Winkelwagen (0)

Verslag DSC 1 – Dalto/Klaverblad Verzekeringen 1

Zaterdag de uitwedstrijd tegen de koploper in de poule en wel DSC uit Eindhoven. Ruim 125 toeschouwers hadden de moeite genomen om de reis naar Eindhoven te maken wat resulteerde in een prachtige sfeer in de sporthal.

Verslag: Pieter Keuning
Foto’s: Hans Bömer

In de aanval begonnen Enza, Lotte, Kris en Rene en in het verdedigende vak Quinty, Fleur, Mathijs en Gideon.

Al snel wist DSC de korf te vinden en het duurde even alvorens Lotte vanaf afstand de gelijkmaker op het bord wist te zetten. Snel daarna kwam Dalto op een voorsprong van 1-2 door een fraai afstandsschot van Gideon. Er brak een fase aan waarin er strak werd verdedigd en DSC door de schotklok ging waarna Gideon, wederom van afstand, de 1-3 maakte.

Aanvallend begon DSC daarna ook te scoren, tweemaal door Maaike Roubos, waarna er een vakwissel werd doorgevoerd met Quinty en Lotte.

Inmiddels was de stand 6-3 waarna door Rene en Mathijs, vanaf de stip, de stand toch weer dichterbij elkaar kwam. Helaas raakte Mathijs bij deze laatste dwaze actie van DSC geblesseerd en moest zich laten vervangen door Thijs. Toch liet Dalto zich door deze tegenvaller niet van de wijs brengen en door doelpunten van Quinty, Fleur (2x), Rene en Lotte kwam de ruststand van 11-10 op het bord.

De tweede helft kenmerkte zich door veel lange aanvallen van Dalto waarbij helaas de score uit bleef. DSC was in deze fase doeltreffender en pakte een terechte voorsprong die zij ook niet meer weggaven.

Een verdiende einduitslag van 24-19 voor DSC, waarbij Dalto zeker liet zien zeker voor die eerste vier plekken in de poule te kunnen gaan.

Doelpuntenmakers:
Rene 5x, Gideon 4x, Lotte 3x, Fleur 2x, Quinty 2x, Kris 1x, Mathijs 1x, Thijs 1x.

Wat nu rest is een korte pauze waarna op zaterdag 6 januari 2024 de volgende thuiswedstrijden zullen volgen:

Aanvang 18.15 uur: Dalto/Klaverblad Verzekeringen 2 – LDODK 2
Aanvang 20.00 uur: Dalto/Klaverblad Verzekeringen 1 – Mid Fryslân 1

Locatie: Sporthal Hoenderdaal te Driebergen

Ander nieuws

Voorstellen indienen kan nog tot en met vrijdag 23 februari

1 likes

Update van het S-team

2 likes

In het AD: “Cavelaars symbool voor wisselend seizoen Dalto”

5 likes

Dalto/Klaverblad Verzekeringen buigt pas in slotfase voor sterk AW.DTV

5 likes