 23-18 op het bord kwam. In de laatste minuut ging Anne nog even op de grond zitten voor een ‘blessure’ waardoor de afscheidnemende fysiotherapeut Rene ook nog even in het zonnetje gezet kon worden. Zo eindigde het seizoen met een lach, en kon ook Jesper na afloop vooral genieten van de unieke Dalto-sfeer: “In de eerste helft waren we nog te slordig in de plaatsing, in de tweede helft ging het aanvallend soepeler. Dat het aan het eind wat rommeliger werd hoort bij zo’n wedstrijd. Al met al ben ik tevreden met de stappen die we dit seizoen hebben gezet. De play-offs halen is dit jaar helaas niet gelukt, maar volgend jaar gaan we er voor!”.

Doelpunten Dalto:
Lotte 6, Joost 3, Kris 3, Rene 3, Quinty 2, Mathijs 2, Enza 1,  Fleur 1, Anne D. 1, Kjell 1.

Ander nieuws

Stichtse Courant: “Adriaan van Dijk trots op Dalto D1”

10 likes

Team in het zonnetje!

3 likes

Daltokamp 2024

5 likes

Dalto zoekt (assistent) trainer-coach voor Dalto 2

5 likes