Winkelwagen (0)

Dalto stelt 2 nieuwe hoofden jeugdopleiding aan

Het bestuur en de Technische Commissie van Dalto/Klaverblad Verzekeringen zijn blij om te kunnen laten weten dat het gelukt is om vanaf seizoen 2023/2024 twee Hoofden Jeugdopleiding aan te stellen: Floor Böger en Fernand Lith. Een belangrijke investering in de jeugdopleiding van Dalto.

Afgelopen seizoen is er door een werkgroep bestaande uit Jorrit Bergsma, Adriaan van Dijk en Ben Verbree in samenwerking met TC-leden Robin Meerman, Rick Memelink en Tycho Jongmans hard gewerkt aan een opleidingsplan met als titel ‘Uitdaging & plezier’. Daarin zijn ook de resultaten verwerkt van de enquête ‘Wie is de Dalto’er?’ die inmiddels drie seizoenen geleden werd gehouden.

Het opleidingsplan is vervolgens uitgewerkt in twee handzame boekjes (zie de Databank voor trainer-coaches): een met alle richtlijnen en afspraken binnen onze vereniging en een met de inhoudelijke ontwikkeling die spelers per jaarlaag door zouden moeten maken. In dat tweede boekje komen ook de didactische en pedagogische inzichten van het trainer- en coachvak aan de orde (de Vijf inzichten van het Dalto trainerschap).

TC Dalto Fernand en Floor Hoofden Jeugdopleiding 002 - Dalto/Klaverblad Verzekeringen - Korfbal - Driebergen

 

Daltomap Trainers/Coaches

Om het opleidingsplan goed uit te voeren gaan Floor Böger en Fernand Lith vanaf de start van seizoen 2023/2024 samen aan de slag als Hoofd Jeugdopleiding. Floor heeft een achtergrond in het onderwijs (docentenopleiding en onderwijskunde) en Fernand als (sport)docent bij Defensie. Beiden hebben daarnaast veel ervaring als trainer-coach. Floor heeft voor één seizoen getekend met de intentie om daarna verder te gaan en Fernand heeft voor twee seizoenen getekend. Het is de bedoeling dat zij het opleidingsplan in samenwerking met de Technische Commissie in de praktijk gaan brengen.

Zij worden daarbij ondersteund door onze experts: oud-trainer-coaches met veel ervaring die hun kennis en kunde graag delen. Fernand en Floor zullen samen met hun team veel op het veld te vinden zijn om onze trainer-coaches te begeleiden, gesprekken te voeren en interessante sessies te organiseren. Doordat ze veel op het veld aanwezig zullen zijn, kunnen trainers en coaches altijd met hun vragen bij hen terecht. Hiermee zetten we in op de verdere ontwikkeling van alle trainer-coaches met als doel dat onze jeugdspelers uiteindelijk nog meer plezier en uitdaging (één van de vijf inzichten van het Dalto trainerschap) halen uit het korfballen. We investeren met de komst van twee Hoofden Jeugdopleiding in de toekomst van onze jeugdopleiding waardoor Dalto zijn ambities kan blijven nastreven.

Alle trainer-coaches zullen aankomende weken kennis gaan maken met Floor en Fernand: zowel via individuele gesprekken als via trainersbijeenkomsten. Ook ontvangen zij van hen een coachmap met de informatieboekjes.

Wij kijken met veel plezier uit naar de samenwerking!

Namens de Technische Commissie en het bestuur
Rick Memelink, Robin Meerman & Wendy Kroes

 

Gerelateerde nieuwsberichten

Update over de jeugdopleiding

5 likes

Dalto stelt 2 nieuwe hoofden jeugdopleiding aan

0 likes