Winkelwagen (0)

Rommelmarkt – Mooie opbrengst

[av_hr class=’invisible’ height=’15’ shadow=’no-shadow’ position=’center’ custom_border=’av-border-thin’ custom_width=’50px’ custom_border_color=” custom_margin_top=’30px’ custom_margin_bottom=’30px’ icon_select=’yes’ custom_icon_color=” icon=’ue808′ font=’entypo-fontello’ custom_class=”]

Dalto-Rommelmarkt-op-FB

De hele week liep het al storm, kofferbakken vol kwamen mensen brengen en al gauw puilden de kleedkamers uit. Het leek wel of iedereen zijn zolder en schuur nog eens goed had doorgespit. Stapels spelletjes en puzzels (sommigen nog in het plastic), dozen vol boeken (van boeketreeks, via John Grisham en Tom Clancy tot Joseph Ratzinger beter bekend als Paus Benedictus XVI, maar ook een hele doos vol met Nederlandse literatuur klassiekers). Verder nog veel kleding en schoenen, een bladblazer, een hobbelpaard, een prachtig klassiek Boerenbont servies en een heus keyboard.

Zaterdagochtend was het dan zover. Eerst opbouwen. In de kantine kwamen de boeken, spelletjes, DVD’s enz en buiten de rest, onder een zeil wat de voorspellingen beloofden niet veel goeds. Ondertussen vertrokken er 3 Dalto teams C1, D1, D2 naar het Beachkorfbaltoernooi aan het Henschotermeer. De eerste koopjesjagers bleken taaie onderhandelaars, maar waren wel goed voor de eerste euro’s in het laatje. Van tevoren hadden we met een paar mensen bedacht dat we met de rommelmarkt een paar honderd euro zouden verdienen. Dat bleek erg conservatief.

Toen kwam daar ineens Sarah binnen met haar moeder, met drie prachtige zelf gemaakte Dalto chocoladetaarten! Ze zagen er schitterend uit, in de Dalto kleuren, en ze waren ook erg lekker (hè Loes!) We mochten ze per punt verkopen aan de mensen die kwamen. De laatste stukken zijn door de C1 opgemaakt toen ze van het Beachkorfbaltoernooi terug kwamen als beloning voor de 4e plaats.

Gedurende de dag kwamen er behoorlijk wat mensen langs, zowel Dalto leden als ook mensen van buiten Dalto. De ene nam een enkel dingetje mee, de ander ging met een doos of tas vol boeken, DVD enz mee naar huis. Loes bleek een scherpe ondernemersgeest te hebben door Rob Brouwer, (die de Kameleons blijkt te verzamelen onder het mom van: “Staat heel mooi in je boekenkast!”) een exemplaar te bezorgen dat ze van iemand anders afgetroggeld had die het net gekocht had. Ook Elmer kwam nog even over vanaf het Henschotermeer om nog wat leuke dingetjes voor school in te kopen.

Dit alles onder begeleiding van Hennie en Rico, waarbij laatstgenoemde als de “Waard van de Dalto herberg” alsof hij nooit anders gedaan had, alle bezoekers voorzag van een drankje en een hapje.

Aan het eind van de dag hebben we, na een dag hard werken na het opruimen de dag nog even afgesloten met een drankje en wat lekkere hapjes (dank je wel Hennie!) en de opbrengst geteld. Al met al een zeer geslaagde, gezellige dag waarbij we rond de 1000 euro verdiend hebben voor het nieuwe clubhuis!! De barometer kan weer een treetje omhoog!

Super gedaan allemaal en enorm bedankt aan alle vrijwilligers en een speciaal dankwoord aan de initiatiefneemster van de dag, Ingrid. Namens haar mag ik alvast aankondigen dat we de rommelmarkt in het najaar nog eens dunnetjes overdoen.

Paul

[av_gallery ids=’9719,9720,9721,9722,9726,9717,9727,9724,9723′ style=’thumbnails’ preview_size=’portfolio’ crop_big_preview_thumbnail=’avia-gallery-big-crop-thumb’ thumb_size=’portfolio’ columns=’5′ imagelink=’lightbox’ lazyload=’avia_lazyload’ custom_class=”]

[av_hr class=’invisible’ height=’15’ shadow=’no-shadow’ position=’center’ custom_border=’av-border-thin’ custom_width=’50px’ custom_border_color=” custom_margin_top=’30px’ custom_margin_bottom=’30px’ icon_select=’yes’ custom_icon_color=” icon=’ue808′ font=’entypo-fontello’ custom_class=”]

 .

Naar Actiepagina

.


 

Woensdag 15 juni

Dalto-RommelmarktLaatste inleverdatum
Woensdag 15 juni van 19.00 tot 20.00 uur.

Hulp bij de opbouw
Hulp gevraagd bij het opbouwen van de rommelmarkt, zaterdag tussen 8.00 uur en 11.00 uur.

Hulp bij de verkoop
Wie wil komen helpen met de verkoop?
Leden, ouders, enz.enz. Kom helpen zoveel mogelijk geld binnen te halen voor de club.
De rommelmarkt is van 11.00 tot 15.00 uur.

Opruimen na afloop
Ook het opruimen gaat niet vanzelf en zoals  altijd maken vele handen het allemaal een stuk gemakkelijker.

Ingrid is te bereiken op
telefoonnr. 06 45 29 21 45 of 030-695 21 68.
Mailen kan ook: ptiemersma@hotmail.com.

 

Ander nieuws

Er is een nieuw bericht geplaatst

4 likes

Update Technische Commissie

3 likes

Trainerscafé over terug- en vooruitblikken op een seizoen

2 likes

NK Veldkorfbal op 22 juni 2024, hulp gevraagd!

1 likes